TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hikaye: Junkers 150 Years Flieger Pilot 6664-2 :)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj mlm » 07 Nis 2012, 21:18

Arkadaşlar selam..
Duygularını yoğun yaşayan, hatta çokunu çıkartan biri olarak, bu saatle ilgili bugün hayli fazla paylaşımda bulunmama rağmen tatmin olmadım ve bu konuyu açmak istedim :D Bu bir saat incelemesinden ziyade, saatimi aldıktan sonra birkaç gün içinde yaşadıklarımı anlatan bir hikayedir diyebiliriz..
Biliyorsunuz, ilanda Mguvercin'in de belirttiği üzere(bu arada kendisine çok teşekkür ediyorum, saati yolladıktan sonra kullanma kılavuzunu yollamayı unuttuğunu bana söyledi, ve hemen ertesi gün sanıyorum, kullanma kılavuzunu da ayrı bir kargo ile beraberinde bir jest de yaparak saate uygun kahverengi deri bir nato kayışla birlikte gönderdi) saatimin ufak bir kusuru vardı ilk aldığımda, Junkers logosu olması gerektiği yerde değildi, ki iyiki de değildi, yerinde olsaydı bu serüven yaşanmayacaktı şüphesiz :D
Yaşadığım ilçede birden fazla saat ustası olmasına rağmen tek tavsiye edilen ve ''ondan başkasına saatini açtırma'' dedikleri, dükkanının ismi kendisinin de ustası olan babası Necati Bey'in ismiyle müsemma Mehmet Usta'nın dükkanına gittim.

Resim

Çok küçük ve eski bir dükkanın içinde ekmeğini kazanmak için çabalayan neşeli bir adam, Mehmet Usta :)

Resim

Fotoğraf çekmek için müsade aldıktan sonra fotoğrafları sizlerle paylaşacağımdan ve forumdan bahsettim, ilgilendi, birkaç soru sordu, hemen sonra gözleri tezgahının eskiliğine ve dağınıklığına kaydı, hafif bir mahçubiyet içerisinde sizlerden özür diledi, ben de hepimizin adına bir estağfurullah arz ettim, merak etmeyin :)

Hoşbeş, hal hatırdan sonra ustamız saatin amblemini tekrar yerine takmak üzere çalışmaya başladı, buyrun fotoğraflar..

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Saatin mekanizması 21 taşlı Miyota 821A:

Resim

Ve saatimin son hali..
Resim

Bu da Mehmet Usta'nın işi bitirdikten sonraki son hali :D
Resim

Mguvercin ve Mehmet Usta'ya teşekkürler :champ:

Hazır bir saat ustasının yanına gitmişken dükkanda hiç mekanik saat var mı, görebilir miyim diye sordum, bunları gösterdi, Arlon, Hislon ve Technos'lar..

Resim

Arlon.. :)

Resim

Rusya imali bir kronometre, çok iyi zaman tuttuğunu ve zamanında mekanik saatlerin zaman tutmasını kontrol için kullandığını söyledi..

Resim
Resim

Son olarak bir müşterisi tarafından onarım için bırakılan bir Seiko Cronograph gördüm, fotoğrafını çekmeden geçemedim, Tachymetre çemberine dikkat, artık bir önceki onarımda Mehmet Usta mı bu şekilde taktı bilemiyorum ama öyle zannetmediğimi de belirteyim, muhabbetin lezzeti bozulmasın diye konu ile ilgili bir sual de yöneltmedim kendisine :)

Resim

Konuyu biraz dağıttıktan sonra esas oğlanla bitirelim, hepinize iyi akşamlar, içi pek de dolu olmayan cümlelerimi sabredip okuyanlara da çok teşekkürler :)

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Hikaye: Junkers 150 Years Flieger Pilot 6664-2 :)

Mesaj SeRxx » 07 Nis 2012, 21:49

Cengiz Abi emeğine sağlık, zevkle sonuna kadar okudum :champ: Mehmet Ustaya selamlarımızı iletirsin :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Drago » 07 Nis 2012, 21:57

İşte günün topiği :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj asymptote » 07 Nis 2012, 22:02

Böyle güzel bir paylaşım için çok teşekkürler adaşım. Mehmet ustanın dükkanı belki küçük ve dağınık ama işini özenerek yaptığı çok belli. Bir dahaki gidişinde kendisine selamlarımızı ilet lütfen.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj retrograde » 07 Nis 2012, 22:24

Mlm Hocam çok güzel bir konu olmuş elinize sağlık bizden de selam iletin lütfen :champ:

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj herofb » 07 Nis 2012, 22:27

Guzel bir hikaye mlm , tesekkurler
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Hsnmrycl » 07 Nis 2012, 23:01

hikaye harika, saat bir başka harika...
ama ustamız en harika :thumbup:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj sefa » 07 Nis 2012, 23:07

forumda okuduğum en iyi paylaşım iyi günlerde kullanın saatinizi
Kullanıcı avatarı
sefa

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 90 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners