bulenty » 22 Tem 2012, 14:23
Kolay okunan yazlık bir tatil kitabı,okumayanlar için;"Kadından Kentler/Murathan Mungan
İstanbullular/Buket Uzuner
Ölü Bir DEniz/Erhan Bener-Filmi çok kötü idi,kitap çok iyi yazılmış
Bu arada aklıma gelmişken Oscar Wilde ın sevdiğim bir sözünü yazmak isterim "Ahlaka aykırı veya uygun kitap yoktur,iyi yazılmış veya kötü yazılmış kitap vardır.
Ben Cumhuriyet devrimleri kadar,Fransız devriminin de iyi bilinmesi taraftarı olan bir insanım.Mutlaka benle aynı fikirde olan bir çok arkadaşım vardır.
Onun için Server Tanilli nin tüm kitapları diyorum.
2. Dünya savaşı stratejisini anlatan tüm filmler.USA imparatorluğunun doğuşu hakkında ciddi temel oluşturur;Örnekse eğer Tora-Tora-Tora;General Patton;A Bridge too Far;Thin Red Line,Normandiya deniz ve kara çıkarmasını anlatan ve savaşın kaderini değiştiren"Saving Private Ryan"
Western ve Sergio Leone filmi sevenler için "Once upon a Time in The West ve meşhur Triology si,The Good Bad and the Ugly,For a Few Dollars More,Fistfull of Dollars...Bir çok günümüz yönetmenine önderlik etmiştir;örnekse eğer,Tarantino bunu açıkca ifade eder.
Coppola nın "Baba" serisi
Ve yine Coppola nın "Apocalyps Now"
Macera severler için Indiana Jones Triology si
Bir Luc Besson klasiği "Leon"
Biraz da günümüzden yazayım,
Barcelona and Barcelona,It's Complicated,A Good Year
Ridley Scott un "Black Hawk Down" Amerikanın Vietnam dan sonra sefilleri oynadığı film.Hans Zinneman ın eşsiz müzikleri ile,Yine aynı yönetmen ve Music Composer dan,şüphesiz "Gladyator"
Amerika Vietnam ve Somali rezaletinden sonra işgal edeceği ülkenin halkını bir birine düşürmeden bir halt yapamayacağını anlamış ve strateji değişikliğine gitmiştir.
Ezilenllerin yanında olan Sam Peckinpah tan "Cross of Iron" ve "The Wild Bunch".
Brian De Palma nın "Scarface "inden söz etmeden geçeceğimi mi sandınız?
Simgesel anlatım ve insan tiplemeleri ile bir çok yönetmenin ilham aldığı Fellini filmleri
Yoruldum,aklıma geldikçe yazarım,izleyen arkadaşlarımla pek tabiidir ki fikir teatisinde bulunuruz.
En son
bulenty tarafından 23 Tem 2012, 12:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır