Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Arkadaşlar merak ettim Türkiye'de bir yılda satılan kol saati adedi nedir diye biraz araştırdım çok sıhhatli bir bilgi bulamadım. Bir sitede toplam 10milyon adetten bahsediliyor sizce bu doğrumudur? Aynı sitede markalı saatler 1milyon geri kalanı ucuz çin saatleri diyor. Markalı saatten kastım pahalı saatler değil. Umarım bu kanu daha önce açılmamıştır.
Bazı konularda konuşmuştuk ama şu an bende hangi konular hatırlamıyorum. İstanbul Ticaret Odası tarafindan 2004 yılında ithalat adetlerininde verildiği bir rapor hazırlanmıştı. Başka bir yerdede olması lazım buraya tekrar ekleyeyim.
Dökümanı daha rahat anlaşılması için scribd ile yükledim. Tablolar ve rakamlar daha net görünüyor. Bu tarz bir üründe son kullanıcıya ulaşan satış için spesifik rakam vermek imkansız elbette ama ithalat rakamlarını baz alabiliriz diye düşünüyorum. Eğer bu rakamlar doğru ise ki; İTO verileri olduğuna göre doğru olması gerekir. Diğer şehirlerin ticaret odalarından da veriler alarak hazırlanmıştır herhalde. Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu verileri olduğuda belirtilmiş. O zaman milyonlarda değil 2003 yılında adet olarak yüz binlerde görünüyor. ( Sayfa 14 'teki tablo ) Elbette şu anda daha yüksek bir seviyeye ulaşmıştır.