TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Orient CEM75001B Kullan覺c覺 襤ncelemesi

Japon ve Asya retimi Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Japon Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii Japon ve Asya Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

Orient CEM75001B Kullan覺c覺 襤ncelemesi

Mesaj Terasus » 19 Nis 2011, 19:30

Merhaba arkadalar, bir s羹re 繹nce siz forumdaki arkadalara sorduum Orient turuncu kadranl覺 saatim elime d羹n ulat覺. Sizler i癟in k覺sa ve 繹z (elimden geldiince) bir inceleme yapmak istedim. Her ne kadar inceleme nas覺l yap覺l覺r pek bilmesem de, forumdan okuduum dier incelemelerden kopya 癟ekerek kendimce bir eyler ortaya 癟覺kard覺m.

Saat son derece basit bir kutu ile beraber geliyor. 襤癟inde saatten baka birey yok :) Ne kadar para o kadar iyi sunum demi adamlar. Yedek kay覺 beklemedim deil, dier baz覺 incelemeleri g繹rd羹kten sonra. Panerai ald覺覺m zaman daha iyi bir kutu ve i癟erik gelir san覺r覺m :)

Saatin turuncu kadran覺 ger癟ekten g繹z al覺c覺, internetteki fotoraflar覺n her birinde turuncunun deiik tonlar覺 vard覺, acaba ger癟ekte nas覺l bir turuncu olaca覺n覺 merak ediyordum. Tam da beendiim gibi bir tonlama ile geldi. A癟覺k turuncu renk olsayd覺 beenmeyecektim bu kadar.
Saatin bezeli biraz sert, d繹ndermek i癟in el ile s覺k覺 kavramak ve biraz g羹癟 sarfetmek laz覺m. Bezeli 1 tam tur d繹ndermek i癟in 60 adet t覺klatmak gerekiyor. Bezelin d繹nerken 癟覺kard覺覺 tok ses salaml覺k hissi veriyor.

Vidal覺 tepe de keza olduk癟a salaml覺k hissi uyand覺r覺yor. Saati ayarlamak i癟in vidal覺 tepeyi 癟evirip gevetmek ve tam boal覺nca da 1 t覺k geriye 癟ekmek gerekli. 2 t覺k 癟ektiimiz zaman da tarihi ayarlayabiliyoruz. G羹n羹 ayarlamak i癟inse vidal覺 tepenin 羹st羹nde yer alan butona basmak laz覺m. Ben g羹nlerin sadece MON,TUE,WED olarak var olduunu san覺yordum, oysa bilmediim bir dilde (san覺r覺m almanca) de g羹n isimleri var. Eer saati bir alman kullan覺yorsa LUN, MAR, MIE olarak g羹nleri g繹rebilir. Yani g羹nlerin 羹zerinde yaz覺l覺 olduu tekerlek MON,LUN,TUE,MAR,WED,MIE. eklinde yaz覺lm覺. G羹n dolduunda g羹nlerin yaz覺ld覺覺 teker 2 defa atarak hep ayn覺 dilde g羹nlerin g繹r羹nmesini sal覺yor. Bu olduk癟a houma gitti.

Saatin mekanizmas覺 nedir bilmiyorum, hi癟 anlamam da mekanizma ilerinden. ETA nedir, Unitas nedir hep merak ederim ama hi癟 繹renmeye heveslenmedim :) Saniye 1 saat i癟erisinde 21600 defa vuruyor, yani saniyede 6 ilerleme hareketi yap覺yor. Benim g繹z羹me pek ak覺c覺 gelmedi. (Tabii ki Sekio springdrive gibi olmas覺 beklenemez ama yine de ben biraz daha ak覺c覺 g繹r羹n羹m olaca覺n覺 d羹羹n羹yordum).
Saate bak覺ld覺覺 zaman g繹z羹 hi癟 yormuyor, saate bakar bakmaz saatin ka癟 olduu hemen okunabiliyor. Saat i癟erisinde day-date d覺覺nda baka fonksiyonlar覺n olmamas覺 bu ferahl覺覺 ve rahatl覺覺 sal覺yor. stelik day-date g繹z羹 pek alm覺yor, kadran i癟erisinde olduk癟a g羹zel konumland覺r覺lm覺 ve ufakl覺覺 sayesinde kadranda gereksiz fazla yer igal etmiyor.

Saati ilk kolumdan 癟覺karmak istediimde Swatch saatimde olduu gibi tokay覺 biraz 癟ekince hemen boalaca覺n覺 sand覺m, sonra dikkat ettim ki kilit var. Yanlardan kilide bas覺lmad覺覺 s羹rece kilidi el kuvveti ile 癟ekerek a癟mak 癟ok zor/imkans覺z. Fakat kilitten 繹nceki toka zay覺f geldi bana. Yani saat koldayken kilidi a癟madan 繹nce 癟繹zmemiz gereken (el kuvveti ile a癟mam覺z gereken) toka biraz daha kuvvetli olabilirdi.

Saat b羹y羹k g繹r羹n羹m羹ne ramen (45mm) bana konforsuzluk ve pek a覺rl覺k hissi vermedi (son d繹nemde spora balad覺覺mdan olmas覺n?). 40mm Swatch saatim bileimde acaba ufak m覺 kal覺yor diyordum, bu saat de az biraz b羹y羹k m羹 bileime g繹re diye sormuyorum deil. San覺r覺m bileime uygun ideal saat 癟ap覺 42mm. Bunu anlam覺 oldum. Koldaki hissi rahat (fena deil), kolunuzda saat yokmu hissi vermiyor elbet ama kolunuzda ta覺mak zorunda olduunuz 癟ekilmez bir a覺rl覺k hissi de yok, ilk zamanlar tek his kolunuzda turuncu kadranl覺 ilgi 癟ekici karizmatik bir saat olduu :)

Saatin akrep ve yelkovan lumeleri indislerin lumelerinden daha kuvvetli. El fenerini saate bir s羹re dayad覺m ve karanl覺kta kontrol ettiimde akrep ve yelkovan olduk癟a belirgin iken indisler daha zay覺f kalm覺t覺. Bu houma gitmedi, sanki malzemeden 癟alm覺lar gibi :)

Akl覺ma yazacak baka birey gelmedi. Sonradan baka izlenimlerimi yine bu bal覺k alt覺na yazar覺m. zetlemek gerekirse, saat kolda kaliteli bir saat hissi uyand覺r覺yor, d覺 g繹r羹n羹羹 de keza 繹yle. Tel maa durumu yok. Kadran覺n turuncu rengi olduk癟a ho, belki de ben saatlerde yeil/k覺rm覺z覺/turuncu renkleri 癟ok sevdiimdendir. Bu saate puan vermem gerekirse 10 羹zerinden 8 gibi bir puan verdim kendimce. 襤lerde daha 癟ok saatle tan覺t覺k癟a fikrim deiebilir. Ger癟ek kaliteyi g繹r羹p hissetmeden sal覺kl覺 deerlendirme yapmak da kolay deil.

imdi s繹z羹 fotoraflara veriyorum;

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Ya: 39
Kay覺t: 19 Tem 2010, 06:25

Re: Orient CEM75001B

Mesaj razz » 19 Nis 2011, 19:35

G羹le g羹le kullan Terasus.. :champ: 襤nceleme de fotoraflar da en az saat kadar baar覺l覺 :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Re: Orient CEM75001B Kullan覺c覺 襤ncelemesi

Mesaj Frax » 19 Nis 2011, 19:52

Hay覺rl覺 olsun yeni saatiniz, iyi g羹nlerde kullan覺n. 襤nceleme i癟in de teekk羹rler. :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj uzbey33 » 19 Nis 2011, 19:56

zevkle okunan g羹zel bir inceleme olmu. saat de g羹zel, hay覺rl覺 olsun hemehrim :champ:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullan覺c覺 avatar覺
uzbey33

Ya: 45
Kay覺t: 05 ub 2010, 19:18

Mesaj Thevenin » 19 Nis 2011, 19:58

Hocam hayirli olsun :champ:
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj herofb » 19 Nis 2011, 20:11

Terasus yazd覺:Sizler i癟in k覺sa ve 繹z (elimden geldiince) bir inceleme yapmak istedim. Her ne kadar inceleme nas覺l yap覺l覺r pek bilmesem de

Bir de bilip profesyonel bir inceleme yapsan nas覺l olacak acaba :)

Saatte inceleme de 癟ok g羹zel hay覺rl覺 olsun
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj drk » 19 Nis 2011, 21:33

G羹le g羹le kullan覺n :champ: 襤nceleme i癟in teekk羹rler :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Terasus » 19 Nis 2011, 22:06

G羹zel dilekleriniz i癟in teekk羹r ederim :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Ya: 39
Kay覺t: 19 Tem 2010, 06:25

Sonraki

D繹n TSF Japon Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 221 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners