TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Luch One Hand Kutu Açılışı ve Tarihçe

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Luch One Hand Kutu Açılışı ve Tarihçe

Mesaj ozzlegrand » 01 Kas 2012, 15:33

Arkadaşlar merhaba...

"Luch", SSCB döneminde Minsk'te faaliyet gösteren saat fabrikasında üretilen markalardan biridir. Minsk saat fabrikası (MWP) 1953 yılında açıklanan merkezi plan doğrultusunda şu anki Belarus sınırları içersinde kurulmuş ve uzun yıllar ürettiği markalarla Rus saatçilik sektörüne önemli katkılarda bulunmuştur.

Belarus sınırları dahilinde SSCB döneminde kurulan ilk büyük çaplı üretim tesisine sahip firmanın ana üretim binası I.Bovt ve N.Shpiguelman tarafından tasarlanmıştır.

İlk bayan kol saatini 14 Aralık 1955 tarihinde üretimine başlanan Zaria markasıyla yapmışlardır. 1962 yılında erkek saat markası Vympel ortaya çıkmıştır. 1964 yılında elektromanyetik saat üretimine başlayan firma 1973 yılında otomobil saati üretimiyle ürün skalasını genişletmiştir. Firma 1974 yılında "Luch-1816" adlı otomatik mekanizmalı ve takvimli modeliyle Leipzig fuarında altın madalya kazanmıştır. 1980'li yıllarda MWP, başta batılı ülkeler olmak üzere 13 ülkeye düzenli olarak saat ihraç eden bir firma konumuna gelmiştir.

MWP'nin ilk olarak 1956 yılında duyurduğu "Luch" markası büyük beğeni kazanmış olup halen üretimine devam eden modellere sahiptir. Günümüzde ISO 9001 kalite standartlarında çalışan (ah kapitalizm ah!!!) firmanın 1000'e yakın çalışanı bulunmaktadır ve Doğu Avrupa'nın en gelişmiş üretim tesislerinden birine sahiptir.

Gelelim kutu açılışını yapacağım modele: Luch one hand bir süredir takip etmekte olduğum ve koleksiyonuma katmak istediğim bir modeldi. Daha önceden de alışveriş yapmış olduğum Ebay'den bir dostumun elinde olduğunu görünce hemen sipariş ettim. Yavaşlığından yakındığımız Ruspost, bu saati bana ulaştıran Belpost yanında ışık hızında sayılır. Saatin tracking yoluyla takibi oldukça zor oldu ve bir ara postada kaybolmuş olduğunu düşünmeye başladım. Neyse ki çok çok ilgili ve iyi bir satıcı olan kişi Belpost ile görüşüp durumu kontrol etti ve herhangi bir sorun yaşamadan (geç de olsa) saatime kavuştum.

İlk görünüm şu ki, saatin ölçülerine dikkat etmemiştim ancak beklediğimden daha büyük bir gövdeye sahip. Bu benim için net bir artı(+), çünkü çok hafif ve küçük saatlerden pek hoşlanmıyorum. Fabrikadan çıkmış haliyle kapalı paketinde ve kağıtları ile birlikte ulaştı. Sıfır saat paketi açmanın dayanılmaz huzuru ve mutluluğu ile baş başa kalamadan sizin için fotoğraflarını çekmeye başladım. ;)

Saatin üzerinde gelen deri kayış oldukça kaliteli ve estetik görünüyor. Saatin çelik gövdesi sağlam bir görüntü veriyor. Kadran oldukça minimalist ve sade, ilk görüşte hastane koridorlarında asılı berrak görüntülü beyaz duvar saatlerini anımsatıyor.

Gelelim can alıcı noktaya. Adı üstünde saat "one hand", yani akrep ve yelkovanı bulunmuyor. 01-12 arasından bulunan her bir çizgi 5 dakikalık zaman dilimini gösteriyor. Her 15 dakikada bir daha kalın bir çizgi ile 1/4 lük zaman dilimleri net bir biçimde belirlenmiş. İlk başta zor gibi görünse de alışmak için 3-4 defa saate bakmak yetiyor. Saat kurmalı ve içinde ufak, sade bir mekanizma barındırıyor. Bu mekanizmanın çok tatlı bir sesi var, vintage saatler gibi çok uzaktan duyulmasa da yeni dönem saatler gibi çok sessiz değil, bazen kulağa geliyor ve mekanik saatlerden keyif alan şahsımı mest ediyor.

Örneğin aşağıdaki fotoğrafta saat 09:32.
Resim

Yavaş yavaş kutuyu açmaya başlıyoruz:
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Saat 13:40
Resim

Resim

Resim

Satıcı bir süre arka kapağı açmadan denememi istedi. Eğer kısa sürede bir üretim hatası ortaya çıkarsa, kapağı açılmamış saatleri firmaya geri iade edip yenisini almanın daha kolay olduğunu belirtti. O nedenle kendisinden aldığım mekanizma fotoğrafını sizlerle paylaşıyorum:

Resim
Never trust a pretty face...
Kullanıcı avatarı
ozzlegrand

Re: Luch One Hand - Kutu Açılışı

Mesaj vmetin » 01 Kas 2012, 15:52

Tebrikler :champ: :champ: :champ:
İyi günlerde kullanın.

Kocaman kasanın içinde küçük bir makine görmek beni şaşırttı :shock:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Remre » 01 Kas 2012, 16:25

MeisterSinger saatlerine benziyor güzel şık bir saat. Güzel günlerde kullanmanızı dilerim. İnceleme için çok teşekkürler varlığından haberdar olduk sayenizde. :champ: :champ: :thumbup:
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

Mesaj mlm » 01 Kas 2012, 16:33

Tarihçe ve inceleme için teşekkürler, güle güle kullanın :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj FatihGS » 01 Kas 2012, 16:34

Hayırlı olsun güzelmiş meistersinger belki de bunlardan esinlenmiştir

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Kullanıcı avatarı
FatihGS

Mesaj zfr » 01 Kas 2012, 16:50

Hayırlı olsun... :champ: İnceleme için teşekkürler...
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj asymptote » 01 Kas 2012, 16:53

Hayırlı olsun, farklı ve güzel bir saat :champ: Dediğiniz gibi saati okumak biraz antrenman gerektiriyor yalnız.. :geek: İnceleme için teşekkürler.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kubbealtı » 01 Kas 2012, 18:01

hayırlı olsun değişik bir saat
güzel günlerde kullan
Kullanıcı avatarı
kubbealtı

Sonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners