TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

TSF Watches And Wonders Baselworld SIHH GTE Haberler / News
Forum kuralları
TSF Watches & Wonders Baselworld, SIHH, GTE 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 Detaylı İzlenimleri Yeni Model Haberlerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj Emre » 12 Nis 2013, 21:39

Clk yazdı:Haydaaaa :lol:

Yigidi öldür hakkini ver demisler. Hublot yada baska bir marka güzel bir is cikarttigi zaman ilk tebrik eden ben olurum. Aynen yukarida vermis oldugun örnek gibi ama yine basa dönüyoruz ve istisnalar kaideyi bozmaz diyoruz.

Sen bana Rolex ile Omega kalitesini bir tutacaksan zaten burada fikir alisverisinde bulunmamizin bir anlami yok. Rolex Elma ise Omega olsa olsa keci b*ku olur :D O'nu da satin alanlar vardir tabii ki ama ben almayayim :) Aldik bir tane patladi elimizde :lol:

Burada herhangi bir markanin iyi yada kötü oldugunu tartismiyoruz ki! Kimin iyi Omeganin kötü oldugu ortada zaten :D Kim Omega kullanmak isterse kullansin benim problemim degil. Ama fikrimi belirtip uyuyan bazi güzelleri uyandirmak ta görevimiz.

Not: Emre kim bilir belki Omega yönetimi firmaya vermis oldugun destegi görürde 16800 limitli bir "Emre the Hero" limited edition'i cikartir :lol:

Çıkartsın 00 numarayı da ben alayım hayır demem :D Şaka bir yana, forumda Omega'ya verdiğim desteklerin tamamının başlangıcında senin kötülemelerinin olduğunu görebiliriz :lol: Bir de şuna bayılıyorum, bu iki saati kıyaslarsanız sizce neden Rolex daha iyi? İşte onu bilemiyoruz, bileğe takınca her şey değişiyor bir değişik yani bir farklı artık neden farklı bilmiyorum ama daha bir iyi :D Bunların hatırına fiyatlara 2000 dolar daha zam yapmaları gerek. Ciddiyim.

Bir de, ikinci el piyasasına bu kadar önem veren biri olarak chrono24'ün ortağı olmandan şüpheleniyorum başkan :D
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj SeRxx » 13 Nis 2013, 00:38

Clk baskan güzel diyorsun da su kalite olayını aç da bilmediğimiz bir sey varsa çıksın ortaya ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Emre » 13 Nis 2013, 01:01

Thevenin yazdı:Ben de bilmiyorum; ama Basel'de ilk duragin Rolex booth olur ondan eminim panpa :D

Gidenler dokulsun beyler, TSF Baselworld GTG munis bir baslik olur :thumbup: :D

Rolex modellerini merakla bekliyorum Thevenin. Ayrıca GTG olsa süper olur dediğin gibi. Bir de Fener Basel'le eşleşseydi daha güzel olacaktı :D Maça da giderdik.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Thevenin » 13 Nis 2013, 02:12

Portuguese de uyar simdi :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj onatozer » 13 Nis 2013, 02:49

SeRxx yazdı:Clk baskan güzel diyorsun da su kalite olayını aç da bilmediğimiz bir sey varsa çıksın ortaya ;)

+1
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Clk » 13 Nis 2013, 08:00

Kalite size ne anlatiyor arkadaslar? Ben nedenlerimi asagida yaziyorum ve fotograflar ile destekliyorum. Yazdiklarimin tamami da kendi kullandigim saat üzerinden örnekli olacak.

1- Bir saatin en önemli parcalarindan birisi bileziktir. Omaga bu konuda bazi Isvicre'li saat üreticilerinden ders almali. Binlerce Euro'luk saatin üzerinde Swatch kalitesinde bilezik kullanmak hangi mantiga uyar?

Asagida ki fotograflar neredeyse hic kullanilmamis olan Speedmaster serisine aittir.

Resim

Bu ilk fotografta görebileceginiz üzere bilezik baklalarin da stabilite diye birsey yok. Dedigim gibi bu saat neredeyse hic kullanilmamistir. Simdi bu saati bu bilezik ile 5 sene boyunca her gün kullandiginizi düsünün. Sizin kalite anlayisiniz bu mu?

2- Yine bir saati kaliteli yapan özelliklerden bir tanesi iscilik detayidir. Asagida ki fotografta Atki kisminin ne kadar KALITELI calisildigina dair bir fotograf. Not: Saat ayni saat. Hic kullanilmamis.

Resim

Asagida ki fotografta ikinci el aldigim su an 30 yasina dogru ilerlemekte olan GMT-I bilezik ve atki fotografidir. Kalite budur.

Resim

3- Dizayn yine kalite kavraminin tamamlayici bir ögesi. Dizayn derken sadece saatin cizgilerinden degil, ayni zaman da kullanilabilirliginden bahsediyoruz. Speedmaster (Oymega'nin en cok satan serisi) chrono butonlari ve tepesi tek kelime ile rezalet. Tepenin cekilmesi, tarih ayarinin yapilmasi, chrono butonlarinin kulanilabilirligi tam bir eziyet. Daytona'nin bütün butonlari vidalidir ama kullanirken yada ayar yaparken hic bir zorluk cekmezsiniz.

4- Kasada ki polisaj islemi Omega'da bastan sagma yapilmis ve Certina yada Tissot'dan ayiramayacaginiz sekilde yapilmistir. Gercek orta ve üst düzey saatlerde ki polisaj iscilik farki ile karsilastirabilmek icin koyun iki saati yanyana farki kendiniz görün.

Bu listeyi daha da uzatabilirim ama benim icin kalite toplam bir kavramdir. Faktörlerden bir tanesi dogru degilse o saat benim icin dogru degildir. Bana sen neden Omaga aldin derseniz sadece kadrani Paul Newman Daytona'ya benzeyen bir saat aradigim icin derim.

Bu arada beni burada Omega düsmani yaptiniz. Ben ne Hublot, ne Omaga ne de kayisi seftali düsmaniyim. Dogru is yaptiklari zaman göklere cikartmayi bildigim gibi (bakiniz forum basliklari ve yazdiklarim) bu tip bastan sagma isler yaptiklari zaman da yerin dibine sokarim. Siz bunlar ile memnunsaniz, ben sadece uyardim gerisi sizin bileceginiz is derim :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj SeRxx » 13 Nis 2013, 20:06

Clk çok güzel yazmışsın teşekkürler :thumbup:
Bu tür hatalar kesinlikle kabul edilemez ki bu kadar para verip karşılaşmak çok üzücü bir durum.
Tabi aralarındaki büyük fiyat farkını göz önünde bulundurmak lazım; o yüzden direkt rakip/alternatif olarak gösterilmemeli bu markalar. Örneğin Türkiye'de yetkili bayilerde indirimle Yeni Planet Ocean'ı 8,000'e , 116610LN'yi 16,000'e almak mümkün; bunları birbirine alternatif olarak göstermek komik olur zaten ki ikisi de bana göre bulunduğu fiyat segmentinin kralı :thumbup:

Nerede 30 yıl önceki Rolex'ler :D

1- Aşağıdaki resimde ''Milgauss''un yanlışlıkla sağa yanaşık yazılmasına ne demeli ?
Resim

2- Dk. 1 indeksinin yanındaki çizgiye ne demeli ?
Resim

3- Yeni alınan saatin bezelindeki siyah nokta
Resim

4-Daha 40'ı çıkmamış garibimin :D

Resim

Daha niceleri var ama kesinlikle ben bunları normal olarak görüyorum, her marka kusurlu üretim yapabilir ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Clk » 13 Nis 2013, 20:20

Serxx, bir noktayi aciga kavusturmak lazim. Ben hata demedim Omega bunu genele yaymis sekilde. Yukarida vermis oldugun örnekler cimbiz ile secilip özen ile hazirlanmis ama seninde yazdigin gibi bunlar üretim hatasi. Benim yazdigim seyler ise genel. Sonucta Omega 16.000 lira degil diye 8000 TL ödeyip Swatch kalitesi mi kabul edilmeli? Ben bunu anlamiyorum.

Rolex (fanatikmisim ya :D ) kötü bir model cikarttigi zaman Rolex'i ve cikarttigi modeli yerlere vurmuyor muyum? Benim Breitling sapittigi zaman burada gurur ile günde 480 saniye saniye sapiyor diye deklare etmedim mi? Demek istedigim benim param degerli ve objektif olmaya calisiyorum. 8000 TL'ye Omega'nin sunmus oldugu kaliteyi kabul etmiyorum. Bu arada ben benim Omaga'ya o kadar para vermedim merak etmeyin :D

Özet ile herkes kendi secimlerinden sorumlu. Ben belirttigim gibi sadece uyarmaya calisiyorum. :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Watches And Wonders & Baselworld & SIHH & GTE Fuar Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners