Sizlere incelemesini yapmak istedigim saat Omega nin Museum Collection adi altinda cikardigi limitli serilerinden Officers modeli.
1945 cal. 33.3 CHRO Officers saatinin replikasini ureten Omega mekanizma disinda gorsel olarak mumkun oldugu kadar orjinaline yakin calismistir.
Mekanizma olarak ayni fonksiyonlara sahip fakat daha modern bir mekanizma olan cal. 3200a kullanilmistir.
Collectors Edition koleksiyonundan numara 3 ulan bu model, 2003 yilinda gelistirilmistir.
Marka: Omega
Model: Museum Watch Officers Limited Edition Nr: 0684/1945
Referans: 57025002
Kasa: Celik / 38mm
Mekanizma: Omega Chronograph Cal. 3200a (Frederic Piquet 1185)
Kadran: Siyah
Oncelikle saati taktikca begeniyorsun. Ilk aldigimda emin olmamakla birlikte cokmu karisik diye dusunurken, simdi ise tam kivaminda oldugunu dusunuyorum. Kasasi 38mm olsada kalin bezeli saati en az 40mm gibi hissetiriyor. Kadrani cok karisik olsada parlayan sari altin gostergeleri yinede saati belirgin yapiyor. Kadranindaki fonksiyonlar gercekten karizma katmis saate, cok onemli bir saat olarak gostermis, ki amaninda oyleydi zaten.
Kutusu Limitli serilere ozel yapilmis bir kutu ve gercekten cok klas bir goruntusu var. Kordonu orjinalinde kahverengi croco fakat ben aldigimda orjinali olmadigi icin kendim birkactane kordon aldim (yesil NATO, kahverengi rally ve siyah deri). Gayet uyumlu bir saat oldugu icin farkli kordon deneyli yapmak mumkun.
Tek anlayamadigim nokta su gecirilmezliginin sadece 30m olmasi. Bence saatin gecmisi ve amacina bakilirsa ''diver'' olarak dusunulebilirmis ve en az 200m olmasi gerekiyormus diye dusunuyorum.
Ilk ciktiginda liste fiyati 3.440 idi. Liste fiyatini baz alirsak saatin gercekten cok basarili oldugunu dusunuyorum. Omega kalitesini gostermis yeniden.
Iyi keyifler

Karim bana, ''Benmi, Saatlerinmi?'' diye sordugunda dusunmek icin zaman istedim ve kronometresini actirdim..