1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Rolex Kalibre 1570 Mekanizma Kaç Parçadan Oluşur?

MesajGönderilme zamanı: 22 May 2010, 17:24
Bond

Resim

*All videos published under permission of Gray & Sons
*Tüm videolar Gray & Sons izni ile yayınlanmaktadır

Re: Rolex Kalibre 1570 Mekanizma Kaç Parçadan Oluşur?

MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010, 16:42
sedir
Her ne kadar "en az" şeklinde desteklense de 115 parça ve Rolex kavramı pek yakışmadı. Şöyle 200-300 parça olmalıydı diyorum.
clk duy sesimi ve sataşmamı :D
Bu arada sadece sataşmayıp bir de soru yöneltmek istiyorum. Komplikasyonları aynı olan saatler arasındaki parça farkları çok değişir mi? Yani sadece saat, dakika ve saniye kolu olan iki saatin parça sayıları arasında ne kadar fark olur?

Re: Rolex Kalibre 1570 Mekanizma Kaç Parçadan Oluşur?

MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010, 17:46
Clk
Sana kesinlikle katiliyorum Sedir. 115 parca sadece saati de gösterse Rolex'e yakismiyor. Ancak, kacirmamamiz gereken nokta 1570 numarali mekanizmanin bugün neredeyse 50-60 yasinda oldugu.

Simdi geri dönüp günümüzde üretilen standart otomatik Seikolara bakarsak 55-56 parcadan olustugunu görürüz. Demek ki Rolex bu isi 60 sene önce cözmüs :D

Parca sayilarinin degisken oldugunu da bu sekilde onaylamis olduk. Yalniz söylede bir durum var. kalite bakimindan biribirine yakin olan saatlerde parca sayisi degisken olmak ile birlikte bu farklar cok asiri derecede degildir.

Bu isin teknigini burada en iyi anlatabilecek kisi Modern60'tir.

Re: Rolex Kalibre 1570 Mekanizma Kaç Parçadan Oluşur?

MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010, 18:39
sedir
Peki aynı işi daha çok parça ile görmek her zaman daha iyidir denebilir mi? Fazla parça, fazla eklem, fazla sürtünme, enerji kaybı dersek doğru mu söylemiş oluruz. Yani aynı iş neden daha fazla parça ile görülür ve bu bir övünç vesilesi olarak kullanılır?

Re: Rolex Kalibre 1570 Mekanizma Kaç Parçadan Oluşur?

MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010, 19:07
Clk
Bu sorunun cevabi cokta komplike degil. Amac mümkün olan en yüksek hassasiyette ve kalitede mekanizma üretmek ise bunun belli sartlari var. Bu sartlar dahilinde belli parcalarin sisteme ekstra katilmasi belirtmis oldugun gibi sürtünmelere dolayisi ile enerji kaybina neden olacaktir. Iste olay burada basliyor. Bu kadar cok parcayi sürtünme kaybini en aza indirerek uyumlu bir sekilde calistirma. Bizim bu ise gönül vermemizin altinda yatanda bu sanat. Yoksa saat üreticileri Seiko5 mekanizmalari tarzinda ki basit ama islevsel mekanizmalari üreterek bzlere daha ucuz cözümler sunabilir. Burada ki soru "biz gercekten bunu mu istiyoruz?" olur.....

Genel anlamda en basit aciklamasi bu...