1. sayfa (Toplam 14 sayfa)

Mercedes C200D Mi Audi A4 Mü?

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2016, 12:33
muratseyit
Merhabalar.
Aklıma takılan sizlerin de fikrini almak istiyorum.
Şu an kullandığım araç 2013 passat, 1.6 tdi, confortline. 52000 km’de. Geçen ay araç tail dönüşü evin yakınında markete uğradıktan sonra önünde park ederken hareket etmemeye başladı. Çekici ile servise çektirdim. Hafta içi şanzıman problemi oldu söylendi. Vw ile yazışma sonrası garantisinin bitmesine rağmen şanzımanı ücretsiz değiştirdiler ve işçilikten %50 indirim yapıldı. 21000tl yenine 300tl ödedim. Aracın da bana göre değiştirme zamanı geldi.
Araç seçimi konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Önce kendi düşündüklerimi paylaşayım.
Öncelikle 37 yaşında olduğumu ve uzman hekim olduğumu belirteyim.
Aklıma takılan aslımda audi a4 2000cc quatro. Belki station olan varant versiyonu olabilir. Alacağım arabanın 2000 motor olmasını istiyordum. Ve bu segmentte a4 mantıklı geliyordu. Bmw düşünmedim, bana göre donanımları pahalı. Mercedes 2000 cc motor süper ama o segmentte en pahalısı. Bu düşüncem ışığında kararım a4 id. Taki geçen haftaya kadar.
Eşime yılın başında aldığım Mercedes a180 amg 1.6 benzinli versiyonu ile eskişehire giderken hızım 160km iken iş makinesi önüme kırdı, önce hızlandım geçmek için sonra da frene bastım. Araç yalpalamadan güzel şekilde durdu. Ve bu çok hoşuma gitti ve güven verdi. Bana göre Mercedes e serisinden başlmakta iken a serisi bi araçta böyle olması beni şaşırttı. O zaman c serisi de hiç fena olmaz. Benzinli düşünmedim hiçbir zaman. Lpg’de tamamen karşıyım.
Sizce Mercedes c200d mi audi a4 mü? Veya farklı bir öneriniz mi olur… tabi arada 40000 tl civarı bi fark var. Mercedesi alıp 3-4 yıl sonra a6-e250 arası değişim mi düşünsem?
Teşekkür ederim….

Re: c200d mi audi a4 mü

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2016, 13:10
Tgm
Yeni kasa A4'ü showroomda inceledim. Hatta tam da sizin düşündüğünüz 2.0 TDI quatroyu. Araç ayrıca iç dış sline dı ve gırtlak doluydu. Nefis bir şey olmuş. Yani diyecek hiçbir şey yok. Taki fiyatını görene kadar: 297k :o elbet siz bu kadar dolusuna ihtiyaç duymayabilirsiniz. Aracın base modeli anahtar teslim 191k. Ama uyanık doğuş o araçta stepneyi bile opsiyon listesine alıyor. Yani siz zaruri donanımlardan sonra az biraz da lükse yönelik birşeyler olsun dediğinizde aracın fiyatı rahatça 230, 240k ya çıkıyor. Araç çok güzel olmakla birlikte fiyatı elini çok zayıflatıyor. Bir de audi nin bu 3 serisi-c serisi-a4 rekabetinde 2000cc motor ısrarını anlamıyorum. Hele ki bu vergilendirme sisteminde. Elbette 300k veren adam yılda 3k yı da verir ama gerek yok. Ki rakiplerin 1600cc motorlarla harikalar yaratırken..

Ben ikisi arasında düşünmeden c200d amg alırdım

Re: c200d mi audi a4 mü

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2016, 13:30
muratseyit
insanın kafasının karışmaması olası değil. evet audi keşke 1.6 motor çıkarsa da fiyat avantajından yararlansak. hele vw bünyesinde 1.6 tdi motor tecrübesi varken...

Re: c200d mi audi a4 mü

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2016, 14:27
Archimed
Bence şu soruların cevapları kararınızı etkileyecektir:

1. Audi gerçekten premium bir araç mı, yoksa şık bir tasarım ve kaliteli malzemeyle yapılmış ve reklamcılığın gücüyle premium olarak lanse edilen bir araç mı?
2. Aynı veya benzer fiyat kategorisinde Mercedes ve BMW gibi rakipler varken Audi hala iyi bir seçim mi?
3. Quatro'ya gerçekten ihtiyacınız var mı? Varsa kar, kış vs şartlar için mi, yoksa düz yolda, otobanda hızlı giderken daha güvenilir yol tutuşu sağladığı için mi? Kar, kış için quatro diyorsanız 4 çekerli SUV düşünmez misiniz? Yoksa düz yolda güvenli yol tutuş istiyorsanız arkadan itişli BMW 3 serisi veya Mercedes C serisi kullandınız mı?
4. Yaşadığınız yerde veya yakın civarda hangi marka araçların satış ve servis hizmeti var?
5. Audi A4, BMW 3 serisi veya Mercedes C serisi kullanıcılarıyla görüştünüz mü? Size önerileri nedir?

Benim kişisel tercihim; BMW 3 serisi bir araç veya ağır kış şartları söz konusu ise Mazda CX5 gibi bir SUV olurdu.

Re: c200d mi audi a4 mü

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2016, 14:39
ÜmitYüksel
Sayın Archimed,

Olaya çok güzel ve özetle yaklaşmış.Bizim tercihlerimiz neler öncelikler neler ona bakmak lazım.Örneğin Benim personel ısrarla az yakıyormuş diye boş passat dizel aldı.2 senede toplam yaptığı KM 20,000 .Git benzinli full araç al diye anlatamadım.

Re: c200d mi audi a4 mü

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2016, 14:47
Tgm
Archimed yazdı:Audi gerçekten premium bir araç mı, yoksa şık bir tasarım ve kaliteli malzemeyle yapılmış ve reklamcılığın gücüyle premium olarak lanse edilen bir araç mı?


1.3 milyona aracı varsa (S8) ve camında "satılmıştır" yazıyorsa bal gibi de premium markadır ;)

Re: c200d mi audi a4 mü

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2016, 14:48
muratseyit
audi'nin aslında vw güvencesinde olması bence avantaj her ne kadar vw'in yaşadığı skandala rağmen.
kütahya şartlarında 4 çeker bir aracın avantaj olduğunu düşünüyorum. suv hiçbir zaman düşünmedim. binek araçların her zaman yol için daha iyi yol tutuşu olduğunu düşünüyorum.
86 model mercedes 190d kullandım yıllrac ve aracı geçen sene sattım. ben memnundum ama zamana yenilmeye başlamıştı. virajlarda arkadan itişin ne olduğunu öğretti bana.
kütahyada malesef bmw-audi-mercedes servisi yok. eskişehirde var ve orası da 80km uzakta. vw servisi bile geçen sene açıldı.
kime sorsanız herkes kendi aracını övecektir ve forumda daha çok kişiden öneri alabilmek olası...

Re: c200d mi audi a4 mü

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2016, 15:30
sedir
BMW 3.20 iED