TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay'de Başıma Gelen Bir Sahte Ürün Olayı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Ebay'de Başıma Gelen Bir Sahte Ürün Olayı

Mesaj Ziyaliv » 07 Nis 2011, 11:52

Merhabalar arkadaşlar

Size bahsetmemiştim yaklaşık 6 ay önce bir citizen eco-drive AT0360-50E modeli bir saati ebay'den 120 usd'ye aldım ve saat 1 hafta sonra elimde oldu. Saat beyaz ama bayisi olduğum halde ömrü hayatımda görmediğim bir beyaz citizen kutusu ile geldi. Kutunun içinde garanti belgesi, kullanım kılavuzu bulunuyordu ve saat fabrika çıkış naylon korumaları üzerinde duruyordu. Saati elime aldığımda ise çok garip bir durumla karşılaştım. Saatin kadranındaki citizen yazısı ve diğer fontlarda bir sıkıntı vardı, mağazamdaki citizenler gibi durmuyordu yazılar. Biraz daha amatörce yazılmıştı ve sanki fontların hatları keskin değildi. Tam o sırada saatin takvim penceresine gözüm takıldı, bir de ne göreyim! saatin tarihi, takvim penceresinin üst kısmına doğru içeride kalmıştı yani ayın 4'ü desek 4 rakamının üst sivri kısımı takvim çerçevesinin içerisinde kalmıştı. Şüphelendim ve saatin kapağını açtım, saatte eco-drive calibre olacağı yere miyota kronograf mekanizma yerleştirilmiş ve bu işlem saatin kadranın ayakları kırılıp mekanizma kadrana yapıştırılarak monte edilmişti. Saatin kasası orjinal citizen kasası fakat mekanizma ve kadran FAKE idi. Ebay üzerinden aldığım kişi ile irtibata geçip durumu anlattım ve işin ilginç yani o kişi de bu işe çok şaşırdı, "Nasıl olur ben o saati orjinal diye aldım satıyorum." dedi. Benden saatin fotoğraflarını istedi ve bende mekanizmanın kadranın yani tüm hataları olan yerin fotoğraflarını yolladım. Satıcı kişi derhal saati geri yollamamı istedi ve saati geri yolladım, ardından param da iade edildi. Ayrıca büyük bir özür mektubu aldım daha sonra.

burada demek istediğim, işler o kadar değişmiş ki sahte saat olayı öyle bir hal almış ki orjinal saat kasasına sahte mekanizma ve kadran takarak gönderilecek hale gelmiş ve benim bu alış veriş yaptığım kişi %100 pozitif yoruma sahip bir satıcı idi.

Arkadaşlar internet alış verişlerinde lütfen daha dikkatli olalım fiyatı uygun diye atlamamak lazım, ben bile atladı isem saatçi olarak, diğer tüketiciker nasıl atlamasın :)

hepinize selamlar.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Re: Başıma gelen bir sahte ürün olayı. Ebay üzerinden.

Mesaj herofb » 07 Nis 2011, 11:58

bilgilendirme için çok teşekkürler ve geçmiş olsun en azından sorunsuz halledebilmişsiniz.

sanırım tek alternatif gözle görerek almak diyeceğim ama işin içine mekanizma sahteciliği girince de yapacak hiç bir şey kalmıyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Ebay'de Başıma Gelen Bir Sahte Ürün Olayı

Mesaj wsnake » 07 Nis 2011, 20:15

Mekanizma sahteciliğini kolay kolay kimse anlayamaz. Görerek alsak bile risk var en iyisi yetkili satıcılarla iletişime geçmek. Maalesef onlarda müthiş bir kârla satış yapıyorlar.
Kullanıcı avatarı
wsnake

Mesaj razz » 07 Nis 2011, 20:30

işler o kadar değişmiş ki sahte saat olayı öyle bir hal almış ki orjinal saat kasasına sahte mekanizma ve kadran takarak gönderilecek hale gelmiş

Ziya bahsettiğin saatlere terminolojide "altered" denir.. Orijinal parçalardan da faydalanarak toplanmış, bir araya getirilmiş ürünlerdir bu saatler.. ve mazisi neredeyse taklit saatler kadar eskidir.. Özellikle uzakdoğu menşeili ve vintage Rolex, Omega satan bazı satıcılarda bu ürünlere rastlamak mümkün e-bay'de.. İşin ilginci bu uyanıklığı yapan yurdum insanları da mevcuttur.. Saatleri lego gibi toplarlar sonra çil diye satarlar ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Eterna » 08 Nis 2011, 08:45

Evet benim gibi çoğu tüketici ebayda satıcının ürünlerine, işlem sayısına, profiline bakıyor ve alışveriş yapıyor. Saat alan kaç kişi oraya yorum bırakmadan önce saatin kapağını açıp mekanizmayı kontrol ediyordur. Tam tersi gerekmedikçe saatim açılmasını ben hoş karşılamam.

Ben hiç yapmadım yani :) O yüzden muhtemelen böyle çok oluyordur kimsenin haberi olmuyordur. Binlerce satıcı onbinlerce de satılık saat var. Mutlaka içerinde art niyetliler olacaktır.

Sadece daha pahalı saatlerde yaparlar diye düşünürdüm. Mesela Sn. Ziyaliv 120 usd ye almış. O değerdeki saatlerde bu işi yapacaklarınız tahmin etmezdim. Değerli dostum Razz ın dediği gibi vintage Rolex, Omega vs. gibi markalardan daha çok çekinirdim.

Sevinirdim.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj fadli » 08 Nis 2011, 10:28

Merhaba Ziyaliv. Acaba saati ne şekilde ve ne kadar maliyet ile geri gönderdiniz. Benim başıma da benzer bir olay geldi ancak geri gönderim maliyeti için neredeyse saat fiyatı kadar fiyat söylediler. Bu nedenle saati geri göndermedim.
Kullanıcı avatarı
fadli

Mesaj Bond » 08 Nis 2011, 11:04

Teşekkürler bilgilendirme için Ziyaliv, geçmiş olsun. Biraz sıkıntı olmuş ama halletmişsin. :thumbup:

Yanlız burada her zaman yazdığımız bir noktayı tekrar etmek istiyorum. Her malın belli bir satış bedeli vardır. Dünya üzerinde authorized dealer price / AD-MSRP ( yetkili satıcı fiyatı ) ve grey market / street price SP diyelim ( Piyasa fiyatı ) olarak ikiye ayrılır vede çeşitli ülkelerdeki vergi oranlarına / genel sektör kar marjlarına göre farklılık gösterebilir. Şimdi bu saatin örnek US yada Singapur liste AD/MSRP fiyatı $ 400-440 US ve SP fiyatı $ 220-300 US arası diyelim. Türkiye için ise net bilgim yok ama yaklaşık $ 580-640 US MSRP-AD ve SP fiyatı $ 375-420 US diyelim. Şimdi bu saat $ 120 US olur mu hiç US yada Singapurda? Yani sen bu işin içinden birisi olarak daha bu saati almadan zaten çoktan bunu anlaman gerekirdi. :)

Şimdi baktım aynı kodlu saate Türk sitelerinde 249 TL gibi fiyatlar ile satmaya çalışanlar var, demek ki hepsi sahte. Burayı okuyan olursa kimse almasın :D Bir sürü yabancı ülkede yaşayan üyemizde var herkes kendine uygun yerlerden ürün alacaktır elbette ama sadece global SP fiyatları ile karşılaştırsınlar yeter. Almadan önce düzgün reputable satıcı ve firma tabir edilen yerlerden baksınlar en azından fiyatlarına. Anormal bir fiyat farkı varsa zaten ya sahtedir ya çalıntıdır. Başka bir ihtimal ile ( stok fazlası, tasviye, acil nakit ihtiyacı ile likide çevirme vb ) bu fiyatlardan anormal ucuz olması çok nadir olabilecek bir durum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 08 Nis 2011, 12:40

Ben yukarida yazilanlari elli kere yazdim, parmaklarimda tüy bitti (yazdigim icin dilimde diyemiyorum :D ) ama yurdum insani cin olma pesinde. Yazmistim ya herkes salak bir biz akilliyiz. 1/5 fiyat ile saat buluruz. Cil gibidir, Yenidir hem de Orijinaldir :D

Ziya üzerine düsen görevi yapip bizleri bilgilendirmis, biz de TSF olarak üzerimize düseni yapiyor ve her ortamda bu tahlikelerden bahsediyoruz. Ancak, sürekli acilan "gercek mi?, sahte mi?" basliklari; "orijinali 1000 TL olan saati 250 TL'ye buldum alayim mi" basliklari yavas yavas midemi bulandirmaya basladi.

Burada yazili olan bunca konuyu, agzi yanmis olan bunca insanin iletilerini okuyup halen gidip bu saatleri alanlar burada saatin sahte yada gercek olmasi üzerine soru sormasin artik.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, StVegeta ve 232 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners