mlm'in tahmini doğru diyebiliriz. Fotoğraflar ve altında bi kaç acemi değerlendirmesi

Gelelim yorumlarıma. Tabi bu cümleler öyle onlarca saat kullanılmış da oluşan bilgi birikimi ile kıyaslamalar sonucu yazılmış değiller. Sadece bu saatin bana hissettirdiklerinden hareketle göreceli bilgiler.
Kordon rahat, çift katlamalı olmayışı nedeni ile kolay açılıp kapanıyor, basit ve işlevsel bir kilidi de var. Baklaları ayarlaması da çok kolaydı, 3 parça bakla çıkarmam yetti ve 2 dakika sürdü.
Saatin ince kırmızı bezeli ve konik duruşu çok hoşuma gitti, gidiyor. Nisbeten minimalist bir tasarım havası vermiş. Kırmızı da öyle cart bir kırmızı değil, bordo ile vişne çürüğü arası tatlı bir renk. Yanılmıyorsam Ford-Fiesta'nın buna benzer bir rengi var yollarda dolaşan. Renge, konikliğe ve genel olarak her açıdan bakmaya doyamıyorum desem abartmış olmam. Demek ki forumda gördükçe çok hoşuma giden Zenith, Rolex, Panerai vs gibi üst segment modellerden alsam bi kaç gece uyuyamayacağım güzellik seyretmekten

Krono bildiğiniz krono gibi, kullanışlı. Takvim penceresi küçük, kareye yakın dikdörtgen ve oldukça çukurda duruyor tarih rakamı. Böyle olması daha iyi, ihtiyaç duyunca bakmak için olduğu belli, normal zamanda sırıtmıyor.
Kendinden desenli siyah kadran gayet hoş. Ana akrep ve yelkovanın kalından inceye doğru hafif giden formu da güzel. Kadrandaki alt ve üst yarı kürelere, chrono minute ve 2nd time dairelerinin yerleşim simetrisi ve boyutları başarılı. Alttaki daire alarm ve 2. saat işlevi görüyor. Alarm işi tırt, gereksiz ve ayarlaması zahmetli. Ama 2. saat işlevi oldukça hoş. İkisini de aynı zamana ayarlayıp, baktıkça akrep ve yelkovanların birbirlerine paralel ilerleyişlerini görmek keyifli.
Tepe 2 kademeli ama sert. Bazen 1.kademede mi, 2.kademede mi anlamak zor oluyor. En iyisi bir kere ayarlayıp pek dokunmamak, 30 çeken aylarda takvim ilerletmek için kullanırım sadece, zira 0 sapma ile gideceğini düşünüyorum.
Tepenin alt ve üstündeki A ve B butonları da vasat. Çıkıntıları fena değil. El bileğini 65-70 dereceden filan fazla ters kıvırınca hafiften batmaya başlıyor ama normal hayatta bir insan zaten 45-50 derece civarı anca kıvırma ihtiyacı hisseder bilek mafsallarından, o nedenle nop.
Kitapçığını hiç açmadan kutuyu kaldırdığım için instraction manual'ı web'den aradım, seiko'nun sitesinden kolayca ulaştım gayet iyi yazılmış bir pdf'e. Lume'sini test etmedim ama, sanki başarısız gibi. Spor bir saat ama, başta belirttiğim minimal görünümden ötürü, uygun renkli takım elbiselerle de kullansan sırıtmaz gibi duruyor. Göreceğiz uygulamalı

Sonuç olarak otomatik bir mekanizma olmasa da f/p olarak gayet iyi bir saat. İyi ki almışım diyorum. Yakın-Orta vadede daha üst sınıf ve otomatik modellere geçene kadar nefsimi epey köreltecek

Çok teşekkürler herkese ve iyi forumlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi