Seiko Chrono'mu 2005 senesinde evimize giren bir hırsız, düğün hediyem olan Seiko Arctura ile beraber yürüttü. O zamanlar çok saate meraklı bir adam değildim, uzun süre saat takmadım. Sonra gidip bir Swatch aldım ve başladı. Sonra ebay'den uygun fiyata Seiko'lar alabileceğimi öğrendim ve bu site ve bu hastalık başladı.
Geçen ay, Seiko Flightmaster Chrono'mu sattım ve bir chrono'ya ihtiyacım olduğu 3-4 gün sonra içime düştü, gerçekten var çünkü günlük kullanımda Longines'i kullanmaya kıyamayacağım zamanlar oluyor, darbe falan gelmesin diye, sabahtan takıp çıkayım dedim, içim daha rahat olur.
Tissot baktım, PRC200, T- serisi vs, Seiko'nun diğer modellerine vs. Bütçe olarak 1000TL psikolojik sınırını aşamadım çünkü elden çıkardığım 2-3 saatin ederi bu kadardı, fazla para vermek istemedim.
Quartz Chrono dediğin şey, sportif olmalı, maskülen olmalı bence. Daha uygun fiyatlı birşeyler de baktım ebay'den ama içime sinmedi birtürlü.
Bir yerde, sanırım Konyalı'nın sitesinde Certina DS Action Chrono'yu gördüm.;
ETA G10
Diver stili(değişmez)
Takometre
Antirefle Safir
316L çelik
Oyster bilezik
olmasının yanısıra mağazalarda baktığım bu fiyat seviyesindeki Tissot, Seiko modellerinden gerek kasa, bilezik, ağırlık gerekse dial kalitesi olarak ayrışıyor. Mesela baktığım bir PRS516 chrono'da chrono kolu resmen eğikti ve satıcıyı uyardım, çelik bileziği falan kasası ile çok kalıplı görünmesine rağmen Certina ile karşılaştırınca hafif kalıyor. İkisini elinize aldığınızda kalite farkını bariz görüyorsunuz. Bence 1000TL civarına alınabilecek en iyi quartz chrono saatlerden birisi.
Neyse bu karşılaştırma yazısına dönmesin, ben alışveriş tecrübemi yazdım. Ben gümüş üstüne siyah chrono dial'ı olanı seçtim, düğmelerde PVD var. Aslında çok değişik modelleri var, kırmızı insert'li, turuncu limited edition olanı, mavisi, siyahu, titanyum grisi. Saat resimlerde kesinlikle kalitesini belli etmiyor, bilekte ve gerçekte görünümü çok maskülen ve ağır.
Vitrin ürünü istemediğimden distribütöründen geliyor, Salı günü canlı fotolar burada...Şimdilik bu fikir versin.