Size bahsetmemiştim yaklaşık 6 ay önce bir citizen eco-drive AT0360-50E modeli bir saati ebay'den 120 usd'ye aldım ve saat 1 hafta sonra elimde oldu. Saat beyaz ama bayisi olduğum halde ömrü hayatımda görmediğim bir beyaz citizen kutusu ile geldi. Kutunun içinde garanti belgesi, kullanım kılavuzu bulunuyordu ve saat fabrika çıkış naylon korumaları üzerinde duruyordu. Saati elime aldığımda ise çok garip bir durumla karşılaştım. Saatin kadranındaki citizen yazısı ve diğer fontlarda bir sıkıntı vardı, mağazamdaki citizenler gibi durmuyordu yazılar. Biraz daha amatörce yazılmıştı ve sanki fontların hatları keskin değildi. Tam o sırada saatin takvim penceresine gözüm takıldı, bir de ne göreyim! saatin tarihi, takvim penceresinin üst kısmına doğru içeride kalmıştı yani ayın 4'ü desek 4 rakamının üst sivri kısımı takvim çerçevesinin içerisinde kalmıştı. Şüphelendim ve saatin kapağını açtım, saatte eco-drive calibre olacağı yere miyota kronograf mekanizma yerleştirilmiş ve bu işlem saatin kadranın ayakları kırılıp mekanizma kadrana yapıştırılarak monte edilmişti. Saatin kasası orjinal citizen kasası fakat mekanizma ve kadran FAKE idi. Ebay üzerinden aldığım kişi ile irtibata geçip durumu anlattım ve işin ilginç yani o kişi de bu işe çok şaşırdı, "Nasıl olur ben o saati orjinal diye aldım satıyorum." dedi. Benden saatin fotoğraflarını istedi ve bende mekanizmanın kadranın yani tüm hataları olan yerin fotoğraflarını yolladım. Satıcı kişi derhal saati geri yollamamı istedi ve saati geri yolladım, ardından param da iade edildi. Ayrıca büyük bir özür mektubu aldım daha sonra.
burada demek istediğim, işler o kadar değişmiş ki sahte saat olayı öyle bir hal almış ki orjinal saat kasasına sahte mekanizma ve kadran takarak gönderilecek hale gelmiş ve benim bu alış veriş yaptığım kişi %100 pozitif yoruma sahip bir satıcı idi.
Arkadaşlar internet alış verişlerinde lütfen daha dikkatli olalım fiyatı uygun diye atlamamak lazım, ben bile atladı isem saatçi olarak, diğer tüketiciker nasıl atlamasın

hepinize selamlar.