2025 yılı dolu dizgin neredeyse yarılanmışken eşim tarafından yapılan bu inanılmaz sürpriz ile sevindirik oldum. İlk babalar günü hediyemi sağolsun taa Paris'lerden bulup aldırmış kardeşine, böylece ilk çıktığı günden beri takibimde olan yanı yakıla izlediğim,canına yandığımının bu güzeline kavuştum bu şekilde.
Hatırlayanlar olacaktır ilgili soru konusunu bile açmıştım. Şuradan okuyabilirsiniz

Velhasıl, bu siyah-beyaz güzelin kutu açılışını paylaşmak istedim.
İlgili saatimiz Tudor Black Bay 41mm M7941A1A0NU-0001 Nam-ı diğer "Monochrome"
Saatimiz Fransa Paris'te bulunan Galeries Lafayette Haussmann Tudor bayisinden alındı.
Tax Free Global Blue derken güzel fiyata denk düşürdük. Burada biz bizeyiz yabancı yok, vergi iadesi ile TR satış fiyatı arasında bir Nivada Grenchen Chronoking Meca-Quartz kadar fark çıktı diyeyim siz anlayın

Saatimiz çok net okunaklı, kemik gibi bir kadrana sahip. Kollar ve indisler çok net ve iyi okunuyor. Takvim yok. Sade şekilde Tudor Geneve - 200m 660ft - Master Chronometer yazıları eklenmiş.
Bu arada bu yazım, 2012 Steinhart yeşil Ocean 1, 2018 Seiko SSA363J, 2021 Tissot PRX, 2022 Hamilton Khaki Field H69529133, 2023 Citizen NH8390-03XE "C7" (Crystal 7), 2023 Tissot Heritage 1938 Small Second COSC ve 2024 Laco Augsburg Grün 42mm LTD EDT ve Longines Master Collection Moonphase L2.409.4.87.6 açılışlarından sonra dokuzuncu inceleme yazım olacak.
Teknik detaylarımız da şu şekilde:
Mekanizma: 28800 vuruşlu, saniye durdurmalı ve elle kuruluma izin veren 25 taşlı, COSC ve METAS sertifikalı Kalibre MT5602-U
Güç tutma: Yaklaşık 70 saat
Ağırlık: Yaklaşık 165 gr
WR değeri: 20 bar / 200m / 660 ft
Kasa çapı: 41 mm
Lug (boynuz) aralığı: 21 mm
Yükseklik: 13.6 mm
Cam: Safir Kristal - AR kaplama yok
Kadran: Siyah, kollarda ve indislerde çok güçlü luminova mevcut
İlk evvel kutudan başlamak istiyorum, bildiğimiz klasik Tudor kutusu işte. Ne eksik ne fazla. Hem Tudor hem de LaFayette karton taşıma çantası içerisinde geldi saatimiz. Kafa kağıtları (hem saatin, hem COSC sertifikasının) bu kutunun içerisinde saatin altında duruyor. Üzerinde de klasik karton kutu var, bir esprisi yok. Açıkçası bir temzilik bezi falan beklerdim Tudor'dan. Yalan yok.

Çelik kordonumuz gayet kaliteli ve tok bir his veriyor. Patentli ince ayar mekanizması "T-Fit" toka yağ gibi açılıp kapanıyor. Bayıldım o hisse. Saatimizin 21mm lug aralığı var. Zor bir değer ama nasılsa asla kordon değişimi yapmayacağım için sıkıntı değil. Alınırsa sadece orijinal silikon kayış alınır buna.
Saatimizin tepesi kilitli, ki olmak zorunda çünkü o bir dalgıç. Second Hack özelliği mevcut. Tepede klasik "Tudor gülü" işlemesi mevcut. İnce ama şık bir detay. Çok beğendim.
Şahsen ben kadranı çok sevdim çünkü cidden sadelikle vuruyor. Gayet net, okunaklı ve güçlü işlenmiş. Siyah kaplama kadife gibi uygulanmış.AR kaplama ne yazık ki yok (klasik Rolex kafası). Mekanizmayı göremeyelim diye arka kapakta da çelik kapak kullanılmış.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sıra kendi çekimim olan fotoğraflarda