TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Uluslararasi Saat Fiyatlarini Senkronize Etmeye Calisiyorlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Uluslararasi Saat Fiyatlarini Senkronize Etmeye Calisiyorlar

Mesaj Clk » 27 Mar 2011, 16:14

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Uluslararasi Saat Fiyatlarini Senkronize Etmeye Calisiyorlar

Mesaj herofb » 27 Mar 2011, 17:28

çok konsantre olarak okuyamadım ama olmasın bir yerlerde submariner ya da AP daha ucuz olsun ve bir gün alabileyim :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Thevenin » 27 Mar 2011, 17:37

Fark yeni olustu sanki. Hep bu BaselWorld'de akillarina geliyor muhteremlerin. Ellemeseler iyiydik :D
Bir de Montblanc yetkilisi kibarca demis ki "esimle birlikte dukkan geziyorum, pazarliga oturuyorum, indirim yapan olursa basiyorum muhru kapisina" :D
Bizde pazarlik ve iskonto alisverisin parcasi, ruhumuza islemis arkadas, Turkiye'de yurumez bu is.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mech16 » 28 Mar 2011, 09:39

Bence kapitalist düzene de aykırı bu iş...
Üreticiler bunun hayalini kuruyor olabilir ama arz-talep dengesinde,
maliyet-kar ekseninde, her satıcı varlığını devam ettirebilmek için pazarlama ve promosyon çalışması içinde olacaktır.
Alışverişi zevkli kılan da biraz bu...
Hele ki ekonominin iyi gitmediği, kriz dönemlerinde sabit giderlerini karşılayıp kriz süresince ayakta kalabilmek adına distribütörler el altından karsız satış bile yaparlar.
Kullanıcı avatarı
mech16

Mesaj coparan » 28 Mar 2011, 10:07

Türkiye olarak aslında bizim lehimize olabilir. Dubai'de %35 daha ucuza alanları dinleyerek büyüyeceğimize, bizde de aynı düşük fiyatlardan saat bulabilsek çok iyi olacak.
Elektronik içinde geçerli bu durum tabi...
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj Emre » 28 Mar 2011, 10:55

Bu isvicrelilerin kafasi cok calisiyo sanirim. Yani zeki olmayip uyaniklar sanki, nerden gecirebiliriz diye bakiyorlar. Baska hangi luks tuketim malinda boyle bi uygulama varmis ki saatlere dadaniyorlar? Tabi ki ulkelere gore fiyatlar farklilik gosterecek. Ulkeler vergi kanunlarini buna gore duzenliyorlar.

Ayrica beyler dikkatinizi cekerse adamlarin yakindigi nokta insanlarin saatleri baska ulkelerde daha ucuza bulabilmesi. Yani bu esitsizligi gidermeye yonelik bi uygulamaya gececekler gibi bi izlenim edindim ben.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj punk » 29 Mar 2011, 20:57

Yazıyı şimdi okudum. Şu kısım ibretlik;

“This is a very liquid market, in the sense that timepieces can be moved around or purchased elsewhere as soon as there is any price differential,”

...

“A newspaper publisher might get its pricing out of sync between different markets, but nobody is going to wait until the next day to buy a newspaper in another country.”

Bu argümanın sahibi AP'nin chief financial officer koltuğunda oturan Saji Jabbour. Yorumu sizlere bırakayım :)
Kullanıcı avatarı
punk

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: scarbo ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners