TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Vostok Amphibian 10398B Kutu A癟覺l覺覺

Rus Saatleri Hakk覺nda Bilgilere Ulaabileceiniz B繹l羹m

Re: Vostok Amphibian 10398B Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj uzbey33 » 18 Au 2014, 13:23

g羹zel g羹nlerde diyorum :champ: yararl覺 bir inceleme ve sonras覺nda tart覺ma olmu. h覺zl覺 tarih ayarlanamamas覺 sorunu sadece uygun fiyatl覺 rus saatlerinde deil, y羹zlerce kat fiyata sat覺lan P9000 mekanizmal覺 panerai ve audemars piguet royal oak jumbo gibi saatlerde de var :thumbup:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullan覺c覺 avatar覺
uzbey33

Ya: 45
Kay覺t: 05 ub 2010, 19:18

Mesaj Triton » 18 Au 2014, 17:07

Arkadalar, tekrar tk ler. Vostok hala benimle ve sorun yok. Kurma kolunun da ar覺zaya kar覺 asl覺nda en g羹venilir sistem olduu izah edildi.

Bu konuda eletirilerim olsa da Vostok gibi saatlere k覺ymet veriyorum. 羹nk羹 癟ok uygun rakamlara mekanik saat sevgisini tatmin edebilir, mekanizma yenileyebilir ve modifiye edebilirsiniz. Atar satar yenisini al覺rs覺n覺z.

Art覺k forum da gereksiz tart覺mak istemediim i癟in, Rolex gibi saatlerde 癟ok daha fazla rakamlar 繹deyerek yaad覺覺m sorunlar覺 buraya aktarm覺yorum (繹rnein hi癟bir sorunu yokken 2 y覺l 繹nce K繹ln de resmi servis bak覺m覺 yapt覺rd覺覺m Rolex in tam servis garantisi sona erince hi癟bir neden yokken g羹nde 25 sn geri kalmaya balamas覺 ve bu nedenle Rolex le at覺ma halinde olmak gibi). Bu saatlerin yaratt覺覺 sorunlar覺 (servis, ilk fiyat, a覺r覺 fiyat art覺覺 vb.,) g繹z 繹n羹ne al覺nca, Seiko, Orient, Invicta ve hatta Vostok g繹z羹mde 癟ok daha fazla deer kazand覺.

Ekstra amac覺n覺z yoksa yal覺n olandan amay覺n ve imaja ald覺rmay覺n. Ve hatta becerebilirseniz kendi saatinizi kendiniz yap覺n. Emin olun 癟ok daha mutlu olacaks覺n覺z.

Ucuz ve imaj覺 eksik olan her zaman en k繹t羹s羹 deildir.... Hele konu saat olunca...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj serdarfb » 18 Au 2014, 17:20

Sn Triton , fikirlerinizi bizlerle paylat覺覺n覺z i癟in teekk羹rler. :thumbup:

Son mesaj覺n覺zda bir c羹mlenizi tam olarak anlayamad覺覺m覺 d羹羹n羹yorum.

"Ekstra amac覺n覺z yoksa yal覺n olandan amay覺n ve imaja ald覺rmay覺n."

襤maj konusunu ayr覺ca belirttiiniz i癟in c羹mlenin ba覺ndaki "ekstra ama癟" ne olabilir ? Ayr覺ca "yal覺n" olan burada nedir ?

Vaktiniz olurda bizi ayd覺nlatabilirseniz 癟ok sevinirim. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj Triton » 19 Au 2014, 00:01

serdarfb, say覺n laf覺n覺 kald覺r覺yorum. Sizi bu forumun en sevdiim ve belli segmentteki saatleri kendisine tam anlam覺yla yak覺t覺ran sayg覺n bir kat覺l覺mc覺s覺 olarak g繹rd羹羹m i癟in fikrimi hep a癟覺k olarak belirttim. Polemik yaratmak istemem.

Ancak 繹zellikle Rolex konusunda hep ciddi eletirilerim var. Birincisi ben en yal覺n modelinin eski ve yeni iki versiyonuna sahibim. Tutma amac覺m tamamen y覺lland覺rmak. Ancak b覺kt覺rd覺.

襤maj iini bir manken benden daha iyi 繹zetlemi. Ama bu t羹r markalar覺n bir heves haline gelmesini kesinlikle yanl覺 g繹r羹yorum. Keke birisi u saati en ufak ayr覺nt覺s覺na kadar s繹kerek ortalama bir 襤svi癟re markas覺yla tamamen teknik olarak k覺yaslayabilse. retim kalitesine laf覺m yok. Ancak anlams覺z bi癟imde katlanan fiyat覺na ve servis problemine s繹ylenecek 癟ok s繹z var.

Ekstra ama癟 m羹cevher ve saat aras覺ndaki farkd覺r. Baz覺 markalarda quartz makine kullan覺ld覺覺 halde saat deerli metal ve ta i癟erince fiyatlanabiliyor ki bu zaten ayr覺 bir k覺ymet kazand覺r覺yor. Ama sade, klasiklemi, stabil imaj覺 olan ve her kesimin bir ekilde ulaabildii bir markaya bu nedenle g羹veniyoruz ve y覺lland覺rmak istiyoruz.

Servisi ve par癟as覺 ciddi olarak bir problem. Dolay覺s覺 ile 繹zellikle bu saati, mekanik saatin zirvesi gibi g繹rerek fedakarl覺k yap覺lmas覺 doru deil. Yani bir y覺ll覺k maa覺n覺 bu yolda harcamaya kalkanlara aman ha iyi d羹羹n羹n diyorum. 20.000 Tl yi 2000 Tl gibi harcayabilenlere deil. Ar覺za 癟覺kar覺ncaya kadar kullanmak ve ortalama 5 y覺lda bir yenilemek daha doru. Hem y羹ksek standart diye hi癟 istemediim detaylar i癟eren ve anlams覺z pahal覺 bir bak覺m yapacaks覺n, yaln覺z temizlik ve yalamadan ibaret bak覺mlar覺n uzun d繹nem kullan覺m i癟in yanl覺 olduunu 繹zellikle vurgulayacaks覺n, hem de zaman zaman ve 繹zenle kullan覺lan bir saat g羹nde 20 sn geri kalmaya balayacak. Burnundan k覺l ald覺rmayacaks覺n... 89 $ l覺k ayn覺 癟al覺ma s羹resindeki benzetilmi Invicta g羹nde +1 sn ile stabil zaman tutuyor.

Biraz kral 癟覺plak diyelim. Biz bu markan覺n g繹n羹ll羹 reklam el癟isi deiliz... G繹n羹l diyor ki git 襤svi癟reye kafalar覺na at.

Sizde de Rolex ler olduu malum. Tavsiyem ar覺za yapmad覺k癟a a癟t覺rmay覺n ve d繹nem d繹nem sat覺p yenileyin.

Tabii a覺r hasar g繹rm羹 olanlar覺 dahi y覺llar sonra deer kazan覺yor denilirse baka s繹z羹m kalmaz. Ben kronometre 繹zelliini daha 癟ok ciddiye al覺yorum...

Malum yaz覺malar覺 tekrarlamayaca覺m覺z覺 umuyorum.

iyi dileklerimle....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Mesaj serdarfb » 19 Au 2014, 11:01

Triton, say覺n laf覺n覺 bende kald覺r覺yorum. :lol: G羹zel s繹zleriniz i癟in teekk羹r ederim. Polemik konusunda size %100 kat覺l覺yorum. Bu forumda 癟ok y羹ksek adette mesaj覺m olmas覺na ramen eer bakarsak sadece 3 kii ile k覺sa s羹reli polemikler yaad覺覺m覺 g繹r羹r羹z. Bu polemiklerin tamam覺n覺n sebebi forumla ilgili olup ahsi bir durum kesinlikle yoktur. :thumbup:

Sizinle bir polemik yaama ans覺m覺zda bana g繹re hi癟 yok.

Bu forumda 繹renmek, bilgilenmek ve paylamak i癟in var覺z. Hepimiz sanal birer kimlikten 繹te deiliz. O y羹zden burada yaanan polemiklerin de zaten hi癟 kimseye ya da hi癟 bireye faydas覺 olmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum.

Konumuza d繹nersek bende Rolex olarak sadece son ald覺覺m Daytona var. Onu da imdilik kullanm覺yorum. Ben Rolex markas覺n覺 seven ve takdir eden biriyim. Herkesin de ayn覺 fikirde olmas覺n覺 da tabi ki beklemiyorum. :thumbup:

Benim sizden rica ettiim a癟覺klama inan覺n herhangi bir markaya ba覺ml覺 olarak yap覺lm覺 bir istek deildi. Tahmin ettiiniz 羹zere konuyu baka bir tarafa balamak gibi bir amac覺m da yok.

Sadece mesaj覺n覺z覺n i癟eriinde ekstra ama癟 ve yal覺nl覺k olarak bahsettiiniz iki detay覺 anlayamad覺m. Kiisel olarak okuduum eyleri her zaman anlamaya odaklan覺yorum. Samimiyetinizi g繹z 繹n羹ne alarak ta sizden bu a癟覺klamay覺 rica ettim. Cevab覺n覺zda bu a癟覺klamay覺 pahal覺 diye tabir ettiiniz 羹r羹n羹n eksikliklerini ortaya koyarak yapm覺s覺n覺z.

Bu yaz覺malar benim i癟in polemik anlam覺 ta覺m覺yor. Sizin i癟inde 繹yle olmad覺覺n覺 umar覺m. Ben bu durumu payla覺m olarak deerlendiriyorum. Mesajlar biraz uzun olabilir, benim de pek houma gitmiyor uzun uzun yazmak ama inand覺覺m覺z fikirlerimizi burada paylaarak birbirimize yard覺mc覺 olduumuzu d羹羹n羹yorum. :thumbup:

Ekstra ama癟 olarak m羹cevher ve saat aras覺ndaki fark diyorsunuz. Bu s繹ylediinizi baz al覺rsak cep telefonlar覺m覺z覺n da bize saati s繹yledii ger癟ei ortaya 癟覺km覺yor mu ? Saat bana g繹re sadece zaman覺 g繹steren bir alet deil. Keza bunun d覺覺ndaki ilevleri de "ekstra ama癟" deilmi gibime geliyor. Bahsettiimiz obje her y覺l milyon dolarlar覺n ak覺t覺ld覺覺 bir sekt繹r羹n barol oyuncular覺ndan biri deil mi ? Bu objeye g繹n羹l vermi kiiler olarak bir Rolex ve Vostok u yan yana koyup ekstra amac覺n覺z yok ise yal覺n olan覺 tercih edin demekle kendi kendimizi bu merak覺m覺z覺n uzaklat覺rm覺 olmuyor muyuz ?

Her iki marka hakk覺nda da belli bir tecr羹be ve bilgiye sahip olduumdan 繹t羹r羹 bu tarz bir k覺yaslamay覺 bende Rolex ve Audemars Piguet i癟in yapabilirim. 襤nan覺n sonu癟 ayn覺 olur. Dier markaya bir ka癟 kat y羹ksek bedeller 繹derken Rolex bir 癟ok 繹zellii ile sizin mesaj覺n覺zda anlatmaya 癟al覺t覺覺n覺z "yal覺n" olan覺n yerini al覺r. Anlatmak istediim b繹yle bir deerlendirmenin sonunun gelmeyeceidir.

Bu bir hobidir, merakt覺r ve hatta yat覺r覺md覺r. Tavsiyelerinize ve fikirlerinize sayg覺m sonsuz ancak yal覺n olan覺 tercih edin, imaja aldanmay覺n diyerek i癟inde bulunduumuz forum dahil saat ve m羹cevheratla ilgili b羹t羹n oluumlar覺 kapatma fikrini ortaya atm覺 olmuyor musunuz ?

Daha da uzatmak istemiyorum. San覺r覺m ne demek istediimi anlatabildim. Bunlar benim fikirlerim, hatal覺da olabilirim. Bizlerin burada paylat覺klar覺 forumdaki bir 癟ok dostumuza 覺覺k tutabilir diye d羹羹n羹yorum. :thumbup:

Medeni ortamlarda medeni insanlarla tart覺abilmek bir olgunluk olduu gibi kiilerin birbirine olan sayg覺s覺n覺n g繹stergesidir. Anlay覺覺n覺z i癟in imdiden teekk羹r ederim. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj Triton » 19 Au 2014, 13:32

Yazd覺klar覺n覺za b羹y羹k 繹l癟羹de kat覺l覺yorum. Zaten sizinle bir polemik i癟erisinde olmam覺z m羹mk羹n deil. Ama konu Rolex olunca polemik oluabiliyor. Kullananlar savunuyor. Kullanmayanlar hakl覺 haks覺z bindiriyor.

st segment olarak adland覺r覺lan markalar覺 kullan覺c覺lar覺na g繹re deerlendirmek gerekir. Rolex bu bak覺mdan ayr覺覺yor. 羹nk羹 bir ekilde herkesin ulaabilecei ya da ulamak istedii g羹癟l羹 bir marka halinde. Her kesimden ve milletten insan覺n kolunda g繹rebilirsiniz. Dolay覺s覺yla AP ve benzeri markalardan ayr覺覺yor. Eer bir saat forumunda yaz覺yorsak +/- her y繹n羹yle eletirmek gerekir.

Ge癟en g羹n Omega sahibi bir arkada覺mla sohbet ediyorduk. Gel sana bir Panerai alal覺m dedim. Yok Rolex alal覺m dedi. Neden diye sordum, Panerai yi ancak saat severler ya da saatten anlayanlar bilir. Rolex i herkes cevab覺 geldi. Ekstra ama癟 budur. Bunun i癟in m羹cevher 繹rnei verdim.

Vostok doal olarak Rolex le k覺yaslanamaz ancak fiyat / performans ve beklentileri kar覺lama gibi konularda ortalama ve belli segmentteki mekanik bir saatten ne beklenirse onu kar覺l覺yor. rnein 60 l覺 y覺llardan kalma NF makineli Duward marka bir saati neredeyse (20 y覺l 癟al覺mam覺 ve uygun olmayan koullarda bekletilmi) bir yak覺n覺m覺n evinde buldum. Sallad覺m 癟al覺覺yor. Ve gayet g羹zel zaman tutuyor. Cengiz Bey in bak覺m ilemi sonras覺 "Bengi Saat" ayn覺 performans devam etti. Yal覺n olma hali de budur. O saatin mekanik performans覺ndan zevk al覺rs覺n覺z ve y覺llarca saklars覺n覺z. Bu AP de olabilir Orientte. Vostok 2dk geri kalsa da umursamam.

Ama Rolex e polisaj istemem, par癟a deitirme istemiyorum, gerekirse garanti de verme y覺ka ve yala ayn覺 saati ayn覺 durumda geri ver diyorsunuz, hay覺r bizim kalite standartlar覺m覺za uygun deil diyor. Bu ekilde ilem yapamay覺z diyor. Saatin i癟inde belli say覺da par癟a deitiriyor ve kusursuz olsa da polisaj yap覺yor.

Sonu癟 2 y覺l sonra saat g羹nde 25 sn geri kalmaya bal覺yor. Cevap servis zaman覺 gelmi olabilir.

Bu durumun asl覺nda 癟ok derin sosyolojik a癟覺klamalar覺 var ancak yeri buras覺 deil.

Tekrar slm lar... :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Mesaj baskentco » 20 Au 2014, 20:03

forumda kullan覺c覺 incelemeleri k覺sm覺na fazla bakm覺yordum, 癟羹nk羹 incelemeden ziyade daha 癟ok yeni saat alm覺 bir insan覺n mutluluk verici hevesi, ve doal olarak buna yap覺lan 繹vg羹ler ve hay覺rl覺 olsunlar yer al覺yor. ancak saate, ve mekanizmas覺na ilikin farkl覺l覺klar olduk癟a geri planda kal覺rken, olumsuz y繹nlerine ilikin bilgi sahibi olmak m羹mk羹n olmuyordu.
ger癟ekten 癟ok kaliteli ve ger癟ek bir inceleme olmu. sahip olduunuz bir materyale haddinden fazla balanmadan, hatta 5 y覺lda atman覺n uramaktan daha verimli olaca覺n覺 s繹yleyecek kadar a癟覺k癟a yaz覺覺n覺z i癟in kutluyorum.
ankarada doktor bir iadam覺 vard覺, saat hobisini de k覺ymetli saatleri tamir edecek kadar ilerletmiti. hatta bu ama癟la site dahi kurmutu. hala var m覺, ura覺yor mu bilmiyorum, ama sitesinden olduk癟a profesyonel yaklat覺覺 intibas覺 edinmitim. talep ettii bedelleri hat覺rlayam覺yorum, ancak bu ii gelir amac覺yla deil hobi amac覺yla yapt覺覺na eminim, kendisiyle de uzunca s羹redir irtibatta bulunmad覺m. sitesi imdi bakt覺覺mda aktif, resmi servisler yerine bu ekilde uraanlar覺 da daha isteinize uygun bir bak覺m yapt覺rmak i癟in 繹nerebilirim.
saat merak覺 m羹cevhar stat羹s羹ndeki markalara kayd覺k癟a makineyi kurcalamaya cesaret bulmak g羹癟leiyor. keke pahal覺 isvi癟re saatleriyle deil de daha kurcalanabilir aletle bu hobiye merak sarsaym覺覺m diyorum bazen. kendi saatinizi kendiniz yapmaktan tam olarak ne kasdetmitiniz? bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim, olduk癟a ilgimi 癟ekti.
Kullan覺c覺 avatar覺
baskentco

Kay覺t: 15 Kas 2010, 04:24

Mesaj Triton » 21 Au 2014, 10:18

baskentco, 繹ncelikle konuyu ben a癟t覺覺m i癟in burada deindim, 繹zellikle forumun havas覺na ayk覺r覺 olmamak ad覺na, ters alg覺lanacak ifadelerden ka癟覺nmak gerekiyor. O nedenle Rolex polemiine dahil olmad覺覺m gibi, pek payla覺mda da bulunmuyorum. iyi dileklerde bulunmak bu nedenle en emin yoldur. ncelikle atmak kelimesini satmak ya da elden 癟覺karmak olarak deitirelim. Rolex atan varsa ben talibim.

2001 den bu yana kay覺tl覺 Rolex Submariner kullan覺c覺s覺y覺m. Ve bu saati tarz olarak seviyorum. stelik bu marka 繹nemli bir marka. Eletirilerim bu ger癟ei deitirmez. Y羹ksek say覺larda ve standart kalitede 羹retim yap覺yor. Alman tank覺 gibi benzetmeler yap覺lm覺. Avatar覺mdaki tank 2. d羹nya sava覺n覺n en 繹hretli tank覺 olan Tiger 1 dir. Sa taraf覺ndan giren tank savar mermisi ile b羹y羹k olas覺l覺kla i癟indekilere mezar olsa da hala salam. Yaln覺z benzetme bir bak覺ma doru 癟羹nk羹 makinesi a覺r tank覺 ta覺makta zorlanan ve s覺k s覺k sorun 癟覺kartan Maybach motoruydu. Karma覺k ve pahal覺 teknolojisi nedeniyle bir 癟ou sava alan覺nda terk edilmi ya da personeli taraf覺ndan imha edilmitir.

Bir markaya bu denli anlam y羹klenmesi ve asl覺nda hi癟 de yenilik癟i olmayan teknik alt yap覺s覺 d羹羹nd羹r羹c羹. Ayr覺ca COSC sertifikas覺, seramik bezel ve yeni tasar覺ml覺 kasa ve bilezik d覺覺nda hi癟bir 繹nemli ekstra olmad覺覺 halde yurt d覺覺nda bile on y覺lda ikiye katlanan fiyat覺, servis ve yedek par癟a politikalar覺 teknik kayg覺larla yaklaan bir saat sever i癟in s覺k覺nt覺 verici.

Kardeimde bir submariner kullan覺c覺s覺. Ama saati sorun yarat覺nca elden 癟覺kartt覺 ve yeniledi. S羹rekli kullan覺l覺rsa uzun d繹nemde kesinlikle sorun 癟覺karmaya yatk覺n. Kendi saatimi yapmak d羹羹ncem, markas覺n覺 dahi oluturduum ve homage submariner benzeri bir saat. Yani par癟alar覺 muhtelif yerlerden toplayarak montaj yapmak esas覺na dayal覺. rnein Invicta gibi saatler de ilk aamada bu ie 癟ok uygun. Ama
bunlar覺 t覺rnak makas覺 vb ile yapacaksan覺z vazge癟in.

Ayr覺ca bu kasadan 羹rettirerek farkl覺 mekanizmalarla internet 羹zerinden satmay覺 ve uzun d繹nem garanti vermeyi de d羹羹nd羹m. Tabii belli kurallara uymak kayd覺 ile. Forum sayesinde 繹rnein Cengiz usta gibi 癟ok faydaland覺覺m ve zaman zaman bir araya geldiim profesyonelleri de tan覺m覺 oldum. Bu iin hedef kitlesini de. Onun ve yurt d覺覺nda tan覺t覺覺m baz覺lar覺n覺n g繹r羹lerinden de faydalanarak bu iin hi癟 de
kolay olmad覺覺n覺 anlad覺m. Ayr覺ca homage meselesi merdiven alt覺 羹retime d繹nerse Rolex gibi markalarla uramak kolay deil.

Bu saatlerin en 繹nemli sorunu doru aletlerle ve gerektii gibi s繹k羹l羹p tak覺lma zorunluluudur. Orijinal par癟alar覺n覺 yetkili ya da anlamal覺 servisler d覺覺nda bulmak s覺k覺nt覺l覺. Dier 羹st segment ya da lux diye tabir edilen markalar i癟in de bu s覺k覺nt覺lar mevcut. Bu nedenle ne kadar bilgili ve yetenekli olsalar da hobi olarak onar覺m yapanlarla bu i olmaz. Mekanik saatler i癟in, doru ekipman, uygun eitim alt yap覺s覺 ve deneyim art. Bu i g繹r羹nd羹羹 kadar kolay deil.

Bir de iin d羹r羹stl羹k k覺sm覺 var ki bu 羹lkemizde hayli eksik.

Ciddi bir alet park覺 ve kaliteli mekan gerekiyor. Bu nedenle belli s羹rede kullanarak yenilemek bence daha uygun. Her kullan覺c覺 bu mant覺k da olmayabilir. Her yere s繹kt羹rebilir. Ancak mutlaka detayda rahats覺z olacakt覺r.

rnein eski Yugoslavya 羹lkelerindeki Rolex bayileri bu ii bir 繹l癟羹de halletmi. Doru servisi uygun fiyatlarla ve daha esnek olarak verdikleri anlat覺ld覺.

Evimde oluturduum k羹癟羹k bir at繹lye var. K覺ymet verdiim saatlerde Cengiz bey e m羹racaat ediyorum. Bu konudaki desteklerine de teekk羹r bor癟luyum.

Biz detayla fazla ilgili deiliz. Halbuki bir ii g羹zelletiren ve k覺ymetli hale getiren detaylard覺r. Benim inceleme anlay覺覺m buna dayan覺r. Ancak g羹n羹m羹z羹n global d羹nyas覺nda b羹t羹n irketler finans 繹ncelikli idare ediliyor. Bu her t羹r 羹r羹nde ayn覺. retimi ve ticareti de bu
ekillendiriyor. Bu nedenle saat iini hobiden ileriye g繹t羹rmek pek m羹mk羹n deil. Tabii kolundaki Rolex i uzat覺p "ya bizim Mercedes den daha fazla servis 羹creti istiyorlar, bu nedir, una bir el atsana diyen arkadalar覺m覺zda var. iyi espriler 癟覺k覺yor....

Bu forumda saat sevgisi ve tarz覺yla 繹ne 癟覺kan ve maddi imkanlar覺 yeterli arkadalar覺n kollar覺nda, Rolex den 癟ok, butik 羹retim saatleri g繹rmek dileiyle.... :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

ncekiSonraki

D繹n TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners