TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Fiyatları ve Döviz Kuru Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Fiyatları ve Döviz Kuru Hakkında

Mesaj jdredd » 05 Ağu 2011, 12:20

Merhabalar,
Uzunca bir süredir keyifle forumu ve yazılanları takip ediyorum, gerçekten hem kaliteli hem de bilgi açısından gayet dolu bir forum, hem yöneticileri hem de paylaşımda bulunarak gelişimi sağlayanları kutlarım.

Bu benim ilk konum ve ilk yazım olacak, o yüzden sürç-ü lisan eylersek affola. Benim sizlerin fikirlerini almak istediğim bir nokta var. Haziran ayında iki adet saat alacaktım ancak kurlara dikkat etmemiştim, baktığımda frangın 0,20 ila 0,25 puan yükseldiğini gördüm. Ben de bir süre sonra biraz azalır diye alımı erteledim, temmuz sonu 1,90'ken tekrar "düşer" tahminimden dolayı beklemeye geçtim ve şu an kur 2,35 :D Dolayısıyla bu sefer dedim ki tahminde bulunmaktansa istişare yapmak daha anlamlı olur. Kurun ileri ya da geri gidip gitmeyeceğini kestirmek çok çok zor, bunu biliyorum ancak bundan saatçilerin de etkilenmiş olduğunu düşünüyorum. En azından İsviçre hükümetinin kurun gidişatından rahatsız olması, ihraç ettiği malların azalması kaygısından dolayısıyla aynı kaygı saatçilerde de olabilir. Neticede 4000 frank olan saat birkaç aylık periyotlarda 1,70'ken 6.800TL, 1,90'ken 7.600 TL, 2,35 iken 9.400TL oluyor ki benim satın almamı engelleyen bir durum var ortada.

Saat alımı için baktığımda ya kur oldukça düşecek ki bu tamamen belirsiz bir durum. Ya bu durumu kabullenip bundan sonra fiyatlar bu seviyede dolaşır dolayısıyla saat alımı yapılacaksa böyle değerlendirmeli, beklemenin bir anlamı yok diyeceğim ya da saatçilerin bu duruma müdehale edip (ki rahatsız olduklarını var sayıyorum belki de yanılıyorumdur, mutludurlar bu çıkıştan) mesela kur sabitleme ya da liste fiyatlarında indirim sunmalarını bekleyeceğim (ki bu da tamamen benim düşüncem, böyle bir durum olası mı bilmiyorum).

Biraz uzun oldu, kusura bakmayın ancak nasıl ki forumdaki arkadaşlar forumu gezip tartışmalara katılarak alacakları saati belirliyor, olumsuz durumlardan kaçınıyorlarsa, bence bu konuda da bir tartışma olmalı ve ne alacağımızı belirledikten sonra " ne zaman" alacağımızı da belirlememiz gerekir, bu belirsiz ortamda beyin fırtınası faydalı olur kanaatindeyim.

Saygılar, selamlar.
Kullanıcı avatarı
jdredd

Re: Saat Fiyatları ve Döviz Kuru Hakkında

Mesaj herofb » 05 Ağu 2011, 12:28

bu duruma bir cevap bulunabilirse hepimiz çok sevineceğiz.

açıkçası şu an için yeni bir sipariş vermek çok çok zor olur fakat vitrinde duran bir saat eski kurdan ithal edildiği için liste fiyatından çok ciddi indirimler alınabilir

örn:Doğuş bile yıl sonu olarak mağazada duran bazı araçlar için %35'e varan (hatta bazı modellerde daha yüksek) verdi
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj drk » 05 Ağu 2011, 14:36

Maalesef durum tüketici açısından içler acısı ancak bu durumdan bayiiler de memnun değil. Sonuçta biz almıyorsak onlarda ürün satamıyor demek. Çok değil birkaç ay önce frankın 1,50 seviyesinden olduğunu hatırlıyorum. Kısa sürede frankla satılan saatlere %50 zam gelmiş oldu. Herojd'dun da dediği gibi düşük kurdan ithal edilmiş ürünlerde belki daha çok indirim alınabilir. TL ve diğer para birimlerinden satılan saatler bu durumdan şimdilik fazla etkilenmedi.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 05 Ağu 2011, 14:56

Ben olaya cok farkli bir acidan yaklasmak istiyorum.

Yurdum insani spekülasyon ve risikoyu sever; ayni zamanda da cok bilgilidir. Her vatandasimizin teknik direktörlükten anladigi gibi yine hepimiz maliye ve finans uzmani sayiliriz. Bu bilgi birikimini elde etmek senelerimize mal olmustur. Düsünsenize literatür degeri tasiyan kitap okumadan, üst düzey kaliteli medya yerine paparazzi programlarinda kimin seyi kim neresinde seyrederek ve sadece kulaktan dolma bilgiler ile edinmis oldugumuz bu birikim kendisini yine ülkenin ekonomik dengelerinde de göstermektedir... Neyse ben böyle devam edersem sonu kötü olacak :D

Uzun lafin kisasi... Türkiye Cumhuriyeti 80 senede yapmis oldugu toplam borcu 2 sene gibi kisa bir sürede 2 katina daha sonraki senelerde de kat kat fazlasina tasinmis bulunmakta ve cari acik gecen seneye oran ile yaklasik %115 artmis bulunmaktadir. Gectigimiz haftalarda piyasalarda yasanan döviz hareketliliginin yurtdisinda ki krizler ile hicbir alakasi olmayip; bu hareketlilik reel bir devalüasyona isaret etmektedir. Dolayisi ile paramiz yine deger kaybetmis ve deger olarak ülke muhasebesinin hak etmis oldugu noktaya gerilemistir.

Bu da demektir ki; CHF, Euro yada USD bir kac ay önce ki seviyesine gerilemeyecek ve merkez bankasinin müdehaleleri ile üc asagi bes yukari bu düzeylerde seyredecektir.

Sorunun benim tarafimdan cevabi ise Drk ve Herojd ile ayni yönde. Vitrin modellerine saldirmak :D ve kopartabildigimiz kadar indirim kopartmak ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj jdredd » 05 Ağu 2011, 15:02

Hmm yani sizin görüşünüz, yeni saatlarde (vitrinde olmayan) bu fiyatların geçerli olacağı, ellerinde mevcut olanlarda ise indirim alınabileceği, bu durumda kur sabitleme ya da liste fiyatı indirimi gibi durumları olası görmüyorsunuz sanırım. Aslında şöyle de enteresan bir durum var ( ya da bana enteresan geliyor) zaten %20-25 nakitte indirim yapıyorlar. Kurdan dolayı saat % 50 değerlenmişken, bayii jest yaparak indirimi % 30'a çekmiş olsa da çok birşey ifade etmiyor aslında, çünkü saat %40-50 pahalılaşırken ilave indirim % 5 artmış oluyor :) aslında son 15 gün denemedim ancak kur 1.93 iken (temmuz ortası gibiydi sanırım) Omega için bir bayii eskiden verdiği indirim oranını verdi, ekstra bir indirim vermedi, bir diğer bayii ise kuru da 1.96'dan hesapladı :) İtiraz etmeme rağmen bizde öyle görünüyor dedi ki saatleri almak üzere gitmiştim. O yüzden "belki de bu çıkıştan memnunlardır" dedim, müşteri sayısında azalma fazla değilse karlar artmıştır diye düşünüyorum. Sanırım en makulu artık fiyatların bu şekilde olduğunu ve olacağını kabullenmek :x
Kullanıcı avatarı
jdredd

Mesaj Clk » 05 Ağu 2011, 15:07

Hayir!!! Tam olarak öyle degil.. Örnek :

Diyelim ki X marka saat 2000 CHF saat vitrin saati ve bayii bu saati 1,7 kur ödeyerek aldi. 3400 TL bedel.

Bu bedel üzerinden %25 indirim ne eder 2550 Tl.. ben diyorum ki bugünün sartlarinda bu saati 2600 ile 2800 Tl arasinda alabilirsen süper olur...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj jdredd » 05 Ağu 2011, 15:16

Güzel görünüyor :D Ancak pazarlık yaparken her iki bayii de güncel kur üzerinden fiyat verdi :( Bu şekilde kabul etmezler gibi geliyor ama ilk fırsatta şansımı deneyeceğim ..
Kullanıcı avatarı
jdredd

Mesaj onuratamer » 05 Ağu 2011, 15:36

Ben de olaya farkli bir acidan yaklasayim. Sonucta bahsedilen urunler ithal oldugu icin, ve benim de ongorume gore TL devalue olmaya devam edecegi icin, yakin vadede sifir urunlerin fiyatlarinda bir inis olacagini zannetmiyorum. Bununla birlikte eski kurdan ithal edilmis saatlerde bile normal bir tuccarin vitrindeki saatini eski kurdan satacagini zannetmiyorum, zira talep goren bir saatse bahsettigimiz, eninde sonunda onu yeni kurdan satacaktir. Bence bu sekilde sifir saat almak isteyen arkadaslar ikinci ele yonelsinler. Kendi adima yakin zamanda sattigim saatlerimin hicbirini satarken su anki sifir fiyatlarini dusunmedim, kendi maliyetimi dusundum, kullanimdan dolayi olusan deger kaybini dusup satisa cikardim. Zira bu isi hobi olarak yaptigimdan derin hesaplara girmedim. Bence iyi bakilip kullanilmis ikinci el saatin (ozellikle metal kayisliysa) sifirindan hemen hemen hic farki yok. Zaman tasarruf devri :)
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners