TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok Amphibian 10398B Kutu Açılışı

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Vostok Amphibian 10398B Kutu Açılışı

Mesaj serdarfb » 21 Ağu 2014, 12:25

Triton yazdı: Geçen gün Omega sahibi bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Gel sana bir Panerai alalım dedim. Yok Rolex alalım dedi. Neden diye sordum, Panerai yi ancak saat severler ya da saatten anlayanlar bilir. Rolex i herkes cevabı geldi. Ekstra amaç budur. Bunun için mücevher örneği verdim.

Affınıza sığınıyorum ve samimiyetinize güvenerek kendi sorumla ilgili bir ekleme yaparak devam etmek istiyorum.. Tek amacım bilgilenmek ve yazmış olduğunuz şeyleri iyi anlayabilmek.

Yukarıda son mesajınızdan alıntı yaptım. Burada "ekstra amaç" derken ne demek istediğinizi gayet net olarak açıklamışsınız. Sorumun bu kısmı ile merakımı yenmiş durumdayım. Fakat dürüst olmak gerekirse ben aynı fikirde değilim. Neden derseniz daha önceki mesajımda da açıklamaya çalıştığım üzere, sizin ya da bu örnekte arkadaşınızın "ekstra amacı" başka bir ortamda Vostok, daha farklı bir ortamda ise Patek Philippe üzerinden uygulanabilir. Bu sebeple "ekstra amacı" anlamış olsam bile yalın olanı tercih etmek ne demektir çelişkiye düşüyorum. Nautilus - Submariner kıyaslamasında yalın olan taraf var mıdır ? Ya da komplikasyon bir Patek ile Calatrava kıyaslamasında sizin tavsiyenizi ne şekilde göz önünde bulundurmam gerekir ??

Sadece fikrime destek vermek amaçlı, forumda Rolex konusunda sert tartışmalara girmiş başka bir üyenin mesajını da paylaşmak isterim. :arrow:

baskentco yazdı: tabi bundan panerai anlamayan saati falan anlamı çıkarılmasın, moda-sanat vb dünyasında tarzı sebebiyle panerainin daha fenomenleştiğini, ama saat çevrelerinde jlc nin ayrı bir efsane olduğunu söylüyorum

Arkadaşınızın sadece saatten anlayanlar ya da saat sevenler bilir dediği markanın diğer bir yorumda ise moda ve sanat dünyası sayesinde fenomenleştiği düşünülüyor.. Esas olarak arkadaşınızın da "ekstra amacı" böyle bir ürüne ulaşmak değil mi zaten ?

Moda ve saat dünyasının da saatten ne kadar anladığı tartışılır tabi. ;)

Keza son mesajınızdaki temenniniz bir önceki mesajınızda verdiğiniz "yalın olanı tercih edin" tavsiyenizle çelişmiyor mu ?

Bu forumda saat sevgisi ve tarzıyla öne çıkan ve maddi imkanları yeterli arkadaşların kollarında, Rolex den çok, butik üretim saatleri görmek dileğiyle

Butik üretimden kastınız Vostok ve Invicta mı yoksa Richard Mille, Greubel Forsey benzeri bir marka mı ??

Konuyu daha açık bir dille kendi adıma özetlemem gerekirse sizin mesajınızdan benim çıkardığım sonuç;

Rolex çokta peşinden koşulur bir marka değil. Sadece markanın imajına kapılıp hak etmediği bu paraları vermeyin. Neredeyse daha sorunsuz ve otomatik saat hevesinize cevap verebilecek olan, çok daha az paralar ödeyerek, "imaj" dan yoksun olduğu için "yalın" diye tabir ettiğiniz Vostok, Invicta ve benzeri bir saate sahip olunuz. :thumbup: :thumbup:

Yanılıyor olabilirim tabi ama benim yorumum bu şekilde.

Aslına bakarsanız forumda özellikle Rolex konusunda çıkan polemiklerin de ana sebebi markaya karşı takınılan bu tavırdır diye düşünüyorum. Eğer farklı forum üyeleri de sizin tavsiyenizi benim gibi algıladılarsa ve üstüne üstlük bu üyeler dünya paralar vererek bu markaya da sahip olmuşlarsa o zaman cümbüş başlıyor işte. :lol: :lol: :lol:

İşin özünde uzun yıllardır Rolex sahibi olarak tecrübenizi paylaşmanız bizler için bir kazançtır. Zaten forumun amacı şu anda da yaptığımız gibi bu paylaşımlardır. Fakat yine dostluğunuza ve samimiyetinize güvenerek size şunu sormak istiyorum,

Şartlar ve tecrübeleriniz ne olursa olsun Vostok ve Rolex'i herhangi bir platformda, her ne sebeple olursa olsun, yan yana getirmek sizce de gerçek bir polemik sebebi değil midir ? Samimi ve gerçekçi bir paylaşım mıdır ? Bu sektöre adını kalıcı olarak yazdırmış, sayısız patente ve yeniliğe imza atmış, hali hazırda hala bu sektörde en yüksek yatırımları yapan bir Rolex'in ismini kendisini takip ve taklit etme yarışında olan bir Vostok, bir Invicta ya da bir Steinhart'la, nasıl beraber anabilir, kıyaslama içerisine sokabiliriz ?

Bu kadar uzun mesajları ikimizden başka kimse okumayacağı için polemik olsa bile aramızda kalacaktır. O yüzden atış serbest. :lol: :lol: :lol:

Birbirimiz anlayalım yeter. İyi niyetli olduğumuz için gerisini hallederiz diye düşünüyorum. :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj uzbey33 » 21 Ağu 2014, 14:58

SerdarFB, vostok'un rolex'i takip ve taklit etmesi de açılması gereken bir konu bence. diğer ikisi için bu bence de açık ama vostok'tan ben böyle bir kanıya hiç ulaşmadım, bilgilenmek için soruyorum. vostok bana hep kendi halinde low-cost bir saat markası izlenimi vermiştir. invicta, steinhart ve rolex farklı şekillerde de olsa günümüz kapitalizminin kurallarını yerine getirmeye çalışan markalar. :thumbup:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj ernest0 » 21 Ağu 2014, 16:30

Triton yazdı:Vostok 2dk geri kalsa da umursamam.

Ama Rolex e polisaj istemem, parça değiştirme istemiyorum, gerekirse garanti de verme yıka ve yağla aynı saati aynı durumda geri ver diyorsunuz, hayır bizim kalite standartlarımıza uygun değil diyor. Bu şekilde işlem yapamayız diyor. Saatin içinde belli sayıda parça değiştiriyor ve kusursuz olsa da polisaj yapıyor.

Sonuç 2 yıl sonra saat günde 25 sn geri kalmaya başlıyor. Cevap servis zamanı gelmiş olabilir.

Tekrar slm lar... :thumbup:

selamlar,

benim anladığım siz en çok Rolex servisine kızmışsınız, sonuçta istemediğiniz uygulamaları zorla yapıyorlar.

sanırım bu konuda yapacak bir şey yok?

ikinci olarak da Vostok'a göre çok yüksek paralar ödeyip aldığınız bir saatin 25 sn geri kalmaması gerektiğini düşünüyorsunuz.

sonuçta vostok 2 dk da geri kalabilir ancak f/p oranı belli kardeşim diyorsunuz.

doğru haklı olabilirsiniz ancak bu mantıkla rolex almamanız gerekmez mi?
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj Triton » 21 Ağu 2014, 17:00

serdarfb bilgisayarda yazdığım için uzun yazabilirim. Alay edilmedikçe, önemli olan paylaşmaktır. Okumayan okumasın, ben de çoğu konuyu okumuyorum.

Başından da ekleyeyim, sizinle polemiğe girmem. Zaten bu durum bir tür şakalaşma dozunda. Bu forumun en gözde katılımcılarından birine ve bu hafta nasıl bir saatin kutusunu açacak diye merakla beklediğim bir forum arkadaşına karşı haksızlık olur. :D

Butik üretim derken tabii ki kastım siz ve size yakın kriterleri olan üyelere Vostok ve Invicta takın demek değil.A takımına ayıp olur. Richard Mille, Greubel Forsey (bu arada iki markada da çok güzel saatler var, özellikle Richard Mille) ya da hangi marka ise takabilirsiniz. Kendi adıma bu tarzda saatleri takarsanız açıkçası daha zevkle takip ederim. ;)

Umarım TSF bir Rolex Sub TSF edition projesi yapar da biz de katılırız.... :idea:

Ben Vostok takıyorum. Yahu bunu nereden aldın diyorlar, Rus pazarında çok hoş bir kız satıyordu dayanamadım aldım diyorum, gülüşüyoruz. Bu arada beğenenler de çok. Ayrıca her saati "Rolex dahil" çok güzel taşıyan bir tarzınız var. Kolunuzda Vostok bile anlam kazanabilir... :D

Aksine ROLEX, malum özellikleri nedeniyle, geniş bir kesimin peşinde koştuğu belki de tek saat markasıdır,

Evet, gerçek bir polemik sebebi olabilir, ama bu forumun olgun paylaşımcılarının, eğer Rolex le ilgili bağlantıları yoksa, buna fırsat vermeyeceğini düşünürüm, :thumbup:

Rolex in neye yatırım yaptığını bilemem. Ama saat dışındaki faaliyetlere daha çok sponsor olduğu ve markasını her yere kazımaya çalıştığı da düşünülebilir. Bunda şaşılacak bir durum da yok. Saatlere bakınca gözalıcı yenilikler göremiyorum. Durum daha çok, sorunsuz sayılanın muhafazası ve başarıyla pazarlanması şeklinde.

Rolex markasının saat dünyasına getirdiği yeniliklere bu markayı alırken kaç kişinin ilgi gösterdiği açıkçası beni de düşündürüyor. Acaba yüzde kaçı gerçekten bu nedenle alıyor. Bence çok azı. Ama genelleme yapınca incitici olarak algılandığından, kaçınıyorum.

Rolex benim için de onüç yıl önce seri üretim bir saatin teknik zirvesi gibiydi. Üstelik ömür boyu garantili diyenler dahi vardı. Ama zaman içerisinde bunun ölçülerinin abartıldığını düşünmeye ve görmeye başladım. Şu an için mekanik saate ayıracağım bütçenin üst sınırını temsil ediyor.

Sizin için bütçe sınırı olmayabilir. O halde zaten olay başka bir yöne kayıyor.Düzgün bir işi olanın 15000 isviçre Frangı maaş aldığı bir
ülke ile Türkiye kıyaslamasını, TV ler tadında örneğin ıkış tıkış bir metrobüste yapabilir, beyler, bayanlar ve sevgili çocuklar, Rolex hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorarsanız bakalım nasıl cevaplar gelecek? :D

Vostok, Invicta ve Steinhart segmentindeki saatlere bütçe ayıranlar içinde aynı durum sözkonusu. Kuşkusuz şık bir kıyafetle gittiğiniz bir davette kolunuza Vostok takarsanız (tabii sizin takmayacağınız kesin) belki sizi rahatsız edecektir. :D

Ama üyesi olduğum ve ciddi üyeleri olan bir sosyal dernekte, kolundaki Orient Mako XL i Rolex li dostlarına, yahu 500 Tl verdim ne saat çıktı kardeşim diye gururla gösteren yaşını başını almış üst düzey yönetici arkadaşlarımda var. Hiç de gocunmuyorlar. Rolexleri daha çok genç kardeşlerimizde görüyorum.

Burada altını çizmeye hep gayret ettiğim saat sevgisidir.

Bizi de bir araya getiren budur.

Eğer 40 yıllık yıpranmış ETA vb movement li ya da Orient Seiko markalı saatler bir defalık bakımla tatminkar ölçüde zaman tutuyorsa, Rolex "crown" ı fiyatına alınan bir diğeri tutarlı biçimde kronometri standartında kalıyorsa, COSC sertifikasını en az 2000 € fiyatla müşterilerine fatura eden Rolex i neden ayrı bir yerde tutayım?

Önce düzgün servis hizmeti versinler.

Rolex forumlarını da tarıyorum, şu saatin malzeme kalitesini en ufak parçasına kadar ayırarak inceleyen, ham madde kalitesi ve üretim maliyetini tek tek kuruşlandıran bir inceleme olsa da tam anlamıyla emin olsak diye,

Örneğin tarafsız saat ustaları diğer movement larla teknik olarak kıyaslasalar, acaba bu şöhret gerçekten haklı mı (haklıdır da, çok mu az mı) yoksa müthiş bir pazarlama ve algı yaratma başarısı mı var? Ya da diğer saatler çok mu ucuza mal ediliyor?

Benim altını çizdiğim tek bir şey var. Genç arkadaşlar, mekanik saat zevki peşindeyseniz ve bütçeniz kısıtlıysa Rolex yerine alabileceğiniz her fiyatta onlarca saat var. üst sınır 10.000 Tl. Kendinizi zorlamayın. İkinci el ve ne şekilde kurcalandığı belirsiz saatlere para vermeyin. Çıkacak dertlerle uğraşmayın. :champ:

Burada da bir parantez açayım, serdarfb, sizinkiler hariç. :D

Ama eğer paranız varsa Rolex kutusu görmekten şaşı olduk, biraz daha uçuk modeller görelim, örneğin yukarıdaki markalar gibi. :champ:

Benim anladığım kadarıyla konvansiyonel tarzda üretilen mekanik saatlerin movement ları arasında temel özellikler bakımından dağlar kadar fark yok. Farklar detaylarda toplanıyor. ve karşımıza in-house mekanizmalar çıkıyor. Eğer incelenirse Rolex movement larının Zenith, Omega vb diğer kaliteli movement lara göre çok önemli bir üstünlüğü yok.

Benim 14060 Rolex e de gelelim. Şu anda günlük sapma -40 sn.

Cengiz usta ve Rolex forumlarından çıkan yorum, değiştirilen zembereğin acaba kendini bulma sürecimi bu? Böyle bir tartışma var. Özellikle Rolex forumunda. Ama sonu yine servise müracaat.

Benim yorumum, yahu arabayı servisten çıkardıktan sonra İstinye park a uğradık. Bu saatle manyetik kontroldan geçtik, arapları arayalım derken cihazın ayarını artırdılar o nedenle mi saat sapıttı? Ne oldu da bu saat 1 hafta içinde -3 den -30 a doğru hareketlendi,şu anda -40 larda geziyor? yoksa sıcak ve rutubet den mi?

Almanya Köln Rolex servis yetkilisi;

Türkiyedeki servise gösterseniz, zaten servis garantisi de bitmiş,servis zamanı gelmiş olabilir.

[b]Bakın, kredi kartı bile kabul etmem derken öyle demiyordunuz. Üstelik istanbul da resmi yetkili servis yok,bunun için size
getirdim,

SY: Olsun, yetkili satıcı vardır. Onlarda İsviçreye eleman gönderiyordur,Biz cargo ile yurt dışına saat gönderemeyiz.

Ben servisi size yaptırdım neden o zaman söylemediniz? Şimdi size Almanya tüketici standartına ve Rolex e güvenerek verdiğim bir saat için iki yılda yaklaşık 7 aylık kullanım sonucu anormallik çıkınca tavsiyeniz bu mu?

SY: Bu değer anormal. İçinde vida kırılmış olabilir (böylelikle bu mekanizmalarda vida kırılabildiğini de öğreniyoruz, zaten zemberek kırılmalarına aşinayız)

daha Temmuz ayında Almanyadaydım. O zaman olsaydı getirirdim. Gerekirse Köln e gelir bırakırım. Peki sorun varsa kim
ödeyecek?

SY: Servis garantisi bittiği için siz.

Bu saat için ödediğim servis ücreti ..... dir. Bir alman olarak size soruyorum, aynı durumla siz karşılassaydınız bu durum hoşunuza gidermiydi?

SY: Siz köln e ne zaman gelirsiniz?

Programıma bakacağım. 2 gün yeter mi?

SY: Saati açmadan birşey söyleyemeyiz. Eğer bize getirecekseniz bu yıl sona ermeden gelin. Gelirken kayıt evraklarınız ve diğer
tüm belgeleri de getirin lütfen.

Peki, tşk ederim....

slm lar :champ: :champ: :champ:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 21 Ağu 2014, 17:44

Dostlar burada Vostok savunmuyoruz. Vostok low cost olur, şu olur bu olur. Bu başlık Vostok başlığı.

11 sene sorunsuz çalışan ve sevdiğim bir Rolex modelini koruma amaçlı servise verdik. Hiçbir masraftan da kaçınmadık.

Keşke hiç dokundurmasaydım durumu ortaya çıktı.

Tecrübemi sizinle paylaşmak istedim ve tavsiyede bulundum. Bunu al ya da alma diye görmeyelim.

Rolex servisi sorun çıktığını bildiği için bu parçaları değiştiriyor ve tedbir alıyor zaten. Yani saati belli bir süre daha sorunsuz çalışacak hale getiriyorlar. Bu nedenle yıkama ve yağlamanın yetersiz olduğunu söylüyorlar.

Bunlar her saatte de olabilir.

Ayrıca Rolex baz modellerde segmentine göre aşırı pahalı bir saat değildir. Örneğin birçok avrupalı için bu bir aylık bir maaştır.

Ancak servis ve yedek parça problemi var.

ikinci el ve belli yaşın üzerindeki saatlerde bu iş önemli.

Biz uyaralım da keyfiyet sizin....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 21 Ağu 2014, 17:53

uzbey33 yazdı:SerdarFB, vostok'un rolex'i takip ve taklit etmesi de açılması gereken bir konu bence. diğer ikisi için bu bence de açık ama vostok'tan ben böyle bir kanıya hiç ulaşmadım, bilgilenmek için soruyorum. vostok bana hep kendi halinde low-cost bir saat markası izlenimi vermiştir. invicta, steinhart ve rolex farklı şekillerde de olsa günümüz kapitalizminin kurallarını yerine getirmeye çalışan markalar. :thumbup:

Vostok zaten farklı bir marka. Ve doğru, low cost. Ama Invicta da öyle. Vostok un Rolex le bir alakası yok. Dalgıç tipi Rus saati olarak geçmişi olan kendine özgü bir saat. Ve şu anda büyük olasılıkla Çin destekli.

Burada amaç bu saatleri Rolex le kıyaslamak değil. Düşük bütçelere fikir vermek.

Hiçbiri dalgıç saati olarak kullanılmıyor....
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mrbars » 21 Ağu 2014, 21:36

Saatleri kıyaslarken veyahut karşılaştırırken genel olarak bir yanlış yaptığımızı düşünüyorum. Bu yanlışın üzerine yargıları, düşünceleri ve tartışmaları koyduğumuzda da atladığımız hususlar oluyor.

"Kol saatleri zamanı gösterir". Bu önerme şüphesiz doğrudur, çünkü saat dediğimiz nesne veyahut enstrümanın temel fonksiyonu budur; zamanı göstermek. Bu sebeple saat kullanırız, zamanı öğrenmek için. Ancak yanlışı yaptığımız nokta da burası. Saatleri temel fonksiyonuna indirgediğimizde, yani zamanı gösteren objeler olarak değerlendirmeye konsantre olup saatin diğer fonksiyonunu atladığımızda, dipsiz tartışmalarla veya subjektif dahi diyemeyeceğimiz önermelerle karşılaşıyoruz. Saatin tek fonksiyonu zamanı göstermek olsaydı, ya hiç kol saati kullanmazdık yada sadece pilli modeller kullanırdık. Neticede hepimizin -artık mecburen- cep telefonu var ve sürekli olarak network üzerinden güncelleniyor. Zamanı öğrenmek ana kriter ise, doğruluk ve keskinlik arıyorsak, yani fonksiyon sadece buysa; kol saati kullanmanın veya üzerine tartışmanın hiçbir esprisi zaten yok. Hiçbir saat, cep telefonundan öğreneceğiniz saatten daha doğru değil. Cep telefonunun şarjı bitme kaygısına karşı ise, hadi yedek olarak pilli bir saat kullanalım. Saatin fonksiyonu zamanı göstermek ise, doğru zamanı öğrenmek için mekanik saat kullanmak ise kendi içinde yeterince ironik bir hareket. Çünkü hiçbir mekanik saat, mekanizması ne olursa olsun, 50 TL'lik bir pilli saatin hassasiyetinde değil. Kısaca, sadece zamanı öğrenmek için mekanik saat kullanılması söz konusu olamaz; kendi içinde çelişki var.

Peki niye otomatik yada kurmalı mekanizmaya sahip saatler kullanıyoruz? İşin istatistiğine bakarsak, bu foruma üye olanların birçoğu sadece mekanik saatlere olan ilgisi sayesinde/sebebiyle burada. Mekanik bir saati kullanmanın, bu ilginin veya kullanım amacının; sadece zamanı doğru tutmasıyla bir alakası olsaydı, zaten mekanik saat kullanmazdık. Demek ki, saate bir anlam yüklüyoruz; özellikle mekanik saatlere. Bu anlam sadece zamanı göstermesi değil.

Peki o zaman mekanik saatleri niçin kullanıyoruz:
"Saatin içindeki mekanizmayı seviyoruz".
"Saatimin mekanik çalışmasından hoşlanıyorum"
"Mühendisim, bu sebeple mekanik saatlere her zaman hayran oldum"

Çevremizde veya forumda, genel cevaplar/beyanatlar bunlar oluyor. Bu sebepler bildiğiniz göstermelik sebeplerdir. Hiçbir mühendis, yüzyıllar önceki teknolojiye hayran olmaz. Beğenir, feyz alır ama zamanı saparak gösteren bir zaman aletine hayran olması zaten mühendisliğine aykırı. Uzatmadan, bu tarz hoşlanma hayranlık sebeplerinin beyanı, savunma mekanizmamızın bize bir oyunu. Egomuzun; alt benliğimizin bize, aslen bildiğimiz ama bilmiyormuş gibi yaptığımız; düşüncesini bile bazen kendimizden saklattığı bir oyun.

Gerçek olan, saatin fonksiyonu sadece zamanı göstermek değil. Hatta günümüz koşullarında saatin ana fonksiyonu zamanı göstermek hiç değil. (bknz üstten ikinci paragraf) Saatin fonksiyonu, kullanım sebebimiz; saatin aslında bir takı olmasından kaynaklanıyor. Mekanik bir takı. Bir mücevher. Ego aksini ispatlamak için çalışsa da, saat ile kendimizi ifade ediyoruz.
Takılan saatle renk zevkimizi, gelir seviyesini, hobiye olan maddi bütçe miktarını, asil, huysuz yada sempatik karakterimizi, araştırmacı ruhumuzu, sürüden ne kadar ayrık olduğumuzu yada sürüye bağlılığımızı, ve bunun gibi zamanla; zaman tutmayla alakası olmayan birçok özelliğimizi gösteriyoruz.

İşte; en başta bahsettiğim genel yanlışımızın bu hususun atlanması olarak görüyorum. Saati sadece zamanı gösteren bir obje olarak ele aldığımızda, mekanik bir saati kullanmamız zaten kendi içinde tutarsızlaşıyor. Bu sebeple, "Rolex çok sağlam", "AP'nin çeliği çok kaliteli", "Patek'in mekanizması in-house" gibi hususlar da yan fonksiyonlar yada yan sebepler. Bu saati takıyorsan, o saatin şahsını bir şekilde ifade ettiğini gayet iyi biliyorsun.

Bunden dolayıdır ki, "Rolex genel kitlelerin saati", "Panerai moda saati" gibi kendi içinde huzurlu gözüken ama hastalıklı izler taşıyan önermelerde bazıları buna ters çıkışlar yapıyor. Çünkü saate yapılan eleştiri gibi gözüken bu şirinsel eleştiri yada yargılar, diğer bir şahsın egosu tarafından karakteri ile ilgili bir eleştiri olarak algılanıyor. Verilen bazı tepkilerin sebepleri budur. "Saate laf ettim, adam üstüne alındı, ayol ne saçma"nın aslında hiç de saçma olmadığını; umarım hepimiz birgün anlarız. Adam 40.000 EUR parayı saatin mekanizmasına hayranlığına vermiyor, sahip olduğu emtiayı koluna takıp sınıfını, çizgisini, zevkini, hovardalığını, zenginliğini, yapabileceklerini, kapıdaki Ferrarisini, esprili muhabbetini belli etmek için veriyor. O masumane kılıklı eleştiriler gelince de, alt benliği bu önermeye karşı dürtü üretiyor. (Masumane eleştirilerin de, eleştiri sahibinin alt benliğinden fışkırdığını anlamak için, illa burada yazmamız sanırım gerekmez)

Sokak ağzıyla konuşup, oldukça primitif düzeyde özetlersek:
"Saati (sadece) zamanı öğrenmek için değil, hava atmak için (de) takıyoruz, takıyorsun"

Netice olarak, Vostok, Rolex, Seiko, Patek vb. farklı kategori saatlerin (fiyat kategorisi, masaya koyduğunda kaç para olduğunun bilinmesi, karşındaki o müthiş sarışın dilber üzerinde bıraktığı etki vb) kendi içinde karşılaştırılıp, "Rolex yerine Seiko daha iyi, hem Seiko daha iyi zaman tutuyor" gibi fikirler verilmesinin de aslen işin doğası itibariyle yanlış ve ironik olduğunu umarım anlatabilmişimdir. Hala anlamadım diyenler için pilli patek, özgün rolex gibi konularda bolbol uygun saçmalama mevcuttur, oralarda mütamadiyen takılabilirler.

-Abraham Lincoln
1864
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Triton » 21 Ağu 2014, 21:56

Mrbars,

Bu yazı durumu net bir perspektifle özetlemiş.

Sarışınlara etkisi bu kadar netse modeli de rica edeyim... ;)

Abraham Lincoln 1864 bölümü ilgimi çekti.... Bunun da bir açıklaması olmalı....
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners