Kısa bir süre bu saati kullanma ve deneme şansım oldu ve forumda da çok Hublot kullanıcısı olmadığı için ufaktan bir inceleme yazısı yazayım dedim. İncelemesi yapılacak saatin modeli Classic FUsion Black Magic olarak geçiyor. Saatin kasa çapı 45mm, kauçuk kordon, çelik üzerine siyah kaplama toka. Kasada seramik ve titanium kullanılmış. Önceden siyah kasa olan birden çok saat kullandım fakat bunun seramiğinin parlak olması biraz daha göze farklı geliyor. Seramik kasa parlaklığından ötürü sanki biraz daha ben buradayım sinyalleri veriyor çevreye. Tabi her seramik parlak anlamında söylemiyorum fakat bu model üzerinde böyle en azından. Sitelerinde Water Resistant bilgisine ulaşamadım ama tepe kilitli olmadığı için muhtemelen 30 veya 50 metre falandır diye düşünüyorum. Eğer bilgi bulursam bu konuda konuyu güncellerim zaten.
Bana göre saatin tasarımı gerçekten çok hoş. Ciddi anlamda hoşuma gitti tasarım olarak ama bezeldeki vidalar ve tokanın H şeklinde olması gibi AP esintileri tabiki fazlasıyla mevcut bu modelde. Şahsi görüşüm Hublot bu saatte iyi iş çıkarmış. Zaten kauçuk kordon seviyorum bu modeldeki de gayet konforlu. Ulysse Nardin gibi kauçuk kordonu artık imza şekline gelmiş bir firmanın ince ayara izin vermemesini anlamıyorum mesela. Kendi UN'imi çıkarttığım zaman hafif kilo almış olmamdan ötürü bileğimde iz bırakmış oluyor. Ara arada hafif olarak ağrıtıyor bileğimi. Hublot'nun kullandığım 2 ayarı oldu birisi tam bileğime yapışıyor hatta hafif sıkıyor ama kesinlikle UN'deki gibi çıkarınca bi acı vermiyor bana ve ağrıtmıyor fakat yine bilekte iz bırakıyor. Bir tık gevşetirsem bilekte hafif oynuyor zaten kesinlikle sıkma gibi sıkıntıda yaratmıyor.
Saatin bu kadar güzel özelliğini saydım fakat eksileri yok mu derseniz tabi ki var. Öncelikle bu saati alabilecek fiyat seviyesine çıkıldığı zaman kesinlikle benim tercih edeceğim bir model değil. Liste fiyatı bazlı konuşursak 10-12k usd civarı bir liste fiyatı mevcut. Chrono24'te falan 8k seviyelerine sıfırları 6k seviyelerine 2. elleri var ki o fiyatın saati de olduğunu düşünmüyorum. Fiyat bazlı olarak bu fiyatlarda Eta mekanizma almak kafada soru işareti bırakıyor. Sonuçta 10k veya üzeri bir liste fiyatı var. Eta her ne kadar kendini kanıtlamış ve iyi zaman tutan bir mekanizma olsa da bu fiyatlara inhouse lazım diye düşünüyorum.
Bu arada tabi Eta şöyle böyle diyorum ama kendi sahip olduğum Ulysse Nardin Savarona'nın mekanizmasıda modifiye edilmiş Eta yanlış bilmiyorsam aynı Hublot'daki gibi. UN'ye karşı biraz zaafım olduğundan özellikle Savarona modeline ve tarihinin çok köklü olmasından dolayı o seviyelere UN alırken çok düşünmemiştim. Ama Hublot gibi son 35 yıllık bir firma için durup bu paraları vermek doğru mu diye düşünürüm açıkçası. Kaldı ki UN'e bile vermek çok mantıklı değildi ama orda duygusal faktörler devreye girdi.
İlginç bir şekilde 3 günde toplam 25sn kadar ileri gitti saat neden olduğunu hala çözemedim. İleri gitme gibi bir sıkıntısı mevcut kullandığım saatin. Tabiki bu marka veya model bazlı olarak değilde muhtemelen benim şu an kullandığım saatle alakalıdır. Bir bakıma falan gitmesi lazım muhtemelen. Daha başka yazabilecek konular gelmiyor aklıma. Atladığım bir kısım varsa affola. Yaptığım en detaylı inceleme oldu sanırım ama muhakkat atladığım, unuttuğum yerler olmuştur. Bu tip gözünüze çarpan bir yer olursa konuyu hemen editleyebilirim.

Resimler gelsin :

Edit: Saatin lume olayını atlamışım yazarken. Zaten lumeye dair herhangi birşey yok saatte. Bana kullanımda bir sıkıntı yaratmadı ama kimi kullanıcılar için sıkıntı yaratabilecek bir durum. Ama tiritiumlu Ball'dan sonra biraz üzüyor orası gerçek:D