Uzunca bir süredir keyifle forumu ve yazılanları takip ediyorum, gerçekten hem kaliteli hem de bilgi açısından gayet dolu bir forum, hem yöneticileri hem de paylaşımda bulunarak gelişimi sağlayanları kutlarım.
Bu benim ilk konum ve ilk yazım olacak, o yüzden sürç-ü lisan eylersek affola. Benim sizlerin fikirlerini almak istediğim bir nokta var. Haziran ayında iki adet saat alacaktım ancak kurlara dikkat etmemiştim, baktığımda frangın 0,20 ila 0,25 puan yükseldiğini gördüm. Ben de bir süre sonra biraz azalır diye alımı erteledim, temmuz sonu 1,90'ken tekrar "düşer" tahminimden dolayı beklemeye geçtim ve şu an kur 2,35

Saat alımı için baktığımda ya kur oldukça düşecek ki bu tamamen belirsiz bir durum. Ya bu durumu kabullenip bundan sonra fiyatlar bu seviyede dolaşır dolayısıyla saat alımı yapılacaksa böyle değerlendirmeli, beklemenin bir anlamı yok diyeceğim ya da saatçilerin bu duruma müdehale edip (ki rahatsız olduklarını var sayıyorum belki de yanılıyorumdur, mutludurlar bu çıkıştan) mesela kur sabitleme ya da liste fiyatlarında indirim sunmalarını bekleyeceğim (ki bu da tamamen benim düşüncem, böyle bir durum olası mı bilmiyorum).
Biraz uzun oldu, kusura bakmayın ancak nasıl ki forumdaki arkadaşlar forumu gezip tartışmalara katılarak alacakları saati belirliyor, olumsuz durumlardan kaçınıyorlarsa, bence bu konuda da bir tartışma olmalı ve ne alacağımızı belirledikten sonra " ne zaman" alacağımızı da belirlememiz gerekir, bu belirsiz ortamda beyin fırtınası faydalı olur kanaatindeyim.
Saygılar, selamlar.