TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rus Saatleri Üzerine Genel

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Rus Saatleri Üzerine Genel

Mesaj uzaktaki » 09 Kas 2012, 14:39

Merhaba arkadaşlar ben türk asıllı bir Bulgaristan vadandaşıyım.Bildiğiniz gibi Bulgaristan 22 yıll öncesine kadar komünist parti yönetimindeydi ve Sovyetler Birliği ekseninde bir ülkeydi buda burda rus saatleri bulunmasını çok kolaylaştırıyor.Bende rus saatleri hayranı biriyim 2-3 gündür forumdayim (çok derli toplu güzel bir forum) ve meseleye yakından bakma fırsatı olan bir insan olarak bir yazı yazmaya karar verdim koleksionculuğa yeni başlayanların ve rus saatleriyle ilgilenenlerin ilginç bulacağını tahmim ediyorum.

Aslında rus saatleri yıllar içinde çok aşağılandı ve hor görüldü fiyatları bazaman indi bazaman kalktı son zamanlarda bir artış var ve muhtemelen artık hiç ucuz olmıyacaklar.Böyle olmasının birçok nedeni var: bazı modellerin gerçekten kalitesiz olması, milletin 30-40 sene hep aynı markalara bakmış olması, rejim sonrası kapitalist propagandalar nedenlerden bazıları ama şüda bir gerçek ki Bulgaristanda yaşlıların elinde 30-40 senedir hiçbir bakım görmeden çalışan bir Wostok yada Raketa görebilirsiniz.Öte yandan Sovyetler Birliği yıllar içinde bakanın ağzını açık brakacak kalitede şık saatler de üretmiştir, rus saati meraklılarının her koleksion için mecburi saydığı Poljot de lux buna çok güzel bir örnektir Wostok 2809 (Peretsiznie) İsviçrenin kronomentre sınıfında saatler için olan COSC testini geçmiştir.

Rus saatlerinin bir diyer espirisi ise bağzı modellerin belirli meslek grupları için üretilmiş olması.Wostok Komandirskie asker saatidir, Shturmanskie pilot saatidir, Slava medical (2428) doktorlara verlmişir, Raketa 24h podvodnicharskie yani denizaltıcı saati olarak anılmaktadır, birinci Moskova saat fabrikasının Sportivniesi sporcu demektir ve sporculara verilmiştir.

Rus saatlerine yöneltilen ağır eleştirşlerden biri rusların saat kopyalamış olmasıdır yani başka barkalardan çalmış olmaları nitekim öyledirde
teknin istihparat yoluyla ruslar Hamiltonın ilk elektirikli ve elektronik saatlerinin birebir kopyalarını üretmiştir bunlar Slava transistor ve Elektronicadır tabi rus mühendislerinin kendi üretip geliştirdiği mekanızmalar da var hangi pencereden baktığnıza bağlı.

Rus saatleri gerçekten başka bir dünya başka bir kültür komunist düşünce sistemine göre ütretlmiş makınlara ve rus saatleriyle uraşırken insan kendini Indiana Jones gibi hissediyor herzaman yeni birşeyler örenilebilir ve karşınıza nerde ne çıkacağı belli olmaz. :D
Kullanıcı avatarı
uzaktaki

Re: Rus Saatleri Üzerine Genel

Mesaj deVille » 09 Kas 2012, 18:39

uzaktaki selamlar hoş geldiniz, bulgaristanın neresindensiniz?
bizim anne tarafı Dulovo baba tarafı kırcaali. 1924'te gelmişler.

ayrıca yazınızdaki bazı kelimeler ve sessiz harfleri yutarak yazmanız da çok hoş olmuş. kesinlikle kötü bir niyetle yazmadım. annemlerin bulgaristandaki akrabaları da bu şekilde konuşuyorlar.

Forumda rus saatleri konusunda doyurucu bilgiye ulaşabileceğiniz düşünüyorum. ben de naçizane bir rus saati toplayıcısıyım. bu işin uzmanları forumda oldukça aktifler.

Saygılar
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj uzaktaki » 09 Kas 2012, 19:25

Hoşbulduk Kırcaalidenim aslında evet gramerim biraz noksan birazda dikkatsiz yazmışım şimdi farkettim :D Forumda ciddi koleksioncular var gerçekten.
Kullanıcı avatarı
uzaktaki

Mesaj vmetin » 09 Kas 2012, 19:29

Hoş geldin ve iyi ki geldin :champ:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj SeRxx » 09 Kas 2012, 19:33

Foruma hoşgeldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj uzaktaki » 09 Kas 2012, 19:43

Hoşbulduk hoşgördük arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
uzaktaki

Mesaj KKarakuş » 09 Kas 2012, 19:46

Hoşgeldiniz , sefalar getirdiniz. :champ: İnsan toprağını görmeden de olsa konuştuğunu bilmek mutlu ediyor.Bende bir Balkan türkü , muhaciri olarak foruma katılmanızdan memnuniyet duydum.

Paylaşımlarınızı en kısa zamanda görmek dileğiyle....Dovijdane :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Hsnmrycl » 09 Kas 2012, 22:18

uzaktaki, foruma hoşgeldiniz!
Eminim son derece önemli katkılar sağlayacaksınız.
Lütfen daha çok tecrübe ve gözlem paylaşım bizimle.

Hatta bahsettiğiniz yaşlıların kolundaki saatleri de paylaşın lütfen.
Onları görmek bizi mutlu edecektir.

Selamlar,
H. Emre
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Sonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners