Bildiğim kadarıyla son 2. jenerasyon Sumo. (21 Haziran'da daha önce Baselworld'de tanıtılan 3. jenerasyon Sumo'lar satışa çıktı. Onlarda yenilenmiş 6R35 mekanizma ve safir cam var. Öte yandan tepeleri boş, 2. jenerasyonda güzel bir S var tepe üzerinde).
Bu modelin özelliği mavi sunburst (yanar dönerli) kadranı, gerçekten güzel, görmek lazım diyeceğim ama genel olarak internetteki fotoğraflarından ne eksik ne fazla buldum. 2017'de çıkan bluıe lagoon limited edition Samurai ve Turtle'ın aynısı, yine aynı sarı ayrıntılar ve saniye kolu var ama bu defa model Sumo. Aynı coral blue mavi kadranlı Monster'da yine bunun gibi Ekim2018de duyrulmuş, Kasım 2018 gibi piyasada bulunur olmuş. (Bunu düz mavi Sumo 'Blumo' ile karıştırmamak lazım). Bu model Japonya iç pazarı için, 'made in japan' ve Japonya dışına satışı resmen yok, garantisi de sadece Japonya'da geçerli. Ayrıca yine dağıtım olarak Japonya'da da sadece online satışa sunulmuş, o yönden 'limitli' olduğu yazıyor ama üretim adedi yönünden limitli değil. Seri numarasından saatin üretim tarihinin Aralık 2018 olduğu görülüyor.
Amazon gümrük ücretini de tahsil etti, ben uğraşmadım, toplam maliyet kredi kartına 59206 JPY, bu da yaklaşık 3100 TRY (yaklaşık 550 USD) ediyor. Bu fiyata 6R15 mekanizmalı, böyle güzel kadranlı bir Sumo, tek kusuru garantisi yok

Gerçek kutu açılışı deneyimini fotoğraflamak istedim, buyrun:

Kargodan gelen kutumuz bu.

İçinden başka bir kutu çıkıyor, sağlam duruyor, hem tabana yapıştırılmış hem de naylonlanmış. (Amazon ABDnin yaptığı gibi baloncuklu zarfın içine öylesine atmamışlar kutuyu).

Kutuyu açtığımda Sumo utanmış, yastığın arkasına saklanmıştı

Saatin üzerindeki 'toz'lar, başka yabancı forumlarda da gördüm, normal, gerçekten yeni saatte böyle oluyor

Seıko'nun Lume'u en babasıyla yarışır, ben güzel fotoğrafını çekemeyi beceremedim. Zaten farkındaysanız bu fotoyu da karanlıkta değil normal aydınlıkta çektim