TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition Forum Saati Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, TSF Special Edition Project Bölümünde Steinhart Timepieces ve TSF İşbirliği İle Üretilecek Olan TSF Special Edition Modeli Hakkında Detaylı Bilgilere ve Paylaşımlara Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF Special Edition Projesi

Mesaj Redliner » 08 Eyl 2010, 17:37

İlginç fikirler orataya çıkmaya başladı şimdiden. Aramızda ne cevherler vardır kimbilir :lol: Ben çizim yapıp yollayan arkadaşlara emekleri için teşekkür ederim. Sonuçta bir saat yaptırılacak inşallah ve ben sadece şunu öneriyorum burda bütün yazılandan çizilenden falan filan sonra son 2 yada belki 3 saat arasından oylama yapılırsa bence sonuç daha da güzel olacaktır. Tabi fikir sadece ;)
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 08 Eyl 2010, 18:21

Terasus ve Arcehzia, fikirleriniz ve mesajlariniz ile projeye renk kattiginiz icin tesekkür ederiz.

Terasus, aslinda kasalar arasinda böyle bir isimlendirmeyi biz yaptik. Pilot kasa yada Military kasa diye birsey yok :) Steinhart'in Military modelinin kasasi luglarin (kayisin kasaya monte edildigi uzantilar) arasi düz olarak dizayn edilmis. Benim yüklemis oldugum cizimlerde ki kasa, Steinhart pilot modellerinin kasasinda ise lug aralari oval. Bu da yüklemis oldugum ilk resimde ki kasa.

Sandwich dial dedigimiz kadran tipi ise iki kattan olusan bir kadran tipi. Kadranin kendisi herhangi bir luminova index yada rakam tasimiyor. Bu rakamlar yada indexler kadrana islenmis durumda. Luminova ise alt tabak üzerine isleniyor ve kadranin kendisi bu alt tabaka üzerine yerlestirildigi zaman hem bir bütün olusturuyor hem de geceleri okunabilir hale geliyor.

Sandwich dial örnegi asagidadir

Resim

Saatin ücreti ile ilgili konusmak icin su an cok erken. Hedef olarak belirledigimiz rakam yaklasik 300 ile 400 Euro arasinda. Yalniz unutulmamasi gereken bu saatin yaklasik 25-30 Euroluk bir nakliye bedelinin olacagi ve %18 KDV cikacagi. Gümrükleme islemi esnasinda biraz önce belirttigim KDV disinda belki 3-5 lira tutacak kagit parasi disinda herhangi bir ekstra bedel sorulmuyor.

Simdi gelelim toplamina. (Bu sadece bir öngörüdür) 390 Euro ile 510 Euro arasinda toplam bir bedel cikacaktir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sosyalcan » 08 Eyl 2010, 18:33

Sevgili Clk işte yorum dediğim böyle aksiyondan bahsetmiştim, Son eklediğin saatin füme kadranlısı yeşil luminova altta 6 kısmında yukarıda ilk saatde belirttiğin tsf special edition logosu olmalı ama kadranın içi mümkün olduğunca sade olmalı. Bayrak ve harita isteyen Arkadaşlarımızda var. Onlarada saygım var ama bu tip uygulamalar arka kapağın üstüne uygulanırsa daha hoş olur. Bu arada şimdiden hepinize iyi bayramlar.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Redliner » 08 Eyl 2010, 18:36

Aklıma birşey geldi lumi lerin hepsinin aynı renk olması şartmıdır. Mesela 2 yada 3 renkli lumi lerin olduğu saatler var. Gece olunca lunapark gibi duruyorlar baktıkça bakasın geliyor öylede olabilir :lol:
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Archezia » 08 Eyl 2010, 20:50

sosyalcan yazdı:Sevgili Clk işte yorum dediğim böyle aksiyondan bahsetmiştim, Son eklediğin saatin füme kadranlısı yeşil luminova altta 6 kısmında yukarıda ilk saatde belirttiğin tsf special edition logosu olmalı ama kadranın içi mümkün olduğunca sade olmalı. Bayrak ve harita isteyen Arkadaşlarımızda var. Onlarada saygım var ama bu tip uygulamalar arka kapağın üstüne uygulanırsa daha hoş olur. Bu arada şimdiden hepinize iyi bayramlar.

Ben isteğim olarak değil de bir fikir olarak söyledim harita kısmını. Yoksa bende kadran sade olsun isterim. Ama ay yıldız olmadan sadece harita uzaktan bakınca belli olmayacak, yakında görünebilecek şekilde hafif olsa bence saat daha "özel" olur. Biz şimdi kadranı kasayı vs. vs. hepsini kendimiz seçeceğiz ve bize özel bir üretim olacak. Ama bu ayrıntı özel üretim olmasının üstüne ekstra bir "özel"lik katar gibi geliyor. Arka kapak da aklıma geldi ama çoğu kişi arkası açık olsun isteyecektir o yüzden söylemedim. Ama dediğinize katılıyorum kadranın "cabur cubur" olması pek hoş olmaz o yüzden hafif bir desen olabilir olacaksa da...

Bir de eğer arka kapak açık olacaksa. Mekanizmanın üstüne uygun bir yere işlemeyle bir yazı(TSF) veya logo koyma imkanımız var mı? Varsa maliyeti çok mu arttırır böyle bir uygulama?
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 08 Eyl 2010, 22:56

Archezia, mekanizma üzerine TSF logosu ilginc bir fikir. Steinhart ile temasa gectigimiz zaman bunu da sormayi unutmayalim ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Monarch » 08 Eyl 2010, 23:11

Sonunda ! Artık proje konuşmaya başladık. Bende ince bileklilerdenim. 42 mm. öncelikli tercihim, ama 44 mm. de elbette olur. Saatin military modeli yerine clk'nın yukarıda örneklediği model daha hoş geldi bana lakin elbette defalarca yeniden şekillenecek.

Kadranda bir şey yazmaması konusuna katılmıyorum. Ya special ed., ya lim. ed. bir şey olmalı, bu saat özel sipariş üzerine üretim çünkü. Açıkçası ben ya TSF'nin iyi bir grafiker elinden çıkmış vektör logosunun ya da TSF harflerinin kadranda yer almasını tercih ederim. Burada bu işi gerçekleştirmek için çok ciddi emek verilecek ayrıca saat biraz da TSF'yi temsil ediyor. Bu saatin -özel-liğinin başlangıç noktası bu olacak.

Makine yapısını çok önemsemiyorum, zira siparişle bu kadar bilgili, becerikli kişiler ilgilenirken mekanizma seçiminde "tüh !" olasılığı TSF'nin barındırıldığı sunucuların üzerine göktaşı düşmesi ihtimalinden daha düşük.

Kadranda luminasyon olursa çok hoş olur. Değerli clk 42 mm.'de sandwich kadran zor ihtimal demiş ama "gaz verip yaparsınız siz aslansınız siz, hadi koçlar kesiverin şunu altı üstü lazer kesim" desek :)

Bombeli yerine düz safir cam daha çok beğeni topluyor sanırım, ben de katılıyorum. Bir de arka kapak cam mı metal mi o konu nasıl acaba? İsim yazılması konusunda ise yazılsa da varım, yazılmasa da varım.
Kullanıcı avatarı
Monarch

Mesaj Bond » 08 Eyl 2010, 23:18

Projeye fikirleri ile iştirak eden ve iyi dileklerini gönderen tüm üyelerimize teşekkürler. Bu projeyi TSF Facebook grubumuzda yayınlamadık ve forumdaki üyelere mail ile bilgilendirmede göndermedik ki daha kapalı ve adı gibi special bir durumda kalsın. Şu an 1 günde görünen katılım ve ön istek memnuniyet verici olarak bizim aklımızdan geçen adeti zaten bulmuş gibi duruyor.

Öncelikle Clk'nin değişiklik yaptığı model üzerinde bende eğlence amaçlı kırmızı model yaptım. :) Elbette amatörce üzerinde 3-5 dk harcanmış tasarımlar ama gerçekten zevkli oluyor. Elbette bunlar aklımdan geçen model değil.

Resim
TSF Rouge Edition :)

Resim
TSF Blackout Edition :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Special Edition By Steinhart Timepieces

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners