TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

TSF Watches And Wonders Baselworld SIHH GTE Haberler / News
Forum kuralları
TSF Watches & Wonders Baselworld, SIHH, GTE 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 Detaylı İzlenimleri Yeni Model Haberlerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj Clk » 12 Nis 2013, 19:37

Ben bu argümani daha önce de paylasmistim. Zippo neredeyse 100 senedir ayni cakmagi üretir, Harley'in cizgileri hep aynidir, Porsche 911 50 senesini doldurdu v.s. basarili bir ürünü degistirmenin anlami yoktur. Her zaman alternatif arayisi icerisinde, dünyayi yeniden kesfetmeyek isteyen insanlar vardir. Bu tarz insanlar diger markalara yönelir ama bu dogruyu ve genellemeyi degistirmez. Satis rakamlarindan fan sayisina kadar belli markalar hep en öndedir.

Porsche 996 yapti su an ikinci el piyasasinda hediye ediyorlar kimse almiyor, Zippo farkli cakmaklar üretti satilmadi, Harley Rocker C diye kendi cizgisi disinda bir motor üretti satilmadi. Basarili markalar dogru dizayni, dogru kaliteyi bulur ve bunu uzun yillar satar. Basit markalar ise sürekli bir arayis icerisindedir. :geek: Edition isimleri gibi, kadran renkleri gibi :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 12 Nis 2013, 19:49

Clk yazdı:Ben bu argümani daha önce de paylasmistim. Zippo neredeyse 100 senedir ayni cakmagi üretir, Harley'in cizgileri hep aynidir, Porsche 911 50 senesini doldurdu v.s. basarili bir ürünü degistirmenin anlami yoktur. Her zaman alternatif arayisi icerisinde, dünyayi yeniden kesfetmeyek isteyen insanlar vardir. Bu tarz insanlar diger markalara yönelir ama bu dogruyu ve genellemeyi degistirmez. Satis rakamlarindan fan sayisina kadar belli markalar hep en öndedir.

Porsche 996 yapti su an ikinci el piyasasinda hediye ediyorlar kimse almiyor, Zippo farkli cakmaklar üretti satilmadi, Harley Rocker C diye kendi cizgisi disinda bir motor üretti satilmadi. Basarili markalar dogru dizayni, dogru kaliteyi bulur ve bunu uzun yillar satar. Basit markalar ise sürekli bir arayis icerisindedir. :geek: Edition isimleri gibi, kadran renkleri gibi :lol:

Klasiklerin yeniden üretilmesi kısmına katılıyorum ama yalnızca basit markaların arayış içinde olduğu kısmına kesinlikle katılmıyorum. Buradaki arayışı iyi tanımlamak lazım, bugün Audemars Piguet her sene edition isimli saatler piyasaya sürüyor, Richard Mille sürekli bir arayış içinde ve farklı modeller piyasaya sürüyor, ne kadar sürekli LE SE piyasaya sürse de Hublot sürekli yenilik peşinde, bu tanıma göre bunların hepsi çöp ve bu markalar da basit markalar.

Şimdi şuna da değinelim, tamam harika Rolex, klasik ve piyasa tarafından tutulmuş bir modeli yıllardır milyonlarca kez üretti ve sattı. Rolex'in en iyi yaptığı şey en iyi saatleri üretmek değil, belli bir standarttaki saatleri maximum sayıda üretip öyle bir pazarlamak ki insanların 'shut up and take my money' şeklinde sıralara isim yazdırarak, göz yaşları dökerek saatlerine kavuşmalarını sağlamaktır. Rolex bu yüzden dünyayı yeniden keşfetmeye pek yanaşmıyor.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Thevenin » 12 Nis 2013, 19:57

Nereye varilacak acaba diye aynen Sivas esnafi gibi husu icinde bekliyorum :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Emre » 12 Nis 2013, 20:01

Thevenin yazdı:Nereye varilacak acaba diye aynen Sivas esnafi gibi husu icinde bekliyorum :D

Omega'nın bu saatini beğenmedim sonuç bu Thevenin. Ha Basel'de koluma takınca fikrim değişir mi bilmiyorum :D
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Thevenin » 12 Nis 2013, 20:06

Ben de bilmiyorum; ama Basel'de ilk duragin Rolex booth olur ondan eminim panpa :D

Gidenler dokulsun beyler, TSF Baselworld GTG munis bir baslik olur :thumbup: :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 12 Nis 2013, 20:08

Thevenin, Emre Hublot alarak ETA mekanizmaya sahip bir saate 15.000 Euro vermeyi In-House mekanizmali parachrome blue hairspring bir Rolex'ten daha mantikli buluyor yada Royal Oaktan baska saat satamayan ve AP ROO'ya sürekli limited edition cikaran AP'yi yaratici olarak görüyor. Bu arada Richard Mille'nin 100.000 Euro'luk saatlerinin el altindan 25.000 Eurolara teklif edildigini bilmiyor olabilir :geek:

Seiko 5 bile 50 senedir ayni dizayn ile satan bir saat ama Hublot gibi "yok artik Lebron James" special edition'i yok yada 7000 limitli speedmaster tarzi bir Seiko 5 hic görmedim.

Omega'nin benim lügatimda ki yeri Swatch saatlerinin bir üst segmentidir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 12 Nis 2013, 21:00

Clk, Antikythera'dan sonra aşağıdakileri yazan sen değilsin sanki, şifren mi ele geçirildi acaba :D Bahsettiğim mevzu bundan ibaret.

Clk yazdı:Haydi bakalim Hublot düsmanlari is basina :D

Muhtesem calismalari esliginde tarihe resmen isik tutmuslar. Tesekkürler Hublot :champ:

Ve iki saat düşünelim, zaman tutmaları birbirinin aynısı, malzeme kalitesi birbirine çok yakın, ikisinin de tasarımı saat severler tarafından rağbet görmüş, su geçirmezlikleri arasında da çok fark yok. Bu saatlerden birisi 3500 USD civarlarına alınabilirken diğerini 7000 USD'dan aşağı bulmak mümkün değil. Ve 7000 civarına satılanı için insanlar birbirini dövüyor, 40 yıllık dostluklar bozuluyor :D Bana bunun normal olduğunu da savunursan tebrik ederim seni başkan :) Parachrom hairspring çok mükemmel ki başka kimse antimanyetik hairspring üretemiyor öyle değil mi?
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 12 Nis 2013, 21:30

Haydaaaa :lol:

Yigidi öldür hakkini ver demisler. Hublot yada baska bir marka güzel bir is cikarttigi zaman ilk tebrik eden ben olurum. Aynen yukarida vermis oldugun örnek gibi ama yine basa dönüyoruz ve istisnalar kaideyi bozmaz diyoruz.

Sen bana Rolex ile Omega kalitesini bir tutacaksan zaten burada fikir alisverisinde bulunmamizin bir anlami yok. Rolex Elma ise Omega olsa olsa keci b*ku olur :D O'nu da satin alanlar vardir tabii ki ama ben almayayim :) Aldik bir tane patladi elimizde :lol:

Burada herhangi bir markanin iyi yada kötü oldugunu tartismiyoruz ki! Kimin iyi Omeganin kötü oldugu ortada zaten :D Kim Omega kullanmak isterse kullansin benim problemim degil. Ama fikrimi belirtip uyuyan bazi güzelleri uyandirmak ta görevimiz.

Not: Emre kim bilir belki Omega yönetimi firmaya vermis oldugun destegi görürde 16800 limitli bir "Emre the Hero" limited edition'i cikartir :lol:
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Watches And Wonders & Baselworld & SIHH & GTE Fuar Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners