Teşekkür mlm beğendiğine sevindim. O tesbih gerçekten hem hareli renk yapısı hem de çekimiyle ayrı bir güzeldir:)
Asymptote ahşap tesbihler usta işi değildi yani piyasada bulunabilen ortalama kuka hammaddesinden yapılan ürünlerdi. Benim için de güzel tesbihlerdi ama usta işi tesbihi ne yaptırabilecek ne de hediye edebilecek bir durumda değilim şu zamanlarda:) Eğer yine elime geçerse güzel bir kuka mutlaka hediye gönderirim sana:)
Malzeme konusuna ben hiç karışmıyorum zaten belirli güvenilir ustalar var, onlar kendileri malzemeyi temin edip yapıp sana gönderiyorlar.
Orta kalite damla diye aslında bir tanımlama bulunmuyor. Damla kehribar, fosilli, polonya, dominik gibi kehribar çeşitleri var. Kehribar hammaddesi özellikle son yıllarda çok fazla artmış durumda. Ustalar bulmakta zorluk çektileri gibi, yapımı da diğer hammeddelere göre daha zordur. Tornada çabuk kırılıyor oluşu, hassas ve dikkatli bir işçilik gerektiriyor. Lakin usta elinden çıkmış bir damla kehribarım olsun çok isterim henüz benim de yok:)
Sıkma kehribar konusu ise başlı başına ayrı bir inceleme konusu. Bana kalırsa ilk aşamada damla kehribarlar üzerine yoğunlaşın.
Ben de bu kapsamda 'buzlu damla kehribar' tesbihimin fotoğrafını ekliyorum.

Bu damla kehribar usta yapımı değildir, büyük ihtimalle ülkemize Litvanya'dan gelmiştir. Malzemesi doğal damla kehribardır, çekimi ve görüntüsü gerçekten çok güzeldir. Tane ölçüsü, 8,5 mm'dir.