TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Mekanik Saat Bak覺m Zaman覺 ve Bedeli Bilgi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Mekanik Saat Bak覺m Zaman覺 ve Bedeli Bilgi

Mesaj kahraman46 » 15 May 2012, 11:02

Merhaba,

Saatlerle ilgili kafam iyice kar覺t覺 desem yalan olmaz. Tam modeli (Tissot T035.407.16.051.00) belirledim diyordum ki; bir arkada覺n "Arkadalar d羹n modeli incelemek i癟in saat癟iye gittim. Sat覺c覺 arkada bana otomatik mekanizman覺n 3 senede 250 lira gibi bi bak覺m masraf覺 a癟覺ca覺ndan fakat pillilerin senede 10 lira masraf覺 olaca覺ndan bahsetti. Bana 3 senede 250 lira a癟覺k癟as覺 biraz u癟uk geldi. Bilen arkadalardan bu konuda bilgilendirme bekliyorum." s繹z羹 kafam覺 kar覺t覺rd覺.

Otomatik mekanik saat kullananlar saatlerini ne zaman bak覺ma g繹t羹rd羹klerini ve bak覺m maliyetlerini yazarlarsa sevinirim. 10 sene kullan覺p ta bak覺ma hi癟 gerek g繹rmeyen de var m覺 acaba? Saatin sapma miktar覺 art覺nca m覺 bak覺m zaman覺 gelmi demek oluyor?
NOT: Yoksa hi癟 uramadan direk pilli quartz m覺 alsam demeye balad覺m:(.
Kullan覺c覺 avatar覺
kahraman46

Kay覺t: 29 Mar 2012, 11:03

Re: Mekanik Saat Bak覺m Zaman覺 ve Bedeli Bilgi

Mesaj Baran » 15 May 2012, 11:09

Sat覺c覺 sadece sat覺c覺ym覺 belliki :D Gerekli ac覺klamay覺 forum 羹yelerimiz yapacakt覺r..
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj Ziyaliv » 15 May 2012, 11:22

Merhabalar kahraman

o sat覺c覺 arkada biraz abartm覺 iin a癟覺kcas覺 繹yle anlatay覺m, pilli bir saatin bak覺m覺 s羹rekli gerekmez 3-4 sene ge癟meli en az bak覺m i癟in. Bak覺m yap覺lmas覺 i癟in de pilli saatlerin durma, geri kalma gibi bir durum sonucunda bak覺m yapt覺rmak gerekir yoksa 癟al覺覺rken bak覺m yapt覺rmaya gerek yok. Pilli saatin mekanizmas覺na, yap覺lacak ileme, deiecek par癟as覺na g繹re fiyat deiir ama biz firma olarak 2030 mekanizlar覺 10 TL, 6L20 ve 6L30 veya eta gibi mekanizmalar覺n silme yalama dediimiz bak覺m ilemini 20-30 TL aras覺 bir fiyata yap覺yoruz, Par癟a deiecekse de par癟aya g繹re fiyat deiiyor. Otomatik mekanizmalara gelince ise ilk ald覺覺n覺z 1-2 sene bak覺m yapt覺rman覺za gerek yoktur eer saatte bir s覺k覺nt覺 olumazsa, 癟al覺覺r durumdaki bir 羹r羹n羹 asla a癟t覺rmamak gerek. Seiko 5'in bak覺m 羹creti mesela 25 TL'dir. Yada ETA 2824 gibi mekanizmalar覺nda bu civarlarda olur. Ama bir ETA 7750 veya daha 羹st bir mekanizma kar覺m覺za 癟覺karsa fiyat fiyat y羹kselebilir. 羹nk羹 komplike bir mekanizmada i癟ilik ve par癟a bedeli artacakt覺r. Ama 3 sene de 250 TL baya abart覺 olmu, Kendi saatlerimden 繹rnek verirsem, Hamillton saatimi alal覺 4 sene oldu neredeyse daha bir kere bak覺ma girmedi.
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Mesaj drk » 15 May 2012, 11:34

3 sene diyen var, 5 sene diyen var, 10 sene diyen var, 25 sene bak覺m yapt覺rmay覺p hala sorunsuz kullanan var. Biz ortalama 5 sene diyelim. Bak覺m maliyeti saatten saate, yap覺lacak ilemlere, yapan ustaya, ustan覺n yerine, vs. g繹re deiir.

Mekanik saatler yap覺lar覺 gerei daha hassast覺rlar. Mesela yanl覺l覺kla yere d羹羹r羹rs羹n羹z, pilli saate hi癟bir ey olmayabilir ancak mekanik saat y羹zlerce lira masraf 癟覺kartabilir.

Bu senede 10 lira masraf iini anlayamad覺m. Her sene pil deiimi mi gerekiyor? Ben b繹yle pil canavar覺 bir saat almak istemem dorusu :)
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Ziyaliv » 15 May 2012, 11:48

Drk o biraz ticari davranmak istemi san覺r覺m pilli saat satmak i癟in bir giriimde bulunmu gibi geldi bana.
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Mesaj acemi » 15 May 2012, 16:58

Daha 繹nce Forumda baka bir konu bal覺覺 alt覺nda yazd覺覺m yorumu burada tekrar etmek istiyorum
"Ne yaz覺kki benim saat ald覺覺m yerdeki -Otomatik bir Tissot alm覺t覺m- sat覺c覺ya otomatik saatler i癟in d羹zenli olarak ne kadar s覺kl覺kta bak覺m yapt覺rmak gerektiini sorduumda, " yakla覺k 3 y覺lda bir bak覺m gerektiini, saate kendilerinin bak覺m yapmad覺klar覺n覺, LPI servisine bak覺m i癟in g繹nderdiklerini, ancak kendi tavsiyesinin malum servis hizmeti kalitesinden dolay覺 ! saat 癟al覺t覺覺 s羹rece bak覺ma g繹ndermemem y繹n羹nde idi."
Kullan覺c覺 avatar覺
acemi

Kay覺t: 16 Au 2011, 22:25

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 209 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners