Arkadaşlar uzun yıllardır takıntılı olduğum bir saat mevzusu var.Aramızda bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaş varsa yardımcı olmasını rica edicem.konudan bahsedeyim : bir gün bir arkadaşımın saatini taktım.bütün gün kolumda kaldı ve bu saatle uyudum.sabah kalktığımda harika bir uyku uyuyup dinlenmiş ve sürekli taşıdığım depresif keyifsiz halimin sis dağılırmışçasına kaybolduğunu konsantremin ve enerjmin yüksek olduğunu farkettim.Hatta sabahleyin kendi kendime sordum acaba neden bu kadar güzel kalktım diye .Sonra 2. günün sonunda da sabah kalktığımda bu olumlu pozitif durum devam ediyordu.bu 2 gün boyunca migrenim olmadı ve zihinsel konsantre ve enerjide hayli farkedilir bir fark hissettim.sebebini merak ettim.ta ki 2 gün sonra saatimi arkadaşıma geri verdiğimin gecesinin sabahı saat takmazdan evvelki gibi yorgun kalktım.sonra saatten kaynaklanan bir özellik olduğunu düşündüm ve arkadaşımdan saati tekrar geri istedim ve kolumda uyuduğum o gecenin sabahında gene perfect hislerle kalktım..hiç şüphem kalmadı ki saatte insanı pozitif etkileyen bir özellik var.saat insana bir enerji veriyordu.bunu arkadaşımla paylaştım.o da beni doğruladı ve benim hissettiklerimi hissettiğini söyledi.bu öyle bariz hissedilen bir etkiydi ki saati taktığınız kolunuzdan yayılan enerjiyi görmeliydiniz.Hatta saatin hissettirdiği şey hafif ve daima süren bir orgazm hali gibiydi (tarif etmek için söylüyorum af buyurun ! ) .nasılsa gidip aynı marka bir saat alırım diyerek saati arkadaşıma geri verdim. zira bana hediye edebileceği ucuz bir saat değildi.600 tl lik bir saatti.zaten saat de arkadaşımın da bir akrabasınındı.Markası GUESS STEEL (GC değil) minesinin altında swess made yazıyordu.Saat pilliydi.Sonradan guess aldım ama aynı etkiyi bulamadım. Arkadaşımla aramızda bir kırgınlık doğduğundan dolayı da saati ondan tekrar geri satın almak için isteyemedim.Araştırmam neticesinde :
1-) Kimi pahalı isviçre saatlerinde quartz modellerinde olan bir özellik.(quartz modellerinde adından anlaşılacağı gibi kuvars taş kullanılıyor ve bu taşın etkileri tüm dünyada enerji verici olarak biliniyor.Taşçılardan bunu temin ettim ama aradığımı bulamadım)
2-) Bu özelik saatlerde tesadüfen olan bir şeymi yada saat üretici firma bu özelliğin farkında olup ürettiği saatlerinde bunu görmek mi istiyor.?
3-) Bu özelliğe sebep olan ne? pilmi,quvartz taşımı,içindeki jewel diye adlandırılan madenler mi yoksa kullanılan metal mi?
4-) Bu saati temin etmemi sağlayacak arkadaşı ödüllendireceğim.bu sırrı keşfedersem girişimci bir insan olarak medikal anlamda ses getirecek , psiko rahatsızlıklarda kullanılacak bir ürün haline getireceğim.ortalarda denge bilekliği denen bir sürü saçma sapan ürünün karşısına insanlığa yarar sağlayan bu ürünle çıkmak istiyorum.Bana yardımcı olacak arkadaşlada ticari konuda güzelliğim olur.