TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kare Kasa mı Yuvarlak Kasa mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Kare Kasa mı Yuvarlak Kasa mı?

Mesaj Eterna » 14 Mar 2012, 10:07

Arkadaşlar size bir şey danışacağım. Fark ettim ki senelerdir saat alıyorum ama bir tane bile kare saatim olmamış. Demek ki benim keyfi tercihlerim böyleymiş dedim.

Sonra aklıma şu geldi. Forumda pek çok başlıkta sizlerin saatlerini de görüyorum. Eğer bir tane kare saat resmi görüyorsam beşyüz tane yuvarlak kasalı saat görüyorum. Bunun anlamı kare kasalı saatlerin pek beğenilmediği mi acaba?

Ve şimdi size merak ettiğim şeyi soracağım aklıma takıldı bir kere...Kare kasalı bir saat yuvarlak kasalı bir saate göre daha çabuk deforme olur gibi birşey düşünülebilir mi? Veya sorumu daha net sorayım. Uzun ömür ve dayanıklılık gibi faktörleri göz önüne alırsak bir saatin kasa biçimi önemli midir? Yuvarlak ve kare kasalar arasında tek fark bizlerin beğenisi midir?

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Kare kasa mı Yuvarlak kasa mı?

Mesaj SeRxx » 14 Mar 2012, 10:16

Benim kişisel görüşüm; yuvarlak kasa görsellik konusunda daha uzun ömürlü, uzun yıllar göze batmadan kullanılabilir.. Çevremde bir kaç yıl önce arkadaşların aldığı saatler var sanki modası gecmis, artık saati değiştirme zamanı gelmiş gibi; yuvarlak kasalarda ise böyle bir durum yok, gittiği yere kadar kullanılabilir gibi ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Kare kasa mı Yuvarlak kasa mı?

Mesaj Turkmen » 14 Mar 2012, 10:43

Cep saatlaerinden günümüze, saatin daireselliği alışılmışlıktır. 5 yaşında ki bir çocuğa kağıt ve kalem verip, bir kol saati çizmesini istesek bize muhtemelen yuvarlak kasalı bir saat çizecektir. Toplumun sıkça tercih ettiği, diğer seçeneklere nazaran daha fazla tercih edilir. Yuvarlak kasalılar görsel açıdan her giyimle daha kolay uyum sağlayabilmekte ve buna rağmen iddialılıklarını kaybetmemekteler. Bu alışılmışlığın sebebi bence bu uyum kabiliyetidir.
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Re: Kare kasa mı Yuvarlak kasa mı?

Mesaj asymptote » 14 Mar 2012, 11:15

Her şeyden önce yuvarlak kasalı saatlerden saati okumak daha kolaydır; netekim saat, dakika ve saniye kollarının takip ettiği yörünge daireseldir. Analog saatlerde yüzde 99,98 tercihim yuvarlak kasalı modellerdir, bunun istisnası PP Nautilus ve belki JLC Reverso olur, bu ikisiyle de zaten virgülden sonraki kısım 100' e tamamlanır.. ;)
Bu arada kasanın tam yuvarlak olması gerekmez, fıçı tipi kasalar da olabilir, yeter ki kare yada dikdörtgen olmasın..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Kare Kasa mı Yuvarlak Kasa mı?

Mesaj drk » 14 Mar 2012, 22:03

Kadran yuvarlak olduktan sonra kasa şekli çokta farketmez ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mtr90 » 15 Mar 2012, 13:01

Pek bilgi sahibi değilim drk arkadaşında dediği gibi teknik olarak pek farketceğini düşünmüyorum ama.
gerek casio (şu herkesin bildiği dijital saat ) ve gerekte daire saatin hem düşmede hemde kullanırken kare saate göre daha dayanıklığı olması faktörlerininde kare-daire saat alırken herkesin aklından bir kez geçtiğini düşünmekteyim. diesel'in kare dikdörtgen saatleri buna en güzel örnek yani anlatmak istediğim olumlu olumsuz yönü diesel saatlere bakarak kolayca sizinde düşünebileceğiniz kanısındayım.
Kullanıcı avatarı
mtr90

Mesaj Eterna » 15 Mar 2012, 13:45

Dün sohbet ettiğim bir saat mağazası sahibi beyefendi kare kasalı saatlerde su geçirme şikayetinin yuvarlak kasalara göre daha çok geldiğini söyledi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj placebo » 15 Mar 2012, 14:38

bi de kare kasalı saatlerin darbe alma olasılığı daha yüksek. en çokta köşe kısımlarından ;) o yuzden kare mi? Allah korusun :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
placebo

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, JustKloor, slhgzl ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners