TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kendi Saatimi Yapıyorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Kendi Saatimi Yapıyorum

Mesaj sadice83 » 19 Ağu 2011, 15:34

Arkadaşlar iyi günler! Biliyorsunuz ki saat konusunda tecrübem sadece bol bol alıp bol bol satmaktan ibaret bugüne kadar 70 den fazla saatim oldu ama hiçbirini 1 gün den fazla takmadım maymun iştahlı olmamdan kaynaklı galba fakat en son satışa çıkardığım doxa aquamanı çok beğendim ve satıştan çekerek kullanmaya başladım ve ilk defa bir saati kolumda 1 günden fazla taktım.Anladım ki değişik kasa yapısı ve kadran rengi benim için daha çekici, peki böyle saatler piyasada yok mu elbette ki var fakat bütçem buna uygun diil.
Sizden ricam bana bilgilerinizle yardımcı olmanız mesela mekanizma için ETA 2824-2 düşünüyorum kadran kayış kalitesine göre her sitede dolu ondada bir sorun yaşamam kadranda çok fazla olmamak kaydıyla sitelerde bulabiliyorum fakat kasa konusunda seçenek çok az mesela saat üreticileri kasalarının satışlarını sitelerinde yapmıyor aşşağıdaki sorularıma yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada pilot saati şeklinde bir model toparlamak amacındayım bilginize!
1-)Kasa için saat firmaları ile temasa mı geçmem gerekir (steinhart Laco veya kaliteli başka firmalar)
2_)Kasa satışı yapan başka internet siteleri varsa linkleri
3_)Eta 2824-2 mekanizma için düşünceniz
4_)Bu işin tümünü yapan yapmış arkadaşlarım varsa bilgileri
5_)teknik bir eleman olarak parçaları birleştirmek de zorluk çıkacağını zannetmiyorum fakat bu işin yapılabirliği hakkındaki görüşleriniz
Daha aklıma gelmeyen sorulara da size peşin sormuşum gibi davrana bilirsiniz.İlginiz için şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
sadice83

Re: Kendi Saatimi Yapıyorum

Mesaj drk » 19 Ağu 2011, 15:38

:arrow: viewtopic.php?f=12&t=4678#axzz1VTfzjPlt

Bu başlık epey işinize yarayacaktır sanıyorum ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sadice83 » 19 Ağu 2011, 15:42

tamamını okudum drk teşekkürler ama punk çok ileriye gidiyor o mekanizmayı parçalayıp birleştirmek ten bahsediyor benimki nacizane hazır alıp birleştirmek
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj drk » 19 Ağu 2011, 15:49

Aklımın köşesinde böyle bir proje her zaman var ama iş uygulamaya gelince kendime pek güvenmiyorum. Kasa için saat firmalarından ziyade kasa üretici firmalarla irtibata eçmeniz daha mantıklı sonuçta steinhart yada panerai yada x markası kasaları kendisi yapmıyor, taşeron firmalara yaptırtıyor. Bu firmalar araştırıp bulmak lazım tabii.

ETA 2824, bildiğim kadarıyla otomatik mekanizmalar içinde fiyat-performans oranı en yüksek modellerden biri, öte yandan pilot saati için unitas daha uygun bir seçenek bence.

Bir sürü alet edevata ihtiyaç duyacaksınız, ayrıca zorlandığınızda size yardımcı olacak bir saatçi hiç fena olmazdı. Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim. Sizin yapacağınız toplama saatin, alacağınız herhangi bir pilot saatine göre(giriş seviyesi) maliyet açısından daha pahalı olması ve randımansız çalışması ihtimaller dahilinde ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sadice83 » 19 Ağu 2011, 15:58

aynen dediğin gibi ama mekanizma için sıfır dan çok temiz bir 2. el peşindeyim şu an için ama baktığım yerler sadece ebay gibi satış siteleri daha çok seçenek lazım
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj Archezia » 19 Ağu 2011, 18:34

Punk bu konuda size fazlasıyla yardımcı olacaktır heralde. Onun amacı sizden farklı ama sizinkini kapsıyor zaten. Eğer punkun yaptığı gibi mekanizmayı karıştırmadan sadece malzemeleri alıp birleştirecekseniz bir anlamı olmaz ki bu işin. Ayrıca Doruk'un dediği gibi pahalıya gelme ihtimali de yüksek. Eğer sadece alıp birleştirecekseniz bir Steinhart alın, saatçiye verin o parçalasın, sonra siz birleştirirsiniz parçaları tekrar, bence aynı kapıya çıkıyor. Çünkü zaten çok fazla customization yapma şansınız olmayacak. Pilot saat kasası Laco, yada Steiny kasalarından farklı bir kasa bulamazsınız, kadran olarak çok farklı kadranlar kullanamazsınız güzel durmaz. Sonra kullanabileceğiniz de iki-üç çeşit kol var pilot saatine uygun. Kordon zaten saat yapmakla alakasız bir durum. Bence bu işi yapacaksanız mekanizmanın içine de iyice girinki bir anlamı olsun. Punk'un yapacağı da zaten tamamen kendi hayal ürünü, kendi dizaynı bir saat yapmak değil. Bu işlerin içine dalmak, vakit geçirmek ve uğraşlarının karşılığında tıkır tıkır çalışan bir saat elde etmeye çalışmak bence. Sizin durumunuzda ise en çok vereceğiniz uğraş parçaları internet üzerinden vermek olacak. Ben bu işi yapacaksınız mekanizmayı parçalamadan olmaz diyorum. Eski ama çalışır durumda, mekanizması da orta seviye sayılabilecek bir saat bulup o mekanizmayı yeniden hayata döndürmeyi de deneyebilirsiniz. Zor bir iş ama uğraşmaya değer ilginiz varsa...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj sadice83 » 19 Ağu 2011, 22:45

yorum için teşekkürler archezia aslında tamamen dediğin gibi yapmak isterim ama vaktim çok dar bir ikinciside benim zevkime göre veya limunovası değişik 3 4 adet kadran ve 2 adet kasa alıcam ve canım sıkıldıkça değiştircem böylece her defasında yeni bir saat tadı olucak
bugün isviçre sitesinde güzel bir fiyat yakaladım pvd kaplama idi galba siyah kadranı safir camı tek seçenek için 159 dolar istiyor eğer değişik kadranlarda koyarsan fiyat 200 dolara geliyor istediğim mekanizmalar unitas olarak daha güzel olduğunu drk sayesinde farkettim ama onunda çeşitli fiyatları var sıfırı için 120 dolar ile 1000 dolar arası fiyatlar istiyorlar şu an araştırmadayım beğendiğim bir model olursa hemen resimlerini paylaşacağım ve fikirlerinizi alıcam
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj asymptote » 21 Ağu 2011, 00:00

sadice83 yazdı:bugün isviçre sitesinde güzel bir fiyat yakaladım pvd kaplama idi galba siyah kadranı safir camı tek seçenek için 159 dolar istiyor eğer değişik kadranlarda koyarsan fiyat 200 dolara geliyor

Şahin kasaya Ferrari motor koymaya ne dersin? ;) Bence o kasayı al, içine de şu makineyi yerleştir. Marjinal bir çalışma olur :D

Resim
Resim

Unitas için fiyatın 1000 liraya kadar çıktığından bahsetmişsin, ona 1000 lira vereceğine bu canavara 1500 bayılabilirsin.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: AykutT, kesikparmak ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners