TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Kendi Saatini Bana Satar M覺s覺n?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Kendi Saatini Bana Satar M覺s覺n?

Mesaj bicana » 27 Ara 2011, 22:39

merhaba
kendimi tan覺tmadan 繹nce
tsf ailesinin bir 羹yesi olduum i癟in b繹yle bir sayfada emei gecen herkese tesekk羹r ederim.ismim Kas覺m, Bursada oturuyorum..

yaklas覺k 2 haftad覺r aral覺kl覺 olarak sitenizi arat覺r覺yorum ve g繹r羹yorumki burda ger癟ek saat tutkunlar覺 bulunuyor.
kolundaki saatini g羹nl羹k bir ihtiya癟 deilde onun bir par癟as覺 olarak g繹renleri g繹rd羹m.
s繹ylecekler覺m k覺m覺ler覺 覺c覺n sacma gelebilir ama bunu sizinle paylasmay覺 ve g繹r羹lerinizi almak istiyorum

ben yaklas覺k 1 hafta 繹nce t羹rkiyen覺n 繹nde gelen saat maazalar覺n覺n birinde ie balad覺m sat覺 dan覺manl覺覺 konusunda bir 癟ok yerde tecr羹bem bulunuyor daha 繹nce hi癟 saat satmad覺m uan acayip derecede acemilik 癟ekiyorum ve saat konusunda pek bir bilgim yok.
ve ben bu ii 繹renmek i癟in elimden ne geliyorsa yapmayada haz覺r覺m.g羹nlerdir d羹羹nd羹羹m bir konuyu sizinle paylamak istiyorum.

sizlerden isteim...
ben bir m羹teri olsam siz sat覺c覺 olsan覺z. herhangi bir saati bana nas覺l satars覺n覺z
kar覺lman覺z nas覺l olur?
sat覺ta izlediiniz ilk yol ne olur.?.
saatin hangi 繹zellikleri m羹teriyi cezbeder?.
bir sonraki al覺 veri i癟in yapman覺z gerekenler nelerdir...??

G繹r羹 ve d羹羹nceleriniz i癟in herkese imdiden 癟ok teekk羹r ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Kay覺t: 15 Ara 2011, 21:32

Re: Kendi Saatini Bana Satar M覺s覺n?

Mesaj SeRxx » 27 Ara 2011, 23:44

Bicana 繹ncelikle foruma hogeldin. Forumda g繹rd羹羹m en ilgin癟 bal覺klardan biri :D
Siz bizim s繹ylediklerimizi dinlerseniz 繹ncelikle maazadaki moda markalar覺n覺 zor satars覺n覺z. Biz burada saat almak isteyenlere tavsiyelerde bulunurken ger癟ekten objektif olarak yakla覺p alacak kiinin madur olmamas覺 i癟in kaliteli bir eyler tavsiye etmeye 癟al覺覺yoruz..
Sat覺 dan覺man覺 ise sadece satmaya 癟al覺覺r ve bizim yapt覺覺m覺z gibi tavsiyelerde bulunursan o i yerinde uzun s羹re bar覺nabileceini sanm覺yorum :roll:
Yanl覺 anlamay覺n kesinlikle sizi tenzih ediyorum: Maazadaki m羹terilere 癟ok k繹t羹 saatleri 癟ok kaliteli gibi g繹sterip satmaya 癟al覺an sat覺 dan覺manlar覺n覺 g繹r羹yorum ba覺ma gelen bir olay覺 anlatay覺m: Saat癟iye girdim tesad羹fen arkada覺m saat癟iyle el s覺k覺覺p pazarl覺覺 bitiriyor, Lacoste marka saati al覺yor arkada覺m; beni g繹r羹nce saat merakl覺s覺 olduumu biliyor g繹r羹羹m羹 soruyor ama ben maazada g繹r羹lerimi rahat癟a s繹yleyemiyorum zaten pazarl覺覺 kesmi. Saat dan覺man覺 Lacoste deil de sanki Omega sat覺yor gibi saati g繹e 癟覺kar覺yor ki bu maaza Rado, Frederique Constant satan kaliteli bir bir maaza..
Bu iin ticaretini yapanlarla, saati 癟ok severek tak覺p bir miras gibi g繹renler bu konuda birbirinden ayr覺l覺yorlar...
Umar覺m iinizde 癟ok baar覺l覺 olup, saat sat覺覺 konusunda 癟ok ilerlersiniz..
Sayg覺lar...
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj herofb » 27 Ara 2011, 23:52

Merhaba , hosgeldiniz

Bence cok guzel bir bal覺k ve 羹stelik olabilecek en dogru yerdesiniz

Saat konusu 繹zelinde burada bu kadar usta varken bana laf d羹mez ama genel sat覺 & pazarlama olarak bakarsak yap覺lmas覺 gereken m羹terinin beklentisini anlamaktir detayl覺 karakter analizi yapacak durum olmad覺覺na gore basit 2-3 soru ile m羹teriyi acmak ve olay覺 kapmak gerekir k覺saca kimine en ucuzunu kimine en dayan覺kl覺sini kimine de en pahal覺s覺n覺 satmak gerekir ki memnun kal覺p bir daha gelsin
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj buTa » 28 Ara 2011, 00:14

bicana, herojd11'in dediklerine kat覺l覺yorum. Sat覺 ve pazarlama ile ilgili bir ile uraan biri olarakta unlar覺 eklemek isterim;
ncelik ihtiya癟t覺r ve ihtiyac覺 kar覺lamak gerekir. 襤htiyac覺 ortaya 癟覺karmak i癟in de soru sormak gerekiyor. Gelen m羹terinin kafas覺nda bir model varsa da 癟okda kar覺t覺rmamak en iyisi. M羹terinin 繹nceliinin ne olduu 繹nemli. G繹r羹nt羹 m羹?, prestij mi?, kalite ve salaml覺k m覺? gibi. Ama en 繹nemlisi g羹ven. Kar覺n覺zdakine g羹ven vermezseniz b羹y羹k olas覺l覺kla sat覺覺 ka癟覺r覺rs覺n覺z yada ikinci ve devam覺n覺. G羹ven salamak i癟in de d羹r羹st olmak zorundas覺n覺z, b覺rak覺n o an saati almas覺n, o m羹teri eninde sonunda sizin yan覺n覺za gelecektir.
Kullan覺c覺 avatar覺
buTa

Ya: 49
Kay覺t: 08 Eyl 2011, 23:23

Mesaj Modern60 » 28 Ara 2011, 00:53

Bu konu 癟ok 繹nemli ve t羹rk perakende saat sekt繹r羹n羹n en b羹y羹k a癟覺覺. Sizin bireysel 癟abalar覺n覺z yan覺nda, 癟al覺t覺覺n覺z irketlerin saat ve pazarlama eitimlerini kesinlikle ald覺rmalar覺 gerekir. Sat覺 bal覺ba覺na ve ciddi bir itir ve "iletiim" e dayan覺r. Saat ise 癟ok 繹zel ve incelenmesi gereken bir konu. K覺sacas覺 buradaki arkadalar ve sat覺c覺(varsa) eleman arkadalar size ancak buzda覺n覺n en zirvesinden k羹癟羹k bir y羹zde ile bir eyler verebilirler. 羹nk羹 sat覺 tek y繹nl羹 deildir. 襤letiim iki ve daha fazla sosyal psikolojik yap覺n覺n al覺veriidir. Yani bir sat覺c覺; hem al覺c覺 hem de sat覺c覺 olmal覺d覺r. Ve bir al覺c覺 olduunda merak覺 saat olmal覺d覺r ki saat ile ilgili 羹st d羹zeylere ulaabilsin. Genel k羹lt羹r羹 癟ok y羹ksek olmal覺 癟羹nk羹 gelecekte eer 羹st d羹zey markalara 癟al覺acaksa elit bir sosyal yap覺yla kar覺laacakt覺r. Elindeki tek arg羹man saat satarken indirim yapmak olacaksa bu 癟ok yak覺nda pek bir ie yaramayacakt覺r. Bunu yerine s覺k覺 donan覺ml覺 olmal覺 ve m羹teriyi almak isteyecei 羹r羹nde ger癟ekten tatmin etmelidir. O kadar uzun bir konu ki ancak 10 g羹n ciddi eitim alarak isvi癟re de saat sat覺 eleman覺 olabiliyorsunuz. Al覺n覺rken ise ge癟irdiiniz s覺nav hemen hemen lise d羹zeyinde yabanc覺 dil ve genel k羹lt羹r s覺nav覺. Umar覺m 羹lkemizde de bu normlar tutturulacak ama bu sizin 癟abalar覺n覺zdan daha 癟ok patronlar覺n覺z覺n saati bir emtea olarak deil vas覺fl覺 ve 繹zel, emek harcanmas覺 gereken bir 羹r羹n olduuna inananarak yap覺lanmas覺na ciddi yat覺r覺m yapmaya heyecan duymas覺 ile ilerler. Bir yard覺m覺m dokunmusa ne mutlu bana.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj asymptote » 28 Ara 2011, 01:02

serxx benim 羹enip de yazamad覺klar覺m覺 yazm覺s覺n :D herojd ve evidence ilerinin gerei olsa gerek, profesyonel yakla覺p duygular覺n覺 kar覺t覺rmam覺lar :) modern hocam da saatin kalbinin att覺覺 yerde bu iler nas覺l oluyor, bizde nas覺l olmal覺 diyerek sorunun ve olas覺 yan覺tlar覺n mahiyetini geniletmi. :thumbup:
ben de olan biteni trib羹nden keyifle izliyorum.. :D
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Modern60 » 28 Ara 2011, 01:26

Sevgili asymptote ben de dier arkadalar覺n yazd覺klar覺n覺n havada kald覺覺n覺(dorudurlar ama) ve zaten bu konuulanlar "iletiim" yani communication philosophy and analysis(iletiim psikolojisi ve analiz yetkinlii) olarak eitim halinde verildiklerini s繹ylemeye 癟al覺maktay覺m. Yani bu konu; 繹yle yapsan b繹yle yapsan demekle olmaz ciddi olarak eitim al覺nmas覺 gerekir. Mesela u s覺ralarda 襤stanbul saat esnaf ve sanatkar odas覺, bir saat pazarlama ve teknik okulun a癟覺lmas覺na 癟al覺maktad覺r. zel olarak 襤svi癟re'de eitim almaya gidecek m羹stakbel eitmenlerin d繹nd羹klerinde 繹retim 羹yeleri olacaklar覺 ciddi bir profesyon(meslek) okulu. Marketing yani pazarlama konusunda; eitimi sosyo-psikolojik y繹netimler ve benzeri ciddi eitimleri ald覺ktan sonra saat eitimi almaya bal覺yorsunuz. Bizim okul tasla覺m覺zda 10 g羹nl羹k eitimler 21 g羹ne 癟覺kar覺lacak 癟羹nk羹 eitim d羹zeylerimiz de d羹羹k. Bu eitimlerden sonra da kendi geliiminizden siz sorumlu olacakas覺n覺z. Mesela genel k羹lt羹r羹n羹z羹, yaam tarz覺n覺z覺 ve sosyal yap覺daki yerinizi deitirmeye balamak zorundas覺n覺z. Spor yapmak, kitap okuma, sinema tiyatro m羹zik konserlerini takip edebilmek, plastik sanatlardan anlamaya balamak ve izlemek bunlardan baz覺lar覺. Benden s繹ylemesi.Bu arada benim s繹ylediklerim moda markalar i癟in ge癟erli deildir diye d羹羹nmeyin eer gelecekte 癟ok daha iyi bir maa ve itibar kazanmak hedefindeyseniz moda markalar覺 satarken balay覺p y羹kselmeniz gerekir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj asymptote » 28 Ara 2011, 01:40

ald覺覺m keyif art覺yor :thumbup:
sadece trib羹nden izlemeyip biraz katk覺 sunay覺m.. daha 繹nce kapucu isimli 羹yemizin baka bir konuda paylat覺覺 video, buyrun:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: korayyalnizlar, Majestic-12 [Bot], mturann, onurkoseoglu ve 185 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners