TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Iyi Saat Tasarimi Yapan Marka Sizce Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

En Iyi Saat Tasarimi Yapan Marka Sizce Hangisi?

Mesaj nbmc » 12 Kas 2011, 23:12

Herkese tekrar merhaba.

Saat dunyasiyla yeni ilgilenmeye baslamis biriyim. Saatlerin cogu kimse icin prestij, cogu kimse icinse sadece zamani olcen bir aksesuar oldugunu dusunuyorum. Burada merak ettigim, saat markalarinin saat dunyasina katkilarini ve prestijlerini bir kenara birakirsak en iyi tasarimlar genellikle hangi markalardan cikiyor? Ve forumdaki ustatlar bu konuda ne dusunuyor.

Bir ornek vermem gerekirse, daha yeni Oris Divers Date sahibi oldum. Ayni fiyat araliginda olsalar ve aralarindaki prestij farki daglarla, collerle anlatilmasa, ayni kaliteye sahip olsalar, Oris Diver mi yoksa Rolex Sub mi deseniz gozum kapali Oris derim. Neden derseniz de Rolex Sub kadranindaki indexlerin (bence) asiri buyuk olmasindan, tarih gostergesinin uzerindeki buyutecden, 6 hizasindaki yazilarin kalabaligindan, kadranin cok kalabalik durmasindan bahsederim. Kisacasi bu sebeplerden Oris derim. Yoksa yukaridaki sartlar dahil olmadiginda babam Oris dese aklindan suphe ederim.

Ozet: Aynen basliktaki gibi... Sizce en iyi saat tasarimlari hangi markada?
Kullanıcı avatarı
nbmc

Re: En Iyi Saat Tasarimi Yapan Marka Sizce Hangisi?

Mesaj asymptote » 13 Kas 2011, 00:20

Kesinlikle markanın prestijinden bağımsız olarak söylüyorum:
Patek Philippe (özellikle Calatrava serisi)..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj freedom36 » 13 Kas 2011, 00:22

Yahut bu soruyu tersten mi sorsak; mesela şu şekilde: Adını ve geçmişini çıkarın, içlerindeki mekanizma aynı kalsa bile öyle tasarımlara sahip olan Longines'ler, IWC'ler var ki sizce değil 50.000, 500 lira eder mi acaba ???
Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj asymptote » 13 Kas 2011, 00:32

50 000 eden Longines yok zaten freedom36, IWC nin de komplikasyonsuz hiçbir saati 50 000 düzeyinde satılmıyor. Komplikasyonlu bir saatin ise sadece makinesi bu fiyata yakın eder. Ayrıca IWC ve Longines genel olarak tasarımları beğenilen markalar, bu iki markayı örnek vermen beni şaşırttı doğrusu. Kötü tasarım için örnek verilecek başka markalar var, mesela benim örnek verebileceğim bir marka var ama ortalığın toz duman olacağını bildiğim için söylemiyorum, siz tahmin edersiniz.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj freedom36 » 13 Kas 2011, 00:40

Hayır, beni yanlış anladınız. O rakamları biraz gelişigüzel verdim, bu birincisi. İkincisi, tam olarak kastettiğim şu idi: Öyle basit yahut öyle çorbaya dönmüş tasarımlar var ki, neresinden tutsanız elinizde kalır. Ancak markası hadi Longines olmasın da Corum olsun, IWC olmasın da Baume&Mercier olsun, Tag Heuer olsun; sizce gerçekten o kadar eder mi? Bilemiyorum... Tamamını kastetmiyorum pek tabi ki, mekanizmayı dahil edince işler değişiyor vs... Bunlara eyvallah. :thumbup:

Saat merakı bende henüz yeni, ancak şu kısacık sürede geniş bir fiyat aralığında pek çok marka/model gördüm. Birçoklarının uçuk fiyatlarını -sebep ne olursa olsun- haketmediğini düşünüyorum. Kısa özetim budur. :roll:
Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj drk » 13 Kas 2011, 00:50

Zamanla fikirleriniz değişecektir bence ;) Fiyat haketme konusu farklı bir boyut almaya başlıyor öte yandan uzaktan şöyle bir bakınca hiçbiri bu paraları haketmiyor da diyebiliriz :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj splendes » 14 Kas 2011, 00:55

En iyi tasarımı hangi marka yapıyor demek bence göreceli olur.Mesela Urwerk Frank Müller çok sıradışı Tag Heuer PP ya da Glashütte ,VC çok şık tasarımlı modelleri var hatta swatch çok güzel tasarımlar yapabiliyor bazen.Bana göre güzel olan bir başkasına itici gelebilir.
Kullanıcı avatarı
splendes

Mesaj Clk » 14 Kas 2011, 01:21

Patek Phillipe ve Rolex, nedeni "ölümsüz dizayn" prensibi.

splendes, cok güzel söylemis. Güzel göreceli bir kavramdir :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners