Duygularını yoğun yaşayan, hatta çokunu çıkartan biri olarak, bu saatle ilgili bugün hayli fazla paylaşımda bulunmama rağmen tatmin olmadım ve bu konuyu açmak istedim

Biliyorsunuz, ilanda Mguvercin'in de belirttiği üzere(bu arada kendisine çok teşekkür ediyorum, saati yolladıktan sonra kullanma kılavuzunu yollamayı unuttuğunu bana söyledi, ve hemen ertesi gün sanıyorum, kullanma kılavuzunu da ayrı bir kargo ile beraberinde bir jest de yaparak saate uygun kahverengi deri bir nato kayışla birlikte gönderdi) saatimin ufak bir kusuru vardı ilk aldığımda, Junkers logosu olması gerektiği yerde değildi, ki iyiki de değildi, yerinde olsaydı bu serüven yaşanmayacaktı şüphesiz

Yaşadığım ilçede birden fazla saat ustası olmasına rağmen tek tavsiye edilen ve ''ondan başkasına saatini açtırma'' dedikleri, dükkanının ismi kendisinin de ustası olan babası Necati Bey'in ismiyle müsemma Mehmet Usta'nın dükkanına gittim.

Çok küçük ve eski bir dükkanın içinde ekmeğini kazanmak için çabalayan neşeli bir adam, Mehmet Usta

Fotoğraf çekmek için müsade aldıktan sonra fotoğrafları sizlerle paylaşacağımdan ve forumdan bahsettim, ilgilendi, birkaç soru sordu, hemen sonra gözleri tezgahının eskiliğine ve dağınıklığına kaydı, hafif bir mahçubiyet içerisinde sizlerden özür diledi, ben de hepimizin adına bir estağfurullah arz ettim, merak etmeyin

Hoşbeş, hal hatırdan sonra ustamız saatin amblemini tekrar yerine takmak üzere çalışmaya başladı, buyrun fotoğraflar..

Saatin mekanizması 21 taşlı Miyota 821A:

Ve saatimin son hali..

Bu da Mehmet Usta'nın işi bitirdikten sonraki son hali

Mguvercin ve Mehmet Usta'ya teşekkürler

Hazır bir saat ustasının yanına gitmişken dükkanda hiç mekanik saat var mı, görebilir miyim diye sordum, bunları gösterdi, Arlon, Hislon ve Technos'lar..

Arlon..

Rusya imali bir kronometre, çok iyi zaman tuttuğunu ve zamanında mekanik saatlerin zaman tutmasını kontrol için kullandığını söyledi..

Son olarak bir müşterisi tarafından onarım için bırakılan bir Seiko Cronograph gördüm, fotoğrafını çekmeden geçemedim, Tachymetre çemberine dikkat, artık bir önceki onarımda Mehmet Usta mı bu şekilde taktı bilemiyorum ama öyle zannetmediğimi de belirteyim, muhabbetin lezzeti bozulmasın diye konu ile ilgili bir sual de yöneltmedim kendisine

Konuyu biraz dağıttıktan sonra esas oğlanla bitirelim, hepinize iyi akşamlar, içi pek de dolu olmayan cümlelerimi sabredip okuyanlara da çok teşekkürler