TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok Amphibian 10398B Kutu Açılışı

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Vostok Amphibian 10398B Kutu Açılışı

Mesaj mrbars » 22 Ağu 2014, 10:44

Triton :champ:

Sarışınlara etkisi bu kadar net olsaydı ve modeli de bilseydim, inan bana forumda bu satırı dahi yazarak vakit kaybetmezdim :D

Abraham Lincoln kısmı arada kullandığımız bir espri. Yazının ciddiyetini artırmak için ünlü kişilerden alıntı yapıyoruz :D
Bknz :arrow: :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=197&t=7975&p=230871&230866#axzz3B6W8DSWV

Söylemek istediğim hususu umarım açıklayabilmişimdir. İnsanın doğası gereği saat, ayakkabı, otomobil gibi kişisel kullanıma ait objelerde matematiksel veyahut objektif doğrular temelde geçerliliğini yitiriyor. Temelde flu olan doğruların üzerine inşa ettiğimiz her türlü yorum, fikir ve yargı da, mantıksal gözükse de temelden gelen fluluğunu korumakta.

2fast'in imzasındaki gibi, maalesef tüm bu muhabbetin doğru özeti: "it's just a watch"' :champ:
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj uzbey33 » 22 Ağu 2014, 11:40

Mrbars, sarışınlar konusunda şu 100 dolarlık invicta'nın ilgi çekmediğini görmedim ben hiç. içinin altın kaplama olması mı artık, sarı rengin ışıl ışıl kıpır kıpır parlaması mı, çapının ve yüksekliğinin büyük olmasının bilinçaltında yarattığı etki mi... bilemiyorum :thumbup: :D

Resim
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj Hsnmrycl » 22 Ağu 2014, 17:27

50 tane vostok incelemesi yapım hiç böyle felsefe yapılmadı :(
aşkolsun...
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj baskentco » 23 Ağu 2014, 18:10

merhabalar,
ben telefondan yazdığım için fazla uzun yazamayacağım.
triton, öncelikle ben incelemenizde vostok saatinizin olumlu olumsuz yanlarını açıkça yazdığınız için incelemenize yazımda değindiğim noktalarda övgülerde bulunmuştum, rolex ile ilgili hiçbir yorumum yoktu. 5 yılda atmak örneğini de vostok için söylediğiniz ön kabuluyla değinmiştim. yanıtınızda rolexe değinmeniz benim için surpriz oldu.
serdarfb yazısında çok güzel bir nüansa değinmiş, ben panerai için moda saati ifadesi kullanmam kesinlikle, ancak kendine özgü stili sebebiyle dünyada ve turkiyede bilhassa popülerden ziyade farklı stillerle kendini yansıtmak isteyen ünlüler markanın popülerliğini arttırmıştır. bu da rolex omega vb tarzı sponsorluk değil gercekten o marka tercih edildiği için olmuştur. rolex almayı düşünen biri panerainin pahalı olduğunu herkes anlayamaz diye dert edebilirken, jlc düşünen biri paneraiyi fazla piyasa oldu diye düşünebilir bile belki amiyane tabirle. iwc de panerai gibi mesela.
katılmadığım tek nokta bana rolex ile ilgili sert tartışmalarda bulunmuş demeniz. ben rolex ile ilgili tartışmalarda bulunmadım, dünyanın en yaygın saatine yaygın dediğim için saldırılara uğradım. bakın mesela, mrbarsın yazısını okuyorum, yazıdaki fikre katılıyorum, ilkel kabilelerde dahi tam hatırlayamadığım saat benzeri artık çalışmayan materyallerin süs amaçlı takıldığına dair okuduğum bişeyleri hatırlıyorum, ancak yazının sonuna geliyorum verdiği şeye örnekler terbiye sınırları dışı. evet, ucuz bir seikosu var diye gs yi düşünüp rolexten daha iyi demek ekonomik sebepli tansiyon, gerginliğin yansıması. fakat rolex ile aynı paraya gs almış birisinin bu düşüncesini ifade etmesine saçmalama demek, işte bu o kompleks ve saçmalama olmasın? bir distribütörün dünyanın en yaygın saatine özgün değil demesine rolex sahiplerinin tepki göstermesine saçmalama demek de şık değil, kasdettiğin oysa, ancak patek philippein sahibine sorulan, tüm horoloji aleminde konuşulan bir konuyu forumumuzda konuşmaya saçmalama nasıl deniyor bunu anlamak mümkün değil. yahu patekin sahibi röportajı yapan kişiye böyle birşey dememişken patek firmasının sahibi olmayanların bu zihniyeti acaba hangi psikolojinin mamülü??? burada şöle bişey var, belli gruplar kendi içinde şakalaşacak, geyik yapacak. dışardan biri bişey dediğinde alay edilecek. rolexi veya başka bir sahibi eleştiren varsa da alamadığı için yaZan kompleks sahibi. valla bu ucuz düşünce her eleştiriyi engellemeyi başaramıyor.
Kullanıcı avatarı
baskentco

Mesaj Triton » 24 Ağu 2014, 12:43

baskentco,

Size ya da başkasına yönelik kasti bir değerlendirmem yok. Ben bir saat forumunda her markanın doğru biçimde tartışılmasından yanayım. Markacılığa ve bu nedenle leyhte ve aleyhte gruplaşmalara karşıyım. Ancak bu durum her yerde var. Ayrıca gruplaşmayı ve polemiği seven bir toplumuz.

Örneğin eleştirilerin her marka için yapıcı ve objektif olması gerekir. Herkes her şeyi aynı perspektiften görmek zorunda olmamalı. Bir
saatin, kullanılan değerli metaller, hammadde kalitesi ve üretim şekline bağlı olarak, teknik olarak yaklaşık maliyeti bellidir. Bunun dışında kalan unsurlar başta marka imajı olmak üzere birçok değişkene bağlı.

Forum içerisinden kimseyle yakın arkadaşlığım yok. İstisnası, zaman zaman görüştüğüm ve tecrübesinden çok yararlandığım Cengiz bey dir. Bunun dışınde teorik bilgilerini ve nazik tarzlarını sevdiğim Modern60, gürcağlar gibi katılımcılar var.

Ayrıca tarzını beğendiğimi açıkça ifade ettiğm serdarFB gibi zevkle takip ettiğim katılımcılar ve benzer tarzda üyeler var ki bu forumu gerçekten takip edilir hale getiriyorlar. Bunları göz önünde tutarak forumun seviyesini ayarlamaya yardımcı olacak yazışmalardan yanayım.

Mrbars da esprili ve kısa yoldan net görüş ifade eden katılımcılardan. Yazdıklarının bir bölümü olayı net bir biçimde özetliyor.

Ben Vostok da Rolex de takıyorum. Eğer bütçe olarak belirlediğim sınırı aşmasa butik üretim modern mekanizmalara sahip markalardan da edinmek isterim.

Rolex ya da Vostok hiçbir saati atmıyorum. Bu nedenle atmak sözü ne karşıyım. Ama dert etmemek Vostok ve benzerleri için kolayca söylenebilir. Çünkü maddi değerleri yok.

Övgüleriniz için tşk ederim.

Umarım yeterli açıklamalardır... ;)
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 24 Ağu 2014, 12:53

Hsnmrycl yazdı:50 tane vostok incelemesi yapım hiç böyle felsefe yapılmadı :(
aşkolsun...

Hsnmrycl bölüm sorumlusu olarak daha etkili incelemeler bekliyoruz.

Öneğin Vostokların Çin üretimi mekanizmalar kullanıldığı ve bunların kalitesiz oldukları yönündeki iddialara dair görüşlerinizi alalım.... :D

Vostok forumuna katkı olması için movement ı ETA ile değiştireyim diyorum.... Alacağı hit şimdiden garanti.... ;)
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 24 Ağu 2014, 13:05

Bir şaka ama aslında temenni de ekleyeyim,

Örneğin varsayalım ki, saat forumu Rolex in açık noktalarını açık ve seçik ve hedef kitlesini etkileyebilecek biçimde ortaya koysa ne kazanılır ya da ne kaybedilir di?

Unutmayalım ki altı doldurulmuş doğru ve tarafsız eleştiri tüketicinin en büyük dostudur.

Rolex vb markaların sürekli artan fiyatları, diğer kalitesi ile öne çıkan markalara da fiyat olarak yansımaktadır.....
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Hsnmrycl » 25 Ağu 2014, 00:05

bölüm sorumlusu olarak elimden gelen bu :(
kimse raketa'nın r'sini bilmezken big zero incelemeri yapıyordum 8-)
forumun bu kısmında rus saatçiliğinde özel bir yeri olan neredeyse her model incelendi ;)
sadece ben değil, başta gurcaglar hocam olmak üzere her üye buna katkı yaptı :super:
bundan sonra sıra bu bölüm vasıtasıyla rus saatlerini tanıyıp ilgi duyan saatseverlerde :)

şu anda "ucuz" denilecek fiyatlara satılan her üründe olduğu gibi mekanik saatlerde de çin etkisi mutlaka vardır.
ama vostok mekanizmaların tamamen çinde üretiliyor olduğu konusunda kesin bir bilgim yok.
bilmiyorum buna gerek duyarlar mı...
yine de bir bakınacağım :thumbup:

sizin rus/eta karması saatinizi de merakla bekliyorum.
selamlar
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners