TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüm Bisikletçiler Buraya

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Tüm Bisikletçiler Buraya

Mesaj asymptote » 11 May 2012, 17:24

Belediyeden karne hediyesi 5 bin 500 bisiklet
Resim

İzmit Belediyesi, ilköğretim 5. sınıfta okuyan 5 bin 500 öğrenciye “karne hediyesi” olarak bisiklet dağıtacak.

Yahyakaptan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ilçedeki 5 bin 500 ilköğretim 5. sınıf öğrencisine karne hediyesi olarak bisiklet dağıtacaklarını bildirdi.

Doğan, mayıs ayı sonuna kadar her okulda dağıtım yapılacağını belirterek, “Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine yaklaşmak ve geçmek için çalışıyoruz. Çağın gereği, ilim, bilim ve fendir, ulaşım için bisiklet kullanmaktır. 3 yıl önce Türkiye'de bir ilk olan bisiklet eğitim pistini kurduk. Bu pistte 20 bine yakın çocuğu eğiterek, sertifikalarını verdik. Bisiklet yolları yapıyoruz, Alikahya'dan Şirintepe Mahallesi'ne kadar bisikletle gidilebilecek” dedi.

İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar ise İzmit Belediyesi'nin eğitime desteğinin devam edeceğini bildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Çuhadar, Doğan ve okul müdürü Orhan Gönen, 180 öğrenciye bisiklet ve kask dağıttı.

kaynak: hurriyet.com.tr
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archezia » 14 May 2012, 23:08

asymptote yazdı:Doruk :) Frensiz bir single-speed yol bisikleti sanırım bu.. Gidonda fren kolları yok ancak ön tekerde fren ayakları var gibi sanki.. :?:

Fixielerde eğer olursa gidonun ortasına doğru oluyor genelde fren kolu. Alttaki gibi;
Resim
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj asymptote » 14 May 2012, 23:35

Kask, eldiven, gözlük, t-shirt tamam da şort yada pantolon almadım henüz. Eşofman ile hiç rahat edemiyorum. Tayt dışında önerileriniz varsa alabilirim beyler alta giymek için :) Yaz için şort daha iyi olur sanki, gerçi pantolonun da yağmurlu ve rüzgarlı havalarda avantajı var..
Bu arada siz kilitli pedal kullanıyor musunuz? Geçiş süreci nasıl oluyor? Sancılı mı? :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 14 May 2012, 23:50

Normalden kilitli pedala geçişim çok rahat olmuştu. Çoğu kişinin iddia ettiğinin aksine hiç düşmedim veya herhangi bir adaptasyon süreci yaşamadım. Uzun turlarda faydasını çok gördüm ancak daha sonra tembellikten olacak tekrar eski pedalları taktım. Tavsiye ediyorum :thumbup:

Bisiklete özel kullandığım iki şey var; kask ve eldiven. Geri kalanlar bana fazla angarya :) Sıcak havalarda şort benim için ideal. Eşofmanla binerken en büyük sorunum sağ paçamın sürekli zincire değerek yağ lekesi olmasıydı. Onu da eşofmanın fazlalığını çengelli iğneyle tutturarak hallettim :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 01:38

Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj asymptote » 15 May 2012, 02:06

Mücadeleci :D Kıyısından köşesinden illa bir klasik araba sokuyorsun kadraja.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 22 Haz 2012, 23:32

Bu konu uzun süre sessiz kalmış, canlandıralım biraz. :) Arkadaşlarla yaptığımız turdan fotoğraflar (arşivden :D):
Resim
Resim
Bu güzelliği es geçmek olmazdı..
Resim
Tüm fotoğraflar kompakt makine ile çekildi bu arada, çantaya ancak o sığıyor. :)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 22 Haz 2012, 23:45

asymptote yazdı:Mücadeleci :D Kıyısından köşesinden illa bir klasik araba sokuyorsun kadraja.. ;)

*asymptote yeni gördüm :oops: çok seviyorum bu arabaları elimde değil :) Bu arada hat trick köşesinde bahsettiğim facebook.com/geceyarisi grubunda paylaşılan bir fotoğraf bu ve bu fotoğrafın bulunduğu albümün ismi "kıyısından köşesinden"; latif bir tevafuk olmuş :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners