TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Distribütör Firmaların Yükümlülüğü Ne Kadar?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Distribütör Firmaların Yükümlülüğü Ne Kadar?

Mesaj Eterna » 17 Haz 2011, 09:47

Değerli dostlarım bir konuda yine yardımınıza ihtiyacım var. Bana ilginç gelen bir şey ile karşılaştım. Ve bende haklı olduğumu düşünüyorum. Ama doğrusunu bilmem lazım ki kimseye de istemeden haksızlık etmiş olmayayım.

Efendim bu hafta Casio distribütörü Ersa şirketine telefon açtım. Ve DW5600E-1V kodlu saat için kordon sordum. Teknik servise aktardılar ve görüştüğüm kişinin cevabı " artık üretmiyorlar, yedek parçasıda gelmiyor" oldu. Ama araştırmadan direk yok dedi kısaca. Bu modeli kendileri getirmiyor şu anda. Am ben yanlış bakmadıysam bu saat Casio tarafında şu anda üretiliyor ve satılıyor.

Aşağıda ki iki linkten bunu anlıyorum, doğru muyum arkadaşlarım?

http://www.casio-europe.com/euro/watch/gshock/DW-5600E-1VER/

http://www.casio.com/products/Timepiece/G-Shock/DW5600E-1V

Peki eğer doğruysam soruyorum size; Bir vatandaşın orjinal Casio su üretimde ve kullanımda iken distribütör firmanın kendi getirdiği model değil diye yok deyip kestirip atması doğru mudur? Yani bu saati ithal etmeyebilir ama bu kullanıcının yedek parça temin etmesine yardım etmeyecek anlamına mı geliyor?

Değerli dostlarım bu konuda fikirlerinizi söylerseniz bende ona göre ne kadar haklı olduğuma karar vereceğim ve öyle görüşeceğim firma ile.

Ben bir kere yurt dışından aldığım ve Türkiye’de satılmayan bir Seiko modelin kullanma kılavuzu için Aydın saati aramıştım 30 saniye sonra mail adresime göndermişlerdi. Yine bir kere seneler önce aldığım ve artık satılmayan bulunmayan bir saatin kordonunun bir baklası için aramıştım hemen Japonya’dan sipariş vermişlerdi ve bir ayda gelmişti. Belki Aydın saat ve Ersa segment olarak farklılar ama bunlar zor şeyler değil. Müşteri memnuniyetine ne kadar önem verdikleri ile ilgili galiba.

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Distribütör Firmaların Yükümlülüğü Ne Kadar?

Mesaj sedir » 17 Haz 2011, 11:16

Alınan ürünün kullanıcı klavuzu ve/veya garanti belgesinde ürünün ekonomik ömrü tanımlanır. Bu süre boyunca garanti şartları içinde ücretsiz, garanti şartları dışında üçreti karşılığı onarım, parça temini ile MECBURdurlar. Bu süre örneğin beyaz eşya diye bildiğimiz elektrikli aletlerde 7 yıl, otomobiller için -yanılmıyorsam- on yıl olarak belirlenmiş. Belirlenmeyen durumlar için tüketici hakem heyetleri ve onlar da altından kalkamazsa tüketici mahkemeleri karar organıdır.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, Okanito ve 221 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners