baskentco, 繹ncelikle konuyu ben a癟t覺覺m i癟in burada deindim, 繹zellikle forumun havas覺na ayk覺r覺 olmamak ad覺na, ters alg覺lanacak ifadelerden ka癟覺nmak gerekiyor. O nedenle Rolex polemiine dahil olmad覺覺m gibi, pek payla覺mda da bulunmuyorum. iyi dileklerde bulunmak bu nedenle en emin yoldur. ncelikle atmak kelimesini satmak ya da elden 癟覺karmak olarak deitirelim. Rolex atan varsa ben talibim.
2001 den bu yana kay覺tl覺 Rolex Submariner kullan覺c覺s覺y覺m. Ve bu saati tarz olarak seviyorum. stelik bu marka 繹nemli bir marka. Eletirilerim bu ger癟ei deitirmez. Y羹ksek say覺larda ve standart kalitede 羹retim yap覺yor. Alman tank覺 gibi benzetmeler yap覺lm覺. Avatar覺mdaki tank 2. d羹nya sava覺n覺n en 繹hretli tank覺 olan Tiger 1 dir. Sa taraf覺ndan giren tank savar mermisi ile b羹y羹k olas覺l覺kla i癟indekilere mezar olsa da hala salam. Yaln覺z benzetme bir bak覺ma doru 癟羹nk羹 makinesi a覺r tank覺 ta覺makta zorlanan ve s覺k s覺k sorun 癟覺kartan Maybach motoruydu. Karma覺k ve pahal覺 teknolojisi nedeniyle bir 癟ou sava alan覺nda terk edilmi ya da personeli taraf覺ndan imha edilmitir.
Bir markaya bu denli anlam y羹klenmesi ve asl覺nda hi癟 de yenilik癟i olmayan teknik alt yap覺s覺 d羹羹nd羹r羹c羹. Ayr覺ca COSC sertifikas覺, seramik bezel ve yeni tasar覺ml覺 kasa ve bilezik d覺覺nda hi癟bir 繹nemli ekstra olmad覺覺 halde yurt d覺覺nda bile on y覺lda ikiye katlanan fiyat覺, servis ve yedek par癟a politikalar覺 teknik kayg覺larla yaklaan bir saat sever i癟in s覺k覺nt覺 verici.
Kardeimde bir submariner kullan覺c覺s覺. Ama saati sorun yarat覺nca elden 癟覺kartt覺 ve yeniledi. S羹rekli kullan覺l覺rsa uzun d繹nemde kesinlikle sorun 癟覺karmaya yatk覺n. Kendi saatimi yapmak d羹羹ncem, markas覺n覺 dahi oluturduum ve homage submariner benzeri bir saat. Yani par癟alar覺 muhtelif yerlerden toplayarak montaj yapmak esas覺na dayal覺. rnein Invicta gibi saatler de ilk aamada bu ie 癟ok uygun. Ama
bunlar覺 t覺rnak makas覺 vb ile yapacaksan覺z vazge癟in.
Ayr覺ca bu kasadan 羹rettirerek farkl覺 mekanizmalarla internet 羹zerinden satmay覺 ve uzun d繹nem garanti vermeyi de d羹羹nd羹m. Tabii belli kurallara uymak kayd覺 ile. Forum sayesinde 繹rnein Cengiz usta gibi 癟ok faydaland覺覺m ve zaman zaman bir araya geldiim profesyonelleri de tan覺m覺 oldum. Bu iin hedef kitlesini de. Onun ve yurt d覺覺nda tan覺t覺覺m baz覺lar覺n覺n g繹r羹lerinden de faydalanarak bu iin hi癟 de
kolay olmad覺覺n覺 anlad覺m. Ayr覺ca homage meselesi merdiven alt覺 羹retime d繹nerse Rolex gibi markalarla uramak kolay deil.
Bu saatlerin en 繹nemli sorunu doru aletlerle ve gerektii gibi s繹k羹l羹p tak覺lma zorunluluudur. Orijinal par癟alar覺n覺 yetkili ya da anlamal覺 servisler d覺覺nda bulmak s覺k覺nt覺l覺. Dier 羹st segment ya da lux diye tabir edilen markalar i癟in de bu s覺k覺nt覺lar mevcut. Bu nedenle ne kadar bilgili ve yetenekli olsalar da hobi olarak onar覺m yapanlarla bu i olmaz. Mekanik saatler i癟in, doru ekipman, uygun eitim alt yap覺s覺 ve deneyim art. Bu i g繹r羹nd羹羹 kadar kolay deil.
Bir de iin d羹r羹stl羹k k覺sm覺 var ki bu 羹lkemizde hayli eksik.
Ciddi bir alet park覺 ve kaliteli mekan gerekiyor. Bu nedenle belli s羹rede kullanarak yenilemek bence daha uygun. Her kullan覺c覺 bu mant覺k da olmayabilir. Her yere s繹kt羹rebilir. Ancak mutlaka detayda rahats覺z olacakt覺r.
rnein eski Yugoslavya 羹lkelerindeki Rolex bayileri bu ii bir 繹l癟羹de halletmi. Doru servisi uygun fiyatlarla ve daha esnek olarak verdikleri anlat覺ld覺.
Evimde oluturduum k羹癟羹k bir at繹lye var. K覺ymet verdiim saatlerde Cengiz bey e m羹racaat ediyorum. Bu konudaki desteklerine de teekk羹r bor癟luyum.
Biz detayla fazla ilgili deiliz. Halbuki bir ii g羹zelletiren ve k覺ymetli hale getiren detaylard覺r. Benim inceleme anlay覺覺m buna dayan覺r. Ancak g羹n羹m羹z羹n global d羹nyas覺nda b羹t羹n irketler finans 繹ncelikli idare ediliyor. Bu her t羹r 羹r羹nde ayn覺. retimi ve ticareti de bu
ekillendiriyor. Bu nedenle saat iini hobiden ileriye g繹t羹rmek pek m羹mk羹n deil. Tabii kolundaki Rolex i uzat覺p "ya bizim Mercedes den daha fazla servis 羹creti istiyorlar, bu nedir, una bir el atsana diyen arkadalar覺m覺zda var. iyi espriler 癟覺k覺yor....
Bu forumda saat sevgisi ve tarz覺yla 繹ne 癟覺kan ve maddi imkanlar覺 yeterli arkadalar覺n kollar覺nda, Rolex den 癟ok, butik 羹retim saatleri g繹rmek dileiyle....

"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein