TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yatırım Klübü

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Yatırım Klübü

Mesaj platinum » 23 Tem 2015, 21:05

Terasus yazdı:Borsa'da kaybetmek demişken, bknz:terasus :)

2 gündür borsadayım, dün kazandığımın fazlasını bugün kaybediyorum :)

Zararınızı telafi edecek fırsat bulursunuz umarım.

Yarında sert düşüş devam ederse bende yeniden alıma başlayacağım ama yavaş yavaş.
Kullanıcı avatarı
platinum

Mesaj asymptote » 23 Tem 2015, 22:09

Tolstoy yazdı:Bir seyyahla, onun çölde karşılaştığı yırtıcı hayvanları anlatan o şark masallarını kim bilmez ki. Seyyah, hayvandan kurtulmak için susuz bir kuyuya atar kendini. Orada, kuyunun dibinde bir ejderha görür. Onu yutmak için ağzını açmıştır. Yırtıcı hayvan tarafından parçalanmamak için yukarıya çıkmaya cesaret edemezken ejderha tarafından da yutulmamak için aşağıya atlayamayan bu zavallı, kuyunun duvar taşları arasındaki bir dalı yakalar ve ona sımsıkı tutunur. Elleri uyuşur ve az sonra, her iki tarafta bekleyen felaketin kucağına düşeceğini hisseder, ama hala sımsıkı yapışıp durmaktadır dala. O sırada biri beyaz biri kara iki farenin onun tutunduğu dalın çevrisinde dolaşıp dalı kemirmekte olduklarını görür. Birkaç dakikası vardır. Dal kopacak ve o da canavarın ağzının içine düşecektir. Seyyah bunu görür ve kurtulma şansının olmadığını bilir. ama havada debelendiği sürece, çevresine bakınmaktadır. Çalının yapraklarından bal damlaları görür. Dilini uzatıpbunu yakalamaya koyulur. işte ben de aynı, beni parçalamaya hazır olduğunu bildiğim halde, hayatın dallarına tutunuyorum ve bu azaba niye düştüğümü bir türlü aklım almıyor ve şimdiye kadar bana teselli vermiş olan balı emmeyi deniyorum. Ama bal bana tat vermez oldu artık; beyaz ve siyah fareler gece gündüz tutunduğum dalı kemirmekteler...

Bal tat vermeye devam ettiği sürece balı yalamalı.. "Hayat yatırım yapmak için çok kısa" derken, zorlukla ve inadına yatırım yapanları kast ediyorum, severek yapanları değil. Kimileri için yatırım yapmak balın ta kendisi olabilir. O kimseler yarın öleceklerini bilseler dahi balı yalamaya devam etmeliler.. :) :thumbup:

Yatırımdan sayılıyorsa benim de emeklilik sigortam var.. Ama bakarsın %1,6'lık o şanslı azınlık içinde yer alırım ve benim sigorta patlar, belli mi olur.. Hayat gerçekten çok kısa.. :) ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj platinum » 23 Tem 2015, 22:16

asymptote yazdı:
Tolstoy yazdı:Bir seyyahla, onun çölde karşılaştığı yırtıcı hayvanları anlatan o şark masallarını kim bilmez ki. Seyyah, hayvandan kurtulmak için susuz bir kuyuya atar kendini. Orada, kuyunun dibinde bir ejderha görür. Onu yutmak için ağzını açmıştır. Yırtıcı hayvan tarafından parçalanmamak için yukarıya çıkmaya cesaret edemezken ejderha tarafından da yutulmamak için aşağıya atlayamayan bu zavallı, kuyunun duvar taşları arasındaki bir dalı yakalar ve ona sımsıkı tutunur. Elleri uyuşur ve az sonra, her iki tarafta bekleyen felaketin kucağına düşeceğini hisseder, ama hala sımsıkı yapışıp durmaktadır dala. O sırada biri beyaz biri kara iki farenin onun tutunduğu dalın çevrisinde dolaşıp dalı kemirmekte olduklarını görür. Birkaç dakikası vardır. Dal kopacak ve o da canavarın ağzının içine düşecektir. Seyyah bunu görür ve kurtulma şansının olmadığını bilir. ama havada debelendiği sürece, çevresine bakınmaktadır. Çalının yapraklarından bal damlaları görür. Dilini uzatıpbunu yakalamaya koyulur. işte ben de aynı, beni parçalamaya hazır olduğunu bildiğim halde, hayatın dallarına tutunuyorum ve bu azaba niye düştüğümü bir türlü aklım almıyor ve şimdiye kadar bana teselli vermiş olan balı emmeyi deniyorum. Ama bal bana tat vermez oldu artık; beyaz ve siyah fareler gece gündüz tutunduğum dalı kemirmekteler...

Bal tat vermeye devam ettiği sürece balı yalamalı.. "Hayat yatırım yapmak için çok kısa" derken, zorlukla ve inadına yatırım yapanları kast ediyorum, severek yapanları değil. Kimileri için yatırım yapmak balın ta kendisi olabilir. O kimseler yarın öleceklerini bilseler dahi balı yalamaya devam etmeliler.. :) :thumbup:

Yatırımdan sayılıyorsa benim de emeklilik sigortam var.. Ama bakarsın %1,6'lık o şanslı azınlık içinde yer alırım ve benim sigorta patlar, belli mi olur.. Hayat gerçekten çok kısa.. :) ;)

Ben şahsen yatırım yapamazsam bunalıma girerim. 8-)

Kendimi bildim bileli, yani 6 yaşında okula başladığım günden beri para biriktiririm.
Kullanıcı avatarı
platinum

Mesaj asymptote » 23 Tem 2015, 22:27

Donald amca en sevdiğim çizgi filmlerin başında gelirdi.. :D
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 24 Tem 2015, 13:40

Thevenin yazdı:Kefenin cebi olmasa da eglenceli bir simulasyon sonucta, tadini cikarmaya bakmak lazim :D

" Yatirim yapmak icin kisa olan hayat " tespiti de analiz gerektiriyor, sonucta yatirim kulubundeyiz :D

30 yasindaki bir insanin 10 yil icinde herhangi bir sebepten olme olasiligi yaklasik olarak %1.6 imis.

2011 ABD kaynakli veri :arrow: http://www.ssa.gov/oact/STATS/table4c6.html

Game over'a cok daha teget kosullarda yasanan memleketimizde pi'yi 3 aldigimiz gibi bunu da " hadi cok cok %3 olsun, yok artik ali sami " diyerekten %3 alabiliriz :D

%3'luk risk icin de bugununuzu yarin icin yatirdiginiza uzulmeye gerek yok bence, hala en az 10 sene vadeli dusunmek makul olur.

40, 50 ve 60 yas icin de ayni sey soylenebiliyor.

Hatta ustadin dedigi gibi 70'inde agac dikmek de sart.

Agacin ilk meyvesiyle beraber de artik bugune agirlik verebilirsiniz :D

Dostum ölüm riski pi`si alinmis sekli %3 olan yaslarda yatirim yapayim ama ölüm riski %70'li yaslarda ben o parayi ne yapayim? :D

Ben Norvec kronuna yatirin diyorum ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj cominghome » 05 Ağu 2015, 11:23

Ben de bu konuyla 1 senedir ilgileniyorum. Aranızda uzun vadeli hisse senedi yatırımcılığıyla ilgilenen varsa Twitter'da Halil Buhur'u takip etmesini öneririm. Buhur25 adında 25 tane hisse senedi içeren bir listesi var. Bu hisselerin tamamı düzenli temettü veren, yani karlarını yatırımcısıyla paylaşan şirketler. Hisseler elinizde bulunduğu sürece hem düzenli artış, hem de düzenli temettü geliri elde etmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda takip ettiği hisselerle ilgili sürekli bilanço yorumları, F/K, PD/DD ve kısa-uzun vade hedeflerini de paylaşıyor. :champ:

Al-sat ile ilgilenen hisse senedi yatırımcılarına da Harun Kahraman'ı öneririm. Yaptığı işlemleri genellikle paylaşması ve Periscope üzerinden canlı yayında hisseleri analiz etmesi insanlara güven veriyor. :champ:
Kullanıcı avatarı
cominghome

Mesaj eraslani » 05 Ağu 2015, 15:00

Ben kendimce yaptığım analizler sonucu son birkaç yıldır thy hissesi biriktiriyorum..Çok nadiren Trade amaçlı al-sat işlemlerimde oluyor hissede..amacım bir nevi kendi kendine emeklilik fonu yaratmak. Şimdilik performans olarak memnunum.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj platinum » 23 Eyl 2015, 13:18

2 gün boyunca sert düşen Volkswagen hissesi dikkatimi çekti ve bugün biraz aldım.

Aynı paraya 2. el full altın bir rolex alınabiliyordu. İyi bir iş mi yaptım yoksa kötü bir hata mı yaptım zaman gösterecek artık.
Kullanıcı avatarı
platinum

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 365 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners