TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok Marka Saatler Neden Bu Kadar Uygun Fiyatlı?

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Vostok Marka Saatler Neden Bu Kadar Uygun Fiyatlı?

Mesaj rtalhaustun » 31 Ağu 2016, 20:17

Şaka bir yana da. Seiko, orient ve vostok karşılaştırıldığında maalesef Vostok diğerlerini göre biraz daha az sağlamlık hissi veriyor. Bir de sapma oranı daha fazla.
in love w/ Cartier
Kullanıcı avatarı
rtalhaustun

Mesaj torosluali » 31 Ağu 2016, 20:20

Soruya tatmin edici bir cevap gelmemiş.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
torosluali

Mesaj Khan » 31 Ağu 2016, 20:22

Ben sana şöyle diyeyim...

Evet vostok saatler güzel, lakin parası kadar...

Umarım açıklayıcı olmuştur.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj fiz334 » 31 Ağu 2016, 20:47

rtalhaustun yazdı:Şaka bir yana da. Seiko, orient ve vostok karşılaştırıldığında maalesef Vostok diğerlerini göre biraz daha az sağlamlık hissi veriyor. Bir de sapma oranı daha fazla.

Cevabiniz icin tesekkurler talhaustun
Kullanıcı avatarı
fiz334

Mesaj fiz334 » 31 Ağu 2016, 20:48

Nethiustr yazdı:Ben sana şöyle diyeyim...

Evet vostok saatler güzel, lakin parası kadar...

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Acimasizca bir yorum olmus:) tesekkurler
Kullanıcı avatarı
fiz334

Mesaj fiz334 » 31 Ağu 2016, 20:50

torosluali yazdı:Soruya tatmin edici bir cevap gelmemiş.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayirlisi olsun :)
Kullanıcı avatarı
fiz334

Mesaj Kakefe » 31 Ağu 2016, 22:07

fiz334 yazdı:merhaba. biraz markayı araştırdım, mekanızması yıllar sonra bile(45 yıl) sorunsuz çalışabiliyor. yüksek su basıncına gayet dayanıklı. youtube' da amphibian modeline çeşitli testler yapıyorlar: vidyoyu çeken bir arkadaş saati çamaşır makinesine koyuyor, 30 metre yüksekten yere fırlatıyor, üzerinden arabayla geçiyor, derin dondurucuda bir gün bekletiyor. saat yinede çalışıyor. merak ettiğim bu testlerden o çok sevilen pahalı isviçre saatlerinden kaçı geçebilir ? asıl konu fiyatı neden bu kadar uygun?

Sorunuzun cevabi hangi Vostoklardan bahsettiginize bagli olarak degisir. Rusyada turistik magazalarda gormus oldugunuz vostoklar cogu malzeme kalitesi ( kasa cristal , kadran vs vs )sebebi ile ucuz olarak nitelendirilebilir. Ama icindeki mekanizmalari ayri tutmak gerekir ki gerekli ayarlar yapildiginda cok dusuk sapmalara dustugune sahit oldum.

Meranom ve birkac yerel butik watchmakerlar mekanizma disindaki malzeme kalitesini yukselterek vostoklara ayri bir boyut getirmeye basladilar. Bu fiyatlari bir tik yukari cekti. yani 100-150 usd seviyesine .. Bir yandan da limitli reissue lar la gecmiste efsane sayilan saatler canlandirilmaya calisildi. Bu saatlerde pre order fiyatlari 150-200$ araliginda olsa da daha sonraki ikinci el fiyatlari $300 seviyelerine bile gelebiliyor. Bu saatlerde de daha modern guvenilir Rus mekanizmalari kullanildi.

Sorunuzda sanirim vintage saatleri kastetmediniz ama bahsetmemde sakinca yok sanirim. Vostok precision 2809 mekanizmasi ile rus saatciliginde bir efsanedir.Zenith 135 kalibreden esinlenerek 1960 larda son haline getirilen bu mekanizma sovyet saatciliginin en guvenilir mekanizmasi olma ozelligine haizdir .Ek bilgi olarak su anda rus forumundaki arkadaslarimiz ile precision re issue yapmaya calisiyoruz.

Nihai olarak ucuz tanimlamanizin hangi aralikta oldugunu bilmemekle birlikte genel olarak nacizane gorusum vostoklarin- turistik magazalarda satilanlari haric tutarsak -fiyatlarinin uzerinde performansli saatler oldugu... veya baska bir deyisle parasi kadar olmadigi yonunde...

Instagram : @watchcolony
Kullanıcı avatarı
Kakefe

Mesaj fiz334 » 31 Ağu 2016, 23:05

Kakefe yazdı:
fiz334 yazdı:merhaba. biraz markayı araştırdım, mekanızması yıllar sonra bile(45 yıl) sorunsuz çalışabiliyor. yüksek su basıncına gayet dayanıklı. youtube' da amphibian modeline çeşitli testler yapıyorlar: vidyoyu çeken bir arkadaş saati çamaşır makinesine koyuyor, 30 metre yüksekten yere fırlatıyor, üzerinden arabayla geçiyor, derin dondurucuda bir gün bekletiyor. saat yinede çalışıyor. merak ettiğim bu testlerden o çok sevilen pahalı isviçre saatlerinden kaçı geçebilir ? asıl konu fiyatı neden bu kadar uygun?

Sorunuzun cevabi hangi Vostoklardan bahsettiginize bagli olarak degisir. Rusyada turistik magazalarda gormus oldugunuz vostoklar cogu malzeme kalitesi ( kasa cristal , kadran vs vs )sebebi ile ucuz olarak nitelendirilebilir. Ama icindeki mekanizmalari ayri tutmak gerekir ki gerekli ayarlar yapildiginda cok dusuk sapmalara dustugune sahit oldum.

Meranom ve birkac yerel butik watchmakerlar mekanizma disindaki malzeme kalitesini yukselterek vostoklara ayri bir boyut getirmeye basladilar. Bu fiyatlari bir tik yukari cekti. yani 100-150 usd seviyesine .. Bir yandan da limitli reissue lar la gecmiste efsane sayilan saatler canlandirilmaya calisildi. Bu saatlerde pre order fiyatlari 150-200$ araliginda olsa da daha sonraki ikinci el fiyatlari $300 seviyelerine bile gelebiliyor. Bu saatlerde de daha modern guvenilir Rus mekanizmalari kullanildi.

Sorunuzda sanirim vintage saatleri kastetmediniz ama bahsetmemde sakinca yok sanirim. Vostok precision 2809 mekanizmasi ile rus saatciliginde bir efsanedir.Zenith 135 kalibreden esinlenerek 1960 larda son haline getirilen bu mekanizma sovyet saatciliginin en guvenilir mekanizmasi olma ozelligine haizdir .Ek bilgi olarak su anda rus forumundaki arkadaslarimiz ile precision re issue yapmaya calisiyoruz.

Nihai olarak ucuz tanimlamanizin hangi aralikta oldugunu bilmemekle birlikte genel olarak nacizane gorusum vostoklarin- turistik magazalarda satilanlari haric tutarsak -fiyatlarinin uzerinde performansli saatler oldugu... veya baska bir deyisle parasi kadar olmadigi yonunde...

Merhaba ayrintili cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Benim bahsetmek istedigim vostok amphibian dalgic saatleri. Meranom sitesinde 55 dolar fiyati var.(hatta bir tane siparis verdim). Internette de hic olumsuz bir yoruma rastlamadim hatta ovgu dolu yazilar yazilmis amphibian lar icin. Bu fiyatla piyasaya surulup kaliteden odun veriliyor mu bunu merak etmistim. Kalite derken benim kastettigim dayanikli olmasi, yillar yillar sonra bile bir baskasinin elinde calisabilmesi.(biri kalite oyle olculmez filan yazmis ama benim icin simdilik oyle.) bu arada akilli telefonlarinizin 3310 kadar Saglam olmasini umacaginiz bir an yasamazsiniz insallah. :p

Instagram : @watchcolony
Kullanıcı avatarı
fiz334

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners