TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Solar Chronograph SSC433P Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Kutu açılışı / ilk defa milli olunuyor :)

Mesaj mlm » 15 Nis 2017, 11:46

Seiko Chronograph?
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj fortis » 15 Nis 2017, 13:00

Seiko 5

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj G0kay » 15 Nis 2017, 14:26

Seiko Kineticgiller :)

Kullanıcı avatarı
G0kay

Mesaj ozanxos » 15 Nis 2017, 14:48

Turtle veya lagoon diyorum :champ:

Kullanıcı avatarı
ozanxos

Mesaj gkhnbaggio » 15 Nis 2017, 15:26

ozanxos yazdı:Turtle veya lagoon diyorum :champ:

+1
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj ekdellal » 15 Nis 2017, 16:40

mlm'in tahmini doğru diyebiliriz. Fotoğraflar ve altında bi kaç acemi değerlendirmesi :)

Resim
Resim
Resim
ResimResim
Resim
Resim

Gelelim yorumlarıma. Tabi bu cümleler öyle onlarca saat kullanılmış da oluşan bilgi birikimi ile kıyaslamalar sonucu yazılmış değiller. Sadece bu saatin bana hissettirdiklerinden hareketle göreceli bilgiler.

Kordon rahat, çift katlamalı olmayışı nedeni ile kolay açılıp kapanıyor, basit ve işlevsel bir kilidi de var. Baklaları ayarlaması da çok kolaydı, 3 parça bakla çıkarmam yetti ve 2 dakika sürdü.

Saatin ince kırmızı bezeli ve konik duruşu çok hoşuma gitti, gidiyor. Nisbeten minimalist bir tasarım havası vermiş. Kırmızı da öyle cart bir kırmızı değil, bordo ile vişne çürüğü arası tatlı bir renk. Yanılmıyorsam Ford-Fiesta'nın buna benzer bir rengi var yollarda dolaşan. Renge, konikliğe ve genel olarak her açıdan bakmaya doyamıyorum desem abartmış olmam. Demek ki forumda gördükçe çok hoşuma giden Zenith, Rolex, Panerai vs gibi üst segment modellerden alsam bi kaç gece uyuyamayacağım güzellik seyretmekten :)

Krono bildiğiniz krono gibi, kullanışlı. Takvim penceresi küçük, kareye yakın dikdörtgen ve oldukça çukurda duruyor tarih rakamı. Böyle olması daha iyi, ihtiyaç duyunca bakmak için olduğu belli, normal zamanda sırıtmıyor.

Kendinden desenli siyah kadran gayet hoş. Ana akrep ve yelkovanın kalından inceye doğru hafif giden formu da güzel. Kadrandaki alt ve üst yarı kürelere, chrono minute ve 2nd time dairelerinin yerleşim simetrisi ve boyutları başarılı. Alttaki daire alarm ve 2. saat işlevi görüyor. Alarm işi tırt, gereksiz ve ayarlaması zahmetli. Ama 2. saat işlevi oldukça hoş. İkisini de aynı zamana ayarlayıp, baktıkça akrep ve yelkovanların birbirlerine paralel ilerleyişlerini görmek keyifli.

Tepe 2 kademeli ama sert. Bazen 1.kademede mi, 2.kademede mi anlamak zor oluyor. En iyisi bir kere ayarlayıp pek dokunmamak, 30 çeken aylarda takvim ilerletmek için kullanırım sadece, zira 0 sapma ile gideceğini düşünüyorum.

Tepenin alt ve üstündeki A ve B butonları da vasat. Çıkıntıları fena değil. El bileğini 65-70 dereceden filan fazla ters kıvırınca hafiften batmaya başlıyor ama normal hayatta bir insan zaten 45-50 derece civarı anca kıvırma ihtiyacı hisseder bilek mafsallarından, o nedenle nop.

Kitapçığını hiç açmadan kutuyu kaldırdığım için instraction manual'ı web'den aradım, seiko'nun sitesinden kolayca ulaştım gayet iyi yazılmış bir pdf'e. Lume'sini test etmedim ama, sanki başarısız gibi. Spor bir saat ama, başta belirttiğim minimal görünümden ötürü, uygun renkli takım elbiselerle de kullansan sırıtmaz gibi duruyor. Göreceğiz uygulamalı :)

Sonuç olarak otomatik bir mekanizma olmasa da f/p olarak gayet iyi bir saat. İyi ki almışım diyorum. Yakın-Orta vadede daha üst sınıf ve otomatik modellere geçene kadar nefsimi epey köreltecek :)

Çok teşekkürler herkese ve iyi forumlar.

Kullanıcı avatarı
ekdellal

Mesaj eraslani » 15 Nis 2017, 17:09

Hayirli olsun :champ:
Saat çok yakisikli..inceleme icin tebrikler..

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj gkhnbaggio » 15 Nis 2017, 17:21

Güzel günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners