TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Laco Augsburg Grün 42 Limited Edt.

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Laco Augsburg Grün 42 Limited Edt.

Mesaj DenizKSK » 22 Ağu 2024, 15:58

Esenlikler dilerim. :champ:

2024 yılının sekizinci ayının sonuna gelirken bu yılın ilk kutu açılışını yapayım istedim. İlgili saatimiz Laco Augsburg Grün 42mm. Bu noktada optimum fiyatlandırma ve taksit imkanları ile ABT Saate bu limitli parça için teşekkür ederim :thumbup: Sonuç olarak ben de tetiği çektim gitti. Modelimiz henüz çok taze, Youtube üzerinde bile 2-3 tane videoya denk geldim. Aslında iki modelin yeşil kadran eklenmesiyle "Limitli" ünvanı alması sağlanmış. Bunlar Augsburg ve Aachen modelleri. Bu arada 39mm ve 42mm opsiyonları da standart model için mevcut ancak limitlide sadece 42mm çalışılmış. Her iki model için de 250'şer adet limit belirlenmiş.
Elimdeki saatin limit numarası doğum yılımla aynı olan 086/250. Kardeşleri yan yana görelim:

Resim

Resim

Saatimiz çok net okunaklı, oldukça koyu yeşil bir kadrana sahip. Zaman zaman (hatta çoğu zaman) siyah gibi duruyor ve öyle davranıyor. :geek:
Bu iki kardeşten sade kadranlı olanını seçtim çünkü kalabalık pilot saati kadranına aşina değilim.
Kadranımız olması gerektiği gibi çok temiz, sadece "Laco" ve "Made in Germany" yazıyor. Mis gibi. 8-)

Bu arada bu yazım, 2012 Steinhart yeşil Ocean 1, 2018 Seiko SSA363J, 2021 Tissot PRX, 2022 Hamilton Khaki Field H69529133, 2023 Citizen NH8390-03XE "C7" (Crystal 7) ve 2023 Tissot Heritage 1938 Small Second COSC açılışlarından sonra yedinci inceleme yazım olacak.

Teknik detaylarımız da şu şekilde:

Mekanizma: 21600 vuruşlu, saniye durdurmalı ve elle kuruluma imkan veren 21 taşlı Miyota 82S0 bazlı Laco 2S
Güç tutma: Yaklaşık 42 saat
Ağırlık: 85 gr
WR değeri: 5 bar / 50m
Kasa çapı: 42 mm
Lug (boynuz) aralığı: 20 mm
Yükseklik: 11.7 mm
Cam: Safir Kristal - AR kaplama yok
Kadran: Super Luminova C1 dolgulu yeşil rakamlar ve indisler

İlk evvel kutudan başlamak istiyorum, bildiğimiz klasik saat kutuları gibi değil. Nefis bir seyahat taşıma çantası gibi tasarlanmış aslında. Çok sağlam fermuarlı, içini açınca iki yönünde de sıkı tutan lastikleri olan (biri kart için, diğeri saati tutmak için) duvarları mevcut. Üzerinde de klasik karton kutumuz var, üzerinde seri no, limit no gibi bilgileri yazıyor. Çok sade ve temiz. Sevdim. İçinde garanti kartı, kullanım kılavuzu ve limitli olduğuna dair kart bizi karşılıyor. Limit kartı ve garanti kartı eski usül sevdiğim gibi el yazısıyla doldurulmuş şekilde. Önem veririm bu tarz ince detaylara.

Kordonumuz orta kalınlıkta, gayet yumuşak denebilecek etli bir gri deri kayış tabiki koyu yeşil dikişleri ile. :thumbup: Saatimizin 20mm lug aralığı var. Bol bol çeşit demek bu da kordon bakımından. İnsanın aklından milyon tane koyu, daha koyu kahve deri kayış fikri geçiyor. Kayışın tokasında el yazısı fontunda "LACO" yazması keyifli bir detay.
Saatimizin iri tepesi kilitli değil zaten gerek de yok. Sonuçta dalgıç değil ve elle kurmaya da imkan veren bir mekanizması var. Second Hack özelliği mevcut. Tepede herhangi bir işleme mevcut değil.

Gelelim saatin kadranına. Şahsen ben kadranı çok sevdim çünkü bu benim ilk pilot saati tecrübem. Gayet net ve okunaklı işlenmiş. Tarih penceresi kişiden kişiye göre değişir ama ben hep ararım kadranda tarihi. Bunda tabiki yok, çünkü o bir pilot. AR kaplama yok bu safir kristal camda. Mekanizmayı görelim diye arka kapakta da cam var. Miyota 82S0 mekanizmayı görmesek de olurdu. :D

Resim

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sıra kendi çekimim olan fotoğraflarda :arrow:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Re: Laco Augsburg Grün 42

Mesaj tt59 » 22 Ağu 2024, 16:03

Hayırlı olsun, güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Re: Laco Augsburg Grün 42 Limited Edt.

Mesaj depechemode » 22 Ağu 2024, 16:09

İyi günlerde kullanın.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj SelAc » 22 Ağu 2024, 16:11

Hayırlı olsun. Laco bir başkadır.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj ogeday » 22 Ağu 2024, 16:24

Hayırlı olsun. Tam bir f/p saati gerçekten. Güzel günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj Eterna » 22 Ağu 2024, 17:08

Made in Germany :) Süper çok beğeniyorum Alman saatlerini. Zaten askeri ve pilot saatlerini çok severim. Bileğinde çok güzel durmuş değerli dostum. Güzel günlerde kullan.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj DenizKSK » 22 Ağu 2024, 18:36

Teşekkürler arkadaşlar. Daha güzelleri sizlere nasip olsun. :champ:
@Eterna üstadım çok teşekkür ederim. Fakat saat güzel, saat sağlam. 8-)
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj vysaknc » 22 Ağu 2024, 18:43

Hayırlı olsun, çok güzel bir saat,Laco benimde almayı düşündüğüm bir saat,Ülkemzde satılmaya başlanması da çok iyi olmuş..

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 304 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners