alltomatic yazdı:birisi silikon digeri kumaş hamilton.birde orient var .toplam iki paket var.ben saatlerin nasıl çalıştıklarınıda bilmiyorum.iki tane kol var.(forumda önceden okudugum bu dalgıç saatlerinde bir kol içteki bezeli çeviriyormuş).navy saatler .alışverişssati bu işyerine gidip(sirkeci ya da profilo)bu saatleri yakından gören oldumu?birisi mavi slikon digeri yeşil kumaş hamilton.bu forum bana çok şey kattı sorularımla yorduysam kusura bakmayın ama ögrenmeye çalısıyorum kendimce.sonuçta kazancıma gore bazı seylerden kısarak alabılecegım.
Öncelikle saatleriniz hayırlı olsun.
Kargoyla ilgili sorularınızın cevaplarını bilmiyorum fakat saatlerle ilgili olan sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
Ben alışverişsaatinin her iki mağazasından da toplamda 8-9 kez alışveriş yaptım. Sirkeci'den her geçişimde acelem yoksa uğruyorum. Kargoda ya da saatlerle ilgili bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Yaşarsanız bile iade etme şansınız var. Forumdan alışverş yapan arkadaşlar oldu sizin gibi, ben problem yaşayanını duymadım. Yalnızca bir arkadaşa kullanılmış saat göndermişlerdi galiba o da iade etmişti.
Saatlerle ilgili sorularınıza gelirsek; (aslında geçenlerde aynı saati alan bir arkadaş için yazmıştım, dikkatinizden kaçtı herhalde tekrar yazayım) aldığınız saatler otomatik mekanizmya sahip. Eta 2824-2 mekanizma. İki tane vidalı kurma koluna sahipler. Bunlarda üstteki saati ve takvimi ayarlamaya yararken, altta olanı içteki büyük rakamların olduğu yeri-bezeli- hareket ettiriyor. Vidalı kolun da espirisi şu, kolu normal saatlerdeki gibi çekmiyorsunuz, vida açar gibi boşaltıyorsunuz 'tık' diye açılınca geriye çekip saati ayarlıyorsunuz. Bunların dışında sormak istedikleriniz varsa yardımcı olmaya çalışayım.
"saatin kendisi mekan,yürüyüşü zaman,ayarı insandır.bu da gösterir ki, zaman ve mekan,insanla mevcuttur"(Saatleri Ayarlama Enstitüsü)