Triton yazdı: Geçen gün Omega sahibi bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Gel sana bir Panerai alalım dedim. Yok Rolex alalım dedi. Neden diye sordum, Panerai yi ancak saat severler ya da saatten anlayanlar bilir. Rolex i herkes cevabı geldi. Ekstra amaç budur. Bunun için mücevher örneği verdim.
Affınıza sığınıyorum ve samimiyetinize güvenerek kendi sorumla ilgili bir ekleme yaparak devam etmek istiyorum.. Tek amacım bilgilenmek ve yazmış olduğunuz şeyleri iyi anlayabilmek.
Yukarıda son mesajınızdan alıntı yaptım. Burada "ekstra amaç" derken ne demek istediğinizi gayet net olarak açıklamışsınız. Sorumun bu kısmı ile merakımı yenmiş durumdayım. Fakat dürüst olmak gerekirse ben aynı fikirde değilim. Neden derseniz daha önceki mesajımda da açıklamaya çalıştığım üzere, sizin ya da bu örnekte arkadaşınızın "ekstra amacı" başka bir ortamda Vostok, daha farklı bir ortamda ise Patek Philippe üzerinden uygulanabilir. Bu sebeple "ekstra amacı" anlamış olsam bile yalın olanı tercih etmek ne demektir çelişkiye düşüyorum. Nautilus - Submariner kıyaslamasında yalın olan taraf var mıdır ? Ya da komplikasyon bir Patek ile Calatrava kıyaslamasında sizin tavsiyenizi ne şekilde göz önünde bulundurmam gerekir ??
Sadece fikrime destek vermek amaçlı, forumda Rolex konusunda sert tartışmalara girmiş başka bir üyenin mesajını da paylaşmak isterim.
baskentco yazdı: tabi bundan panerai anlamayan saati falan anlamı çıkarılmasın, moda-sanat vb dünyasında tarzı sebebiyle panerainin daha fenomenleştiğini, ama saat çevrelerinde jlc nin ayrı bir efsane olduğunu söylüyorum
Arkadaşınızın sadece saatten anlayanlar ya da saat sevenler bilir dediği markanın diğer bir yorumda ise moda ve sanat dünyası sayesinde fenomenleştiği düşünülüyor.. Esas olarak arkadaşınızın da "ekstra amacı" böyle bir ürüne ulaşmak değil mi zaten ?
Moda ve saat dünyasının da saatten ne kadar anladığı tartışılır tabi.
Keza son mesajınızdaki temenniniz bir önceki mesajınızda verdiğiniz "yalın olanı tercih edin" tavsiyenizle çelişmiyor mu ?
Bu forumda saat sevgisi ve tarzıyla öne çıkan ve maddi imkanları yeterli arkadaşların kollarında, Rolex den çok, butik üretim saatleri görmek dileğiyle
Butik üretimden kastınız Vostok ve Invicta mı yoksa Richard Mille, Greubel Forsey benzeri bir marka mı ??
Konuyu daha açık bir dille kendi adıma özetlemem gerekirse sizin mesajınızdan benim çıkardığım sonuç;
Rolex çokta peşinden koşulur bir marka değil. Sadece markanın imajına kapılıp hak etmediği bu paraları vermeyin. Neredeyse daha sorunsuz ve otomatik saat hevesinize cevap verebilecek olan, çok daha az paralar ödeyerek, "imaj" dan yoksun olduğu için "yalın" diye tabir ettiğiniz Vostok, Invicta ve benzeri bir saate sahip olunuz.
Yanılıyor olabilirim tabi ama benim yorumum bu şekilde.
Aslına bakarsanız forumda özellikle Rolex konusunda çıkan polemiklerin de ana sebebi markaya karşı takınılan bu tavırdır diye düşünüyorum. Eğer farklı forum üyeleri de sizin tavsiyenizi benim gibi algıladılarsa ve üstüne üstlük bu üyeler dünya paralar vererek bu markaya da sahip olmuşlarsa o zaman cümbüş başlıyor işte.
İşin özünde uzun yıllardır Rolex sahibi olarak tecrübenizi paylaşmanız bizler için bir kazançtır. Zaten forumun amacı şu anda da yaptığımız gibi bu paylaşımlardır. Fakat yine dostluğunuza ve samimiyetinize güvenerek size şunu sormak istiyorum,
Şartlar ve tecrübeleriniz ne olursa olsun Vostok ve Rolex'i herhangi bir platformda, her ne sebeple olursa olsun, yan yana getirmek sizce de gerçek bir polemik sebebi değil midir ? Samimi ve gerçekçi bir paylaşım mıdır ? Bu sektöre adını kalıcı olarak yazdırmış, sayısız patente ve yeniliğe imza atmış, hali hazırda hala bu sektörde en yüksek yatırımları yapan bir Rolex'in ismini kendisini takip ve taklit etme yarışında olan bir Vostok, bir Invicta ya da bir Steinhart'la, nasıl beraber anabilir, kıyaslama içerisine sokabiliriz ?
Bu kadar uzun mesajları ikimizden başka kimse okumayacağı için polemik olsa bile aramızda kalacaktır. O yüzden atış serbest.
Birbirimiz anlayalım yeter. İyi niyetli olduğumuz için gerisini hallederiz diye düşünüyorum.