c.tesi günü, evimin civarında bir avmdeki saat mağazasına başka bir sebepten (saat bakmak için değil) işim düştü.. Mağazada beklerken saatlere bakınıyordum. Hysek modellerinin olduğunu vitrinin önünde biraz takıldım, spor modeller hoşuma gitmişti. Hysek in iyi bir isviçre markası olduğu bir yerlerden kulağıma çalınmıştı ama açıkçası fiyatları veya özellikleri hakkında hiç bilgim yoktu. saatlerden birisinin yanında duran etikette 490 CHF gibi bir fiyat yazıyordu. Frankın tl cinsinden değerini bilmediğimden " 2 lira, hadi bilemedim 3 lira olsa 1500 tl yapar, çok da kötü değilmiş" diye içimden geçirdim, satış görevlisinden rica ederek saati vitrinden çıkarttırdım, adam anlattı, anlattı ben koluma taktım beğendim, artık neredeyse el sıkışma noktasına geldik, "kaça geliyor şimdi bu saatin fiyatı tl cinsinden" dedim, satış görevlisi saati aldı elimden, etiketi okudu, hesap makinasından çarptı böldü birşeyler yaptı "yaklaşık 27 bin lira" dedi. "OHA!" dedim, tabii içimden. meğersem fiyat etiketinin görünmeyen bir kısmı varmış ve orada 1 ve 3 rakamları varmış. yani benim 490 chf zannettiğim fiyat meğersem 13.490 chf imiş. saate bir daha dokunmadan ve satıcı ile de fazla konuşmadan işimin tamamlanmasını bekledim ve çıktım gittim. cehalet başa bela vesselam