Herkese merhabalar, kutu a癟覺l覺覺 ve k覺sa bir incelemesini yapmak istediim saatim Glycine Combat Sub 39 GL0401 referansl覺 modeli.
Glycine 1914 y覺l覺nda 襤svi癟re'nin Biele/Bienne b繹lgesinde Eugene Meylan taraf覺ndan kurulmu, 羹retimi hala burada yap覺yorlar. Airman ve Combat markan覺n iki 繹nc羹 serisi. Airman 1953 y覺l覺nda ilk kez piyasaya s羹r羹lm羹, Combat serisi ise 1967 y覺l覺na dayan覺yor. Airman pilotlar i癟in, Combat serisi her t羹rl羹 artta kullan覺ma m羹sait bir nevi askeri mant覺kla ortaya 癟覺km覺 adlar覺ndan anla覺laca覺 gibi.
Bir s羹redir tek ve kaliteli fiyat /performans bir saat aray覺覺 i癟indeydim ve bulduumu d羹羹n羹yorum.
39mm 癟ap覺 ile ideal boyutta ve en 繹nemli art覺s覺 46mm lug uzunluu saati bilee rahat konumland覺r覺yor ve bu sayede her t羹rl羹 kay覺 konforlu bir ekilde kullan覺l覺yor. Orijinal metal bilezii bu saatin en eletirilen yan覺 ve niyeyse bana da 癟ok konforlu gelmedi cilal覺 orta k覺s覺m da orijinal bilezik i癟in eletiri alan bir taraf ancak ben zaten 癟ok kullanmadan deri kay覺a ge癟tim, Nato, 2 par癟a nato /bez-kanvas vs bir s羹r羹 kay覺la kullan覺labilecek yabanc覺lar覺n deyimiyle tam bir "strap monster" Kolda deri ve bez kay覺la hafif hissediliyor abartmayay覺m ama quartz saat gibi neredeyse.
Saatin i癟ilii 癟ok houma gitti f覺r癟alanma y羹zeyleri elle temas edince de anla覺lan g羹zel bir doku gibi. Bezel ve kadran i癟i imler ve d覺 癟izgiler alt覺n yald覺z覺 k覺vam覺nda renkte ve siyah ile iyi uyum salam覺 ve beyaz imler kontrast oluturup okunurluu art覺r覺yor ve monoton d羹zeni bozuyor kadranda ki dier modellere nazaran en estetik duran覺 bence bu model. Saat spor bir model oluunun yan覺 s覺ra klasik bir duru da sergiliyor dress-vari bir k覺vam覺 da var. Acayip "versatil" bir saat ki istediim ey buydu, gerektiinde tak覺m elbiseyle de, ort ti繹rtle de abes durmayacak kaliteli ve iyi zaman tutan bir saatti, zaman tutma derken g繹zle yapt覺覺m 繹l癟羹mlerde 5 g羹nde 20 saniye kadar bir sapma oldu (g羹nde 4 saniye kadar) hatta 24 saat 繹nce tam ayarlama yapt覺m u anda 1 saniye gibi bir sapmada maallah diyeyim. 300 metre su ge癟irmezlik ve kilitli tepe ile evet ort ti繹rtle de giyebilirim
Sevmediim y繹n羹 lume oldu saatin. Lume'si zay覺f maalesef. Hele ki Seiko'larla falan k覺yaslay覺nca vasat alt覺, iyi bir 覺覺k kayna覺 ile g羹zel 覺覺ld覺yor (yeil lumina) kollarda daha g羹癟l羹 iken imlerde daha zay覺f uygulamal覺, uzun s羹reli geceden sabaha gibi bir 覺覺ldama s繹z konusu deil ama iyi 覺覺k kayna覺 al覺rsa gecenin ilerleyen saatlerinde uykudan uyan覺p bakt覺n覺z diyelim parlak olmasa da o da yar覺 uykulu halde saati okumaya m羹saade ediyor yine de
Bu saati tercih etmemin en 繹nemli sebeplerinden biri profil y羹kseklik 繹l癟羹s羹 oldu 300m su ge癟irmezlik ve otomatik mekanizmayla sadece 11.2 mm kal覺nl覺kta, fotoraflarda da paylat覺m g繹r羹lmesi a癟覺s覺ndan. Ayn覺 standartlarda Steinhart modelleri mesela 39mm 癟ap ile sw200/1 mekanizma ve 300m su ge癟irmezlikle 13mm profile sahip. Cam覺 d羹z safir cam bu arada tabi ki onu da belirtmi olay覺m.
K覺saca saatin 繹zellikleri ve incelemem bu ekilde, umar覺m foruma da bu incelemeyle bir katk覺m olmutur. Aa覺ya fotoraflar覺n覺 aktar覺yorum. Teekk羹rler.

evet ince kasa fark ediliyor konfor ve duru anlam覺nda hakikaten.