TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok Amphibian 10398B Kutu Açılışı

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Vostok Amphibian 10398B Kutu Açılışı

Mesaj baskentco » 25 Ağu 2014, 01:42

Triton yazdı:baskentco,

Size ya da başkasına yönelik kasti bir değerlendirmem yok. Ben bir saat forumunda her markanın doğru biçimde tartışılmasından yanayım. Markacılığa ve bu nedenle leyhte ve aleyhte gruplaşmalara karşıyım. Ancak bu durum her yerde var. Ayrıca gruplaşmayı ve polemiği seven bir toplumuz.

Örneğin eleştirilerin her marka için yapıcı ve objektif olması gerekir. Herkes her şeyi aynı perspektiften görmek zorunda olmamalı. Bir
saatin, kullanılan değerli metaller, hammadde kalitesi ve üretim şekline bağlı olarak, teknik olarak yaklaşık maliyeti bellidir. Bunun dışında kalan unsurlar başta marka imajı olmak üzere birçok değişkene bağlı.

Forum içerisinden kimseyle yakın arkadaşlığım yok. İstisnası, zaman zaman görüştüğüm ve tecrübesinden çok yararlandığım Cengiz bey dir. Bunun dışınde teorik bilgilerini ve nazik tarzlarını sevdiğim Modern60, gürcağlar gibi katılımcılar var.

Ayrıca tarzını beğendiğimi açıkça ifade ettiğm serdarFB gibi zevkle takip ettiğim katılımcılar ve benzer tarzda üyeler var ki bu forumu gerçekten takip edilir hale getiriyorlar. Bunları göz önünde tutarak forumun seviyesini ayarlamaya yardımcı olacak yazışmalardan yanayım.

Mrbars da esprili ve kısa yoldan net görüş ifade eden katılımcılardan. Yazdıklarının bir bölümü olayı net bir biçimde özetliyor.

Ben Vostok da Rolex de takıyorum. Eğer bütçe olarak belirlediğim sınırı aşmasa butik üretim modern mekanizmalara sahip markalardan da edinmek isterim.

Rolex ya da Vostok hiçbir saati atmıyorum. Bu nedenle atmak sözü ne karşıyım. Ama dert etmemek Vostok ve benzerleri için kolayca söylenebilir. Çünkü maddi değerleri yok.

Övgüleriniz için tşk ederim.

Umarım yeterli açıklamalardır... ;)

elbette, benim için yeterli açıklamalardır. zaten herkesin farklı fikri olabiliği gibi,velev ki bu forumun ortak bir düşüncesi olsa, bu bile saatseverlerin genelinin düşüncesini yansıtamayacaktır. bilhassa lüks ürünlerin resmini çekip yayınlamaktan haz almayacak, hatta tersine imtina edebilecek de çok fazla sayıda saatsever, bu tarz internet platformlarında fikir belirtmeyenler de mevcuttur.
bu saat firmalarının hiçbiri babamızın malı değil. özel olarak kendini fun mertebesinde görenleri fazla benimseyemiyorum, ama saygım var. fakat bunun dışında, sadece o firmanın ürettiği bir ürünü aldı diye o firmayla kendni özdeşleştirmeyi doğru bulmuyorum. rolex eleştirisine tepki duyanların benden önceki en temel argümanları alamadığı için laf ediyor. bakın, ucuz bir yaklaşım dahi olsa bu da doğru, toplumda apple firmasının 100 gr plastiğine düşman olmuş, starbuckstaki sıradan bir kahveye kin kusan insanlar dolu. iletişimin araçlarının haddinden fazla yaygınlığı bilinmeyenlerin fazla bilinmesine yol açtı, bunları da bizim insanımız geniş bir çerçeveden değil, sadece kendi hayatı temelinden değerlendiriyor. mesela sosyal platformlarda, internet sayesinde görüp şurada şu kadara satılan şu, böğğğ bu para mı olur alan enayi gibi linç şenlikleri oluyordu. :lol: elbette tamamen haksız değiller, bazı ürünlerin fiyatlarının uçukluğu mantık sınırları dışı, fakat her ürünün bizim için üretilmemiş olabileceğini düşünürsek, her şeyi kendi mantığımızla da yargılamamız gerekmez.
elbette bu forumda sıkça eleştirilen ''alamayan kısım'' ışında birde alan kısım var ki yukarda da değindiğim şekilde bu kesimin tamamı değil ancak forumumuzdaki yüzünün de farklı bir yapıda olduğunu gördüm. bakın mesela seiko isviçrelilere nazaran ucuz saattir, bu gs tartışmalarında sıkça dile getirilir, bu markayı taşıyan bir ürünün bu para etmeyebileceği. kesinlikle de toplumsal algıyı yanlışlamayan bir bakış açısıdır, ancak rolexin bütün dünyada gayet bilinen algısını dile getirmek, işte o yasaktır, çok kötüdür.
bakın, dünyadaki otomobil testlerinde illa ferrari ile lamborghini kıyaslamazlar, bazen klasik bir araç ile, bazen kendisinden çok daha ucuz veya farklı sınıf bir araç ile. şimdi bu fimaların bırakın kullanıcılarını, yahu sahipleri gelip sen benim çok çok prestijli malımı nasıl diğer ucuz muadili ile test edersin demez. bilhassa işin içine fiyat/performans faktörü de girdiğinde, herşey kendi içinde mukayese edilebilir olacaktır. vayy ben bu markanın sahibiyim, benim müşterisi olduğum markayı nasıl ucuz ürün ile kıyaslarsın, bu yaklaşımı mrbarsın psikolojik analizleri bile açıklamaya yetmiyor.
mrbars yine de güzel bir yazı yazmış, patek philippe'in quartz modellerinin tüm horoloji dünyasında yapılan bir tartışmasının forumumuzda da yankı bulmasının bunla ne alakası var, toz tanesi kadar bile anlayamadım. mesela örnek arıyorsa bu forumda ulaşılabilir bütçeli vostok ile, onların sahip olduğu çok kıymetli saatlerin eskaza kıyaslama hatasına düşülmesini değil de, ap'nin yaklaşık aynı dış görünüşteki, ancak farklı kalibredeki modellerinin tartışıldığı bir başlıkta paylaşabilirdi bu analizleri. acaba neden orada paylaşmadı? çünkü orada da saatin mekaniğinin farklılığı ve üstünlüğü üzerine olan yorumlar, benim gerçekten kullanımda avantaj yaratan ne fark, üstünlük var sorum üzerine seyir değiştirmiş, 2014 model, sıfır saatteki kalibrenin tarihi değerine bağlanmıştı. hatta bir moderatörün 2 farklı kalibrenin farkı sorulduğunda gösterdiği ilginç tavır yüzünden oluşan gereksiz mesajlar da yine aynı kişi tarafından silinmişti. fakat nedense o tartışmada, tam da bu analiz için örnek olabilecek, dış görünüş çok az farklı, mekanizma -ucuz olan teknik rakamalr ve gündelik kullanım için avantajlı- bir modelde gelip bu analizini, mekanizma etkisiz, önemli olan yaşattığı lükslük ve prestij hissi diye paylaşmasından mahrum kalmıştık. mesela ben beklerdim ki, eğer mesele yazdığı yazısı ise, saçmalamaya örnek diye pilli saatin nasıl 10 binler edeceği tartışmayı değil - ki buradan çıkarılabilecek sonuçlardan biri saatin iddia edildiği gibi mekaniğinin değil, mücevherliğinin pazarlandığı, aaa o da kendi yazısıyla mı paralel fikir mi ne zaten???- , 2014 saatin mekanizmasının tarihi değeri ve mirasından ötürü, teknik veri açısından üstün aynı marka aynı kasa diğer saatten %50 fazla satılmasının doğal bulunmasını saçmalamaya örnek göstersin, eğer düşüncesi bu mesele mekanik değil, mücevherat yönü diyorsa
ama işte, zemin kaygan olunca mantık şaşıyor. şaşan mantık kör parmak gibi yanlış yerlere çarpıyor. dün 3 dil biliyor diye yuhhh çekenlerin, bugün 3 dil biliyor hülooğğ demesi gibi :D
Kullanıcı avatarı
baskentco

Mesaj mrbars » 25 Ağu 2014, 10:14

rus saatlerini bize tanitan ve sevdiren emre basta olmak uzere tum arkadaslara tesekkurler :champ:

triton :champ:
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Hsnmrycl » 25 Ağu 2014, 15:44

mrbars :champ: :champ: :champ:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj argentum » 26 Ağu 2014, 10:34

Saatleri seviyorum ama rus saatlerini hele ki vostok amphibiaları çok daha çok seviyorum :D Hsnmrylc bunun en büyük sebeplerinden biri sensin üstad.
Kullanıcı avatarı
argentum

Önceki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners