CLK'nın ne demek istediğini algılayabiliyorum kalite anlamında.
Fakat amaç nedir? Ben amacı anlayamıyorum. Bir kasanın bezeli değişmiş, dial seramik olmuş, zaman içerisinde mekanizmalar değişmiş, bir varyasyonu üretilmiş buradan bir markaya vurmak neden gerekli? Yani bunu başka markalar yapmıyor mu?
Ben bilezik, gerek bezel gerekse end-link kalitesi konusunda Omega'nın uzun yıllardır rakip ve daha üstü firmalardan daha iyi ürün ve inovasyon yaptığına inanıyorum. Yapmak da zorunda zaten, diğeri bazı şeyleri keşfetmiş, ona sıkı sıkıya bağlı, sen değişik yapacaksın.
Fiyatı 15K'dan başlayan saatlerin tabii ki herşeyi ama herşeyi 4-5 kat daha iyi olmalı, hatta üretim hatası falan da olmamalı. Olsa bile vitrinde ne işi var? Kalite kontrol yapmalılar, hesapta videolarında her üretilen saatten sonra elle kontrol falan yapılıyor. Demek ki öyle yüceltmeye falan gerek yok, bak yazılar yamuk, seramik bezeller lekeli vs..Bu açıdan bakarsak bu kadar para verip de bu tip şeyler olabiliyorsa speedmaster'ın vintage mantığı ile uyumlu tasarlanan bezelinin endlink'inde mm boşluk yahut seviye sorunu da olabilir. biri 3k, biri minimum 15k. Genel ve seri üretim olacaktır çünkü zaten adam 1960'lı yıllarda üretilmiş saate refere üretmiş saati.
Ben Aquaracer'ın bileziğinin çok matah olduğunu düşünmüyorum ama en azından mantığı güzel, baklalar hiçbir zaman birbirine değimiyor, endlinkte kıpırdama yok, kasaya değen noktada boşluk çok az ve uniform ve kullanışlı, tokaya gelen kısımda yarım boy baklalar falan var, bazı resimler çektim, şikayetçi olunan, kalitesiz olan noktalar bana gösterilebilir mi? Ben anlamadım bilgilenmek isterim.

"Money has no owners, has spenders". -Omar