Kalite size ne anlatiyor arkadaslar? Ben nedenlerimi asagida yaziyorum ve fotograflar ile destekliyorum. Yazdiklarimin tamami da kendi kullandigim saat üzerinden örnekli olacak.
1- Bir saatin en önemli parcalarindan birisi bileziktir. Omaga bu konuda bazi Isvicre'li saat üreticilerinden ders almali. Binlerce Euro'luk saatin üzerinde Swatch kalitesinde bilezik kullanmak hangi mantiga uyar?
Asagida ki fotograflar neredeyse hic kullanilmamis olan Speedmaster serisine aittir.

Bu ilk fotografta görebileceginiz üzere bilezik baklalarin da stabilite diye birsey yok. Dedigim gibi bu saat neredeyse hic kullanilmamistir. Simdi bu saati bu bilezik ile 5 sene boyunca her gün kullandiginizi düsünün. Sizin kalite anlayisiniz bu mu?
2- Yine bir saati kaliteli yapan özelliklerden bir tanesi iscilik detayidir. Asagida ki fotografta Atki kisminin ne kadar KALITELI calisildigina dair bir fotograf. Not: Saat ayni saat. Hic kullanilmamis.

Asagida ki fotografta ikinci el aldigim su an 30 yasina dogru ilerlemekte olan GMT-I bilezik ve atki fotografidir. Kalite budur.

3- Dizayn yine kalite kavraminin tamamlayici bir ögesi. Dizayn derken sadece saatin cizgilerinden degil, ayni zaman da kullanilabilirliginden bahsediyoruz. Speedmaster (Oymega'nin en cok satan serisi) chrono butonlari ve tepesi tek kelime ile rezalet. Tepenin cekilmesi, tarih ayarinin yapilmasi, chrono butonlarinin kulanilabilirligi tam bir eziyet. Daytona'nin bütün butonlari vidalidir ama kullanirken yada ayar yaparken hic bir zorluk cekmezsiniz.
4- Kasada ki polisaj islemi Omega'da bastan sagma yapilmis ve Certina yada Tissot'dan ayiramayacaginiz sekilde yapilmistir. Gercek orta ve üst düzey saatlerde ki polisaj iscilik farki ile karsilastirabilmek icin koyun iki saati yanyana farki kendiniz görün.
Bu listeyi daha da uzatabilirim ama benim icin kalite toplam bir kavramdir. Faktörlerden bir tanesi dogru degilse o saat benim icin dogru degildir. Bana sen neden Omaga aldin derseniz sadece kadrani Paul Newman Daytona'ya benzeyen bir saat aradigim icin derim.
Bu arada beni burada Omega düsmani yaptiniz. Ben ne Hublot, ne Omaga ne de kayisi seftali düsmaniyim. Dogru is yaptiklari zaman göklere cikartmayi bildigim gibi (bakiniz forum basliklari ve yazdiklarim) bu tip bastan sagma isler yaptiklari zaman da yerin dibine sokarim. Siz bunlar ile memnunsaniz, ben sadece uyardim gerisi sizin bileceginiz is derim

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...