TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Laco Saarbrücken 45mm Automatic

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Laco Saarbrücken 45mm Automatic

Mesaj Hsnmrycl » 09 Kas 2014, 20:24

Uzun bir aradan sonra yeni aldığım bir saatin incelemesi ile dönüş yapmak istedim.
Herkese Merhaba!

Birkaç ay saat almayınca tutan kaşıntıları hepiniz bilirsiniz. Çünkü hepimiz az çok aynı kişiyiz.

Beğendiğim bazı saatleri uzun uzun inceledim. Hatta bazıları hakkında sizlerin de fikirlerini sormuştum. Ama iş döndü dolaştı yine Laco'a geldi. Uzun zamandır aklımda olan bir markaydı Laco. Çünkü marka tarihini, ürettikleri güncel modellerin geçmiş modellerle olan güçlü bağlarını ve kasasında taşıdığı gerçek Beobachtungsuhr detaylarını seviyorum. Ama gümrükle, vergiyle ve postayla uğraşmak istemediğimden hep erteledim. Şimdilerde Türkiye'den alabilme şansı doğunca değerlendirmek istedim.

Laco markası hakkında kısaca birkaç şey söylemek gerekirse;

Marka 1925 yılında Frieda Lacher ve Ludwig Hummel tarafından kurulmuş. 1936 yılında hala kullanımda olan Laco logosu ortaya çıkmış. 1936-1945 yılları arasında bugün son derece zor bulunan ve yüksek fiyatlara ulaşan Beobachtungsuhr modellerini Alman Hava Kuvvetleri için üretmiş. Yani bugün Beobachtungsuhr saat yapan pek çok firmadan farklı olarak, Laco gerçek bir Beobachtungsuhr üreticisi. Diğer üreticiler ise şunlar: A. Lange & Söhne, Stowa (Walter Storz), Wempe, IWC.

Aslında gerçek modele daha yakın olduğu için kurmalı 45mm A tip kadran Westerland modelini alacaktım ama aralarında görsel olarak hiç fark olmadığından otomatik modeli olan Saarbrücken’i tercih ettim. Evet, tek fark mekanizmaları.

Yani tanıtacağım saat;
A tip kadranlı, 45mm çapında, otomatik bir Laco modeli olan Saarbrücken!

Saat en dışta siyah karton bir kutu ile geliyor:
Resim

Karton kutu açılında gayet şık ama gösterişten uzak, fermuarlı deri bir çanta görüyoruz:
Resim

Fermuar aralandığında bir yanda garanti kâğıdı, bir yanda saat uzanıyor:
Resim

Öncelikle şunu söylemeliyim ki saatin kasa işçiliğini beğendim. Göze batan bir simetri problemi, ele gelen bir keskinlik ya da bileği rahatsız eden bir durum yok. Dark sandblasted denen kasalar elbette ayrı güzel. Bilmiyorum, belki de ben gerçek Beobachtungsuhr modellerine benzedikleri için biraz torpil geçiyorumdur. Saatin kadranı tam anlamıyla siyah değil; tütüne çalan bir renk diyebilirim. Böylece kasanın vintage finishi ile son derece uyumlu görünüyor.

Resim
Resim

Saatin kurma kolunda da geçmişe göndermeler mevcut:
Resim

Gelelim en sevdiğim detaylardan birine: Kasanın yanındaki “FL23883” işlemesi.
FL: Flight Qualified
23: Navigation Instrument
883: Serial Number

Yani kısaca “Uçuş niteliklerine uygun 883 seri numaralı navigasyon cihazı/aleti” diyebiliriz sanırım.

Resim

Saatin arka kapağı tıpkı ilk Beobachtungsuhr modellerinde olduğu gibi kapalı ve üzerinde saat ile ilgili detayları içeren bir tablo işli:
Resim

Saatin 22mm genişliğindeki kayışı, diğer firmalarda da görülen tipik bir Beobachtungsuhr kayışı. Yumuşak ve konforlu ama daha iyisi olabilirdi diye düşünüyorum. Doğrusu bu saati vintage Beobachtungsuhr kayışlarının birebir replicaları ile almak gerekirdi ama sanırım ona benzer bir şey kendim yapmaya çalışacağım.

Resim
Resim

Kayışın ucunda, üzerinde Laco logosu taşıyan gayet sade bir toka kullanılmış:

Resim

Genel olarak;
Saat kendi fiyat segmentinde değerlendirildiğinde bence tatmin edici bir kalitede. Kasası ve kadranı kesinlikle dikkat çekici. Büyüklüğünün de bunda payı var. Özellikle benim gibi tarihi bağlantılara önem veren biriyseniz, kolunuzda 2. Dünya savaşında da bugün de neredeyse aynı modelleri üreten bir markanın saatini taşıyor olmak size farklı bir haz verecektir. İşin aslı Panerai'ler nedeniyle haftada belki 1-2 gün takabilecek olsam da aldığıma pişman değilim. Gerçi Alman Malı sempatizanı babam saati görür görmez "ben de takarım" dedi. Sanırım pek boş kalmayacak :)

Son olarak iki wristshot ve bir de sereserpe bir fotoğrafla incelememi bitireyim:

Resim

Resim

Resim

Keyifli forumlar;
İyi akşamlar…
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Re: Laco Saarbrücken 45mm Automatic

Mesaj raven » 09 Kas 2014, 20:31

Çok şık bir saat, hayırlı olsun :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj hozburun » 09 Kas 2014, 20:38

Hayirli olsun, cok guzel :thumbup: Gule gule kullan :champ:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj Erdem35 » 09 Kas 2014, 20:40

Güle güle kullan Emre :champ: :champ:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj pierce34 » 09 Kas 2014, 20:42

Laco da inceleme de cok guzel, gule gule kullanin :champ:
Kullanıcı avatarı
pierce34

Mesaj Jazz » 09 Kas 2014, 20:52

Emre iyi günlerde kullan, çok şık bir saat :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj SerkanGS » 09 Kas 2014, 20:57

İnceleme için teşekkürler ve saat çok güzel benimde aklımda olan bir model iyi günlerde kullan Hsnmrycl :champ:
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

Mesaj vmetin » 09 Kas 2014, 21:07

Ben de gördüm inceledim, şunu söylemeliyim. Benzer steinhartlar ile kalite olarak uçurum var. Gerçi steinhart bu saatin homage' i.
Tekrar hayırlı olsun. :champ:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 264 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners