TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Jazzmaster Viewmatic Open Heart ETA2824 +1sn Sapma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hamilton Jazzmaster Viewmatic Open Heart ETA2824 +1sn Sapma

Mesaj myyuksek » 12 Şub 2011, 05:38

Konu çok fazla uzadığından Hamilton Jazzmaster Viewmatic Open Heart - Rose Gold saatimin incelemesini başka bir güne bırakıyorum:D Ancak ETA 2824 makinam hakkında ilk ölçümden sonra ölçtüğüm sapma oranını bu bölümde paylaşmadan duramıyacağım.Umarım teknik konulara daha hakim olan arkadaşlar bu durumu açıklayabilirler :D Acayip merak ediyorum.Detaylar yazının sonunda.

Öncelikle belirtmek isterim ki bu inceleme sadece saat hakkında olmayacak.Saat seçimimde yaklaşık 6 aylık süreçte Saat Markaları,Saat Siteleri,Saat Mağazaları,Kullanıcı Yorumları hakkında elde ettiğim tecrübeleri de kendimce sizlere aktaracağım.Bir saat uzmanı değilim.2 sene öncesine kadar bir saat manyaklığım da yoktu.Hatta Lise döneminde saatten nefret eden birisiydim. :shock: Sıradan bir tüketiciyim :D .Yazım da bu yüzden gayet amatörce olacak.Umarım beğenirsiniz.

Ilk başta TSF forumunun tüm yönetici ve kullanıcılarına teşekkür ederek başlamak istiyorum.Yaklaşık 1 ay önce Üye oldum.TSF özellikle mekanizma konusunda bana çok yardımcı oldu.TSF nin yanında Timezone,watchreview.uk jomashop.com gibi yabancı sitelerden,kullanıcılardan,Sirkeci'deki Saatçilerden :D videolardan vs.edindiğim bilgiler sayesinde Hamilton Jazzmaster Viewmatic Open Heart - Rose Gold'da karar kıldım ;)

Saatime gelmeden önce diğer saat meraklılarına ve saat alacak olanlara yardımı olması amacıyla konudan konuya atlayarak her telden bilgi vermeye çalışacağım.

NOT: Hayatım boyunca Forumlar'dan fazlasıyla yararlandım.:D Ilk defa bir forumda yazıyorum.Borç oldu artık:D

Tissot'dan,Guess Collection'a,ordan da Hamilton'a nasıl ve neden geçtiğimi :D ,Otomatik mi? Quartz mı? , Kronometreli mi? Kronometresizmi?, ETA mı ? Ronda mı?,deri kordon mu ? çelik kordon mu?,Safir mi? Mineral mi? gibi bütün konulara değinmeye çalışacağım... ;) Amacım Saat severlere ,Saat alacaklara bir nebze de olsa yardımcı olmak.

Bu arada Türkiyede Online Mağazalar çok fazla özensiz olduğu için,Türkçe sitelerde Saatler hakkında çok fazla bilgi kirliliği olduğu için istediğiniz saat hakkında sağlıklı Bilgi edinemiyorsunuz. Hiç bir saatin gerçek özelliğini sitelerden öğrenemiyorsunuz.Hatta yaklaşık 20 saatin distrübütörlüğünü yapan saatvesaat de bile çoğu saatin hiç bir özelliği verilmemektedir.Sadece Fiyat ;) Kimi Sitede 200m olan su geçirmezlik bazısında 50m:D Kiminde safir cam yazarken ,kiminde mineral yazar.

Hatta Saat Mağazalarını gezerseniz saatçilerin bile sattıkları üründen bi haber olduklarını görürsünüz.Eminönüde GC'nin bir modelini arıyorum:D Saat'te Safir Cam Yok! Kolumda nasıl durur diye Mağazaları geziyorum.Satıcıya :Benim aradığım modelin Safir camı yok olsa hiç düşünmeden bu modeli hemen alcam abi diyorum? Olur mu ya GC'nin hepsi Safir cam die artistlik yapıyor adam:D Başka Bir tane mağazada sordum. GC Safir yapmıyor dedi kendinden emin ukala:D Moda markası olduğu içinmiş.Safir olan modeli gösterdim.Abi bu safir dedim.Yok dedi o da Mineral GC'nin yok dedi Safir cam.Sinirlendi.Bakabilirmiyim dedim adama.Aldım saati çevirdim arkasını.Ne yazıyor abi dedim? KOCAMAN KAZIMIŞLAR Çeliğe:SAPPHIRE CRYSTAL.Adamın cevap ALLAHALLA? :super: Bir tanesinde de Hem GC hem Tissot sordum.GC'yi kötülüyor zaten capon makina var onda sana tissottttt verelim.Olur mu Abi dedim RONDA kullanıyor bunlar bak swiss made yazıyor dedim.Yok dedi.Çıktım dükkandan.:D Sattığı maldan bihaber.Ülkemiz Insanı her konuda olduğu gibi saat hakkında da bilip bilmeden konuşuyor. ;)

Tavsiyem yabancı sitelere yönelmeniz.Benim önereceğim saat markalarının kendi siteleri.Gerçi saat markalarının online siteleri bile çoğu zaman yeterli olmuyor.Daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız:

www.jomashop.com

ya da

www.watchshop.com (Saatlerin 3D görüntüleri ve kullanıcı yorumları da var) öneririm.

Sanal Mağazalar ne derece Güvenilir?

Hepimiz gibi bende bu sitelere ne kadar güvenmem gerektiğinin iç muahasebesini uzun uzun yaptım arkadaşlar.Saat Replika mı? Neden Ucuz ? Yurt Dışı Garantili mi? Distribütör Garantisi mevcut mu? Garantisiz mi? Kullanılmış mı? Beğenmezsem nolur? Iade etsem nolur ? Kartımdan Parayı çekip Stokta yok 2 ay süründürcez sizi deseler nolur? Kartla alsam nolur? Durmadan para çekerler mi? :D Dediğim gibi 6 aya yakın araştırdım.Bir çok arkadaşın başına çeşitli olaylar gelmiş.Ben de Tecrübe ettim.Sorunsuz bir şekilde.Aktarıyorum:

Kendimden önce nişanlıma bir Saat alacaktım :D Guess de karar kıldı.Güzel de bir model kolda falan çok güzel durdu Model GUI80305L1:

Resim

Tamam saat güzel hoş gösterişli ama Guess sonuçta içinde japon makina var.Çok da ucuz değil Hani saatvesaat distribütör çıkışlı 300TL civarı.Moda Markalarında Saatte karşıyım.Ben de daha önce nişanlımın beğendiği ama biraz pahalı olan Guess Collection'u almaya karar verdim.Swiss Made ;) (Vidalı arka kapak,Vidalı Kol,10atm WR vs.Saatin distribütörü saatvesaat'de saatin Liste Fiyatı 599TL'ydi.Nakit 550 yaptılar :D .Alışveriş merkezlerinin bir kaçında da sordum saati.fiyat aşşağı yukarı aynı.Pazarlık yaparsan nakitte bi 50 lira daha aşşağı çekerdin fiyatı.Biraz araştırma sonrası hediyesaati.com , saatreyonu.com , saatturk.com vb sitelerde saatin yaklaşık 400-450 TL arasında satıldığını gördüm.

Sonunda bu sitelerin birinden almaya karar verdim.Ancak ne derece güvenebilirdim?Ilk işim bu sitelerden açık mağaza adresi olan yerinde muattap alabileceğim saati görebileceğim bir yerdi.Sirkeci'de mağazası olan bu sitelerin birinden saati yerinde görmeye gittim.Sitede mağaza adresi olan dükkanı aradım.Saati yerinde görmek istediğimi Söyledim.Buyur Gel dediler ancak dükkanda hiç saat yok bizim ,ev eşyası satıoz biz (süpürge robot falan filan :D )dükkan hacıbekir lokumcusunun arkasında. :D dakka 1 gol 1 dedim.Sonradan öğrendim Meğer sadece Siteyi kurmuşlar.Ellerinde saat yok toptancıları var sipariş gelince Sirkecideki toptancıdan kargoluyorlar saati.Bayada mantıklı bir iş aslında:)Daha sonra kardeşime de bir saat aldığımdan kanka olduk adamla.Kar marjı yuzde 10-30 arasında değişiyor günde de 5-10 civarı saat satıyorum dedi.Yılbaşında 80 e yakın sattım falan fılan..Neyse gittim Eminönüne.Giderken de birkaç mağazaya daha sordum ayaküstü,doğru dürüst GC satan yok.Hatta dükkanın birine abi GC var mı dedim? bozuk türkçesiyle ukala ukala biz dandik marka satmıoz isviçre yapımı saat satıoz die böbürlendi. :lol: Zaten anlayan da anlamayan da konuşuyor Eminönüde:D Neyse Mağazayı buldum çay ikram ettiler.Odam kadar bi dükkandayım.Anlattı işte adam uzun uzun toptan aldıklarını bu yüzden daha ucuz olduğunu garantisinin olduğunu falan gayet mantıklı geldi.Dedi hatta al saati karşıdaki saatvesaate götür sor garantisi varmı bu saatin bak ne diyecekler diyecek kadar iddialıydı.Saati Getirdiler baktım inceledim garantisine baktım saat orjinal.GCI17504L1:

Resim

Maaş alacağım gün iş yerine kargolattım aynı gün getirdiler.430 TL dedi.400'e bagladım:D 150-200 TL kar ettim.Saat birebir orjinaldı arkadaşlar.Sonra iş yerinde ben saati kurcalarken vidalı koluna artık napdıysam çat die bi ses geldi içerden :shock: içim gitti.1 gün sonra öğrendik saat 10'da (Iş yerinde kolla oynadığım saate yakın :D ) saat duruyo.aldığım yerı aradım bu saat bozuk dedım:D yersen:D getır değıstrelim dedıler. :shock: Neyse uzatmıym incelediler 1 gün ellerınde saat yokmus aynısının altın kaplama liste fiyatı şu an 700TL olan saatle değiştirdiler:D GCI22006L1:

Resim

Helal olsun dedim adamlara.Bu arada yakında gözlük işine de gireceğiz dediler gözlük de verelım sana dedi:D

Kısacası Sanal Manal.Adamlar ucuza satıyor aynı saati.Sitede Mağazanın adresi varsa gene de bi görüp gidin derim.Alırken stokta olup olmadığını sorun.Kapıda Ödeme diye bir şey var onu kullanın.Neden fazladan 200-300 TL vereyim ki?

Hikaye biraz uzun olunca nerden başlıyacağımı bilemedim.Benim Saat Hikayeme gelelim:

Yaklaşık 6 ay önce saat almaya karar verdiğimde aklımdan geçen sadece bir tek şey vardı:

Swiss Made.

Neden Swiss Made?

(NOT: Swiss Made hakkında yazdıklarım almanca wikipedia.de tarafında kendi tarafımdan çevrilmiş bilgiler içermektedir)

Swiss Made denince herkesin aklına gelen ilk şey Kalite.Adamlar Saatte Kaliteyi koruyabilmek için 23 Aralık 1971'de Saat için yasa çıkartıyorlar.:shock: Mekanizma ve Saatin kendi için ayrı ayrı belirtilmiş standartlar var.Yasa'da bir Saatin Swiss Made olabilmesi için standartlar özetle şöyledir:

Saat'in kendisi için:

1.Saat Mekanizması Swiss Made olacak
2.Saatin Tüm parçaları'nın montajı Isviçre'de gerçekleşecek
3.Saatin son Kalite kontrolu Isviçre'de yapılacak.

Saat Mekanizması Içın:

1.Mekanizmanın tüm parçalarının montajı Isviçre'de gerçekleşcek
2.Mekanizmanın tüm denetimleri Isviçre'de olacak
3.Mekanizma'da kullanılan malzemelerin toplam değeri (işçilik masrafları hariç) mekanik saatlerde satış fiyatının yuzde 80'inin altında,elektronik bileşenler içeren (Quartz) saatlerde yüzde 60'ının altında olmayacak.(Mekanizma için) -

Not:Bu yasa 2007'de bu şeklini almıştır.Genel'de eski haliyle bilinir eski yasada Mekanizma'da kullanılan malzemelerin toplam değeri tüm mekanizmalarda satış fiyatının yuzde 50'nin altında olmayacak şekliyle biliniyor ve artık geçerli değildir.

Sadece mekanizma Swiss made,kasa da Isviçre dışında bir yerde üretilmişse saat Swis Made olarak etiketlenemez.Swiss Movement olarak etiketlenir. ;)

Bu yüzden Saatim Swiss Made olmalıydı.(Özellikle Saat yapımı hakkında çeşitli belgeseller izledikten sonra - Ne yazıkki Türkçe belgesel bulmak imkansız.Almanca ve Ingilizce olarak.Özellikle El yapımı saatler hakkında olanlar.Anlamasanız da neden bir insanın El yapımı bir swiss made saat için 150000Euro ödeyip 3yıl yapımını beklemesini az da olsa anlarsınız).

Marka:

Marka olarak da Marka değeri yüksek olan Tissot zaten hep aklımdaydı bu yüzden Tissot'da karar kıldım.Moda markalarının Saatleri asla ilgimi çekmedi.Hatta bazılarının Swiss Made olmasına rağmen.Tissot'dan başka saat almayacaktım.Güya :D Fiyat-kalite olarak mükemmeldi. Bütçe olarak da max 700 tl'ye kadar çıktım.Swiss Made'de ve Tissot'dan sonra kendimce belirlediğim 2. etken Saat Kronometreli olmalıydı :D Neden bilmiyorum? :D Zamanı ölçmek güzeldir Kronometre de Spor bir hava katıyor saate.Yaşım 24,Spor ama aynı zamanda biraz gösterişli bir saatim olsun istedim.Bu yüzden Quartz'dan başka seçeneğim yoktu ;) Çünkü Kronometreli Otomatik Tissotların fiyatı yaklaşık 1200 Tl civarındaydı.Gerçi Tissotun 700 civarında otomatik makinaları vardı ama çok klasik kalıyorlardı üstelik kronosuz.Ilk beğendiğim model :

TISSOT COUTURIER (QUARTZ CHRONOGRAPH) (T035.617.16.051.00)

Resim

Tissot Couturier Mens Watch T035.617.16.051.00

Brand Tissot
Model number T035.617.16.051.00
Gender Mens
Series Couturier
Whatch Style Sport
Movement Quartz C01.211
Functions Hours, Minutes, Seconds, Date, Chronograph, Tachymeter
Case Material Stainless Steel
Case Diameter 45mm
Case Thickness 11mm
Bezel Fixed
Dial Color Black
Dial Type Analog
Dial Markers Stick
SubDials Three: 30 Minutes, 60 Seconds, 1/10th of a Second Sub dials
Hands Luminous Silver-tone
Bracelet Leather
Clasp Deployment
Calendar Date displays at the 4 o'clock position
Water Resistant 100m/330ft
Crystal Scratch Resistant Sapphire
Made In Swiss made

1 ay boyunca bu saatte kararlıydım.Saati birkaç saatçide deneyene kadar.Saat resilerdeki kadar güzel değildi.Tamam kalitesini belli ediyordu ancak biraz da fazla büyük geldi.Kadranı da çok beğenmedim.Sonra PRC200 serisini keşfettim.Gene Kronolu olan:

Resim

Brand Tissot
Model number T17.1.526.52
Gender Mens
Series PRC 200
Movement Quartz Chronograph (C01.211)
Functions Hours, Minutes, Seconds, Date, Chronograph, Tachymeter
Case Material Stainless Steel
Case Diameter 40 mm
Case Thickness 12 mm
Case Back Screw Down Solid
Crown Screw Down
Bezel Fixed Stainless Steel
Dial Color Black
Dial Type Analog
Dial Markers Stick
SubDials Three - 60 Seconds, 30 Minutes and 1/10th of a minute
Hands Luminous
Luminiscents Hands and Dial Markers
Bracelet Black Leather
Clasp Tang
Calendar Date display at the 4 o'clock position
Water Resistant 200 meters / 660 feet
Crystal Sapphire
Made In Switzerland

Bu saat Couturiere göre daha ufak çaplıydı.Özellik olarak da Efsaneleşmiş bir seriydi.Couturiere göre artısı : 200m WR,Vidalı arka kapak,Sarı ibreler-daha sportif,Bileklerim ince olduğu için daha güzel olurdu.Tekrar mağazanın birinde denediğimde gene içime sinmemişti.Siyah Kadran fazlasıyla parlaktı.Plastik gibi duruyordu.Saatin cılız bir yapısı vardı görüntü olarak!.Çok sönük gösterişten çok uzak bir modeldi bence.Bir de çok fazla tutulmuş iki modeldi.Hangi saatçiye sorduysam çok sattık çok güzel bir saat dediler 2 model için de.Çok sattık diyince biraz da soğudum.PRC200 Inanılmaz kaliteli ancak çok da gösterişsiz.Yani 600-700 TL veripte sadece özellik olarak mükemmel bir saat da almak istemedim açıkcası.

Yukarda da belirttiğim gibi daha sonra GC'ye yöneldim.Tasarım olarak,gösteriş olarak inanılmaz güzel modelleri var.Swiss Made.Gene bir nebze de olsa Moda markası ,ancak bu kimliğinden kurtulmak isteyen Guess Collection olarak değil de GC olarak anılmak isteyen gerçekten kaliteli saatler üreten bir Marka.Eta Yerine Ronda makineler kullanmakta.Hatta Tissotların Eta'sına göre artısı GC'de Rondanın 30dakikalık değil 12 saatlik Kronometreler kullanması.Beğendiğim Model: GCI41008G1

Resim

Saati denediğimde inanılmaz duruyordu kolumda.Özellikle mavi Ibreler bir saate en beğendiğim özelliklerdendir.Bu saatin eksisi camı safir değildi ve siyah deri kordonu bulunmamakta.Çelik kordon inanılmaz güzel duruyor.Işçilik mükemmel.Inanılmaz kaliteli.Otomatik makinada karar kılmasaydım ve camı safir olsaydı kesinlikle bu saati alırdım.En az Tissot kadar Işçiliği mükemmel bir saat.Fiyat olarak da bu saat bütçemi 700TL'den 850 TL'ye kadar çıkartmıştır:D yalnız bir saate 800TL veriyorsam camının da Mineral olmasını istemedim. ;)
Gerçi birçok saatçi orjinal camları 30-40 TL'ye değiştiriyor.Safir'de bu rakam 100 TL 'ye kadar çıkabiliyor.Bu saati alıp Deri kordona da min. 50 TL vercek olsam masrafı 900TL'ye kadar çıkıyordu.Beyaz kadran Saati Siyahtan çok daha gösterişli gösterir.Ancak çoğu beyaz kadranlı saatlerde kahverengi kordon kullanılmakta.Siyahı da olmadığından bu saatten de vazgeçtim.

Deri Kordon mu? Çelik Kordon mu?

Kordon konusunda Deri de bu kadar diretmemin sebebi bana göre derinin bilekte inanılmaz güzel durmasıdır.Gerektiğinde Sportif, Gerektiğinde Klasik duruyor deri kordon bana göre.Ister Takım elbiseyle Ister Eşorfmanla takın Deri sırıtmayacaktır.Siyah da her türlü kıyafete uygun olduğu için diğer renklerden uzak durdum.Bir çok forumda derinin zamanla koku yaptığı söylenir.Özellikle kordonun arasına su kaçarsa.Bu yüzden dikkatli kullanmak gerekir deri kordonlu saatleri.Çelik kordonun da zamanla çizilmesi kötüdür.Ne kadar kaliteli olursa olsun 316L çeliği de olsa zamanla çizikler fazlalaşacaktır.Gerçi yüzeysel çiziklerin giderilmesi mümkün.Bir diğer Kötü yanı da bence daha fazla ağır olması.Deri Kordonun kullanımı oldukça rahat.

Otomatik mi? Quartz mı?

Mekanizmalar hakkında çok fazla teknik bilgi mevcut olduğundan çok fazla detaya girmeden mekanizmalar hakkında yazacağım.
Saatin otomatik olması olmaması çok da önemli değildi benim için ilk başlarda.Hatta Quartz Saatler (tabi ki Swiss made ETA ya da RONDA olması şartıyla) daha cazip geliyordu.1.Sebep aslında fiyat olarak otomatik saatlere göre çok daha uygun olmalarıydı ;) Bir de kaliteli bir Swiss Made Quartz'ın 1 ayda sapması max.5-10sn.Hatta değişik forumlarda saati 6 aydan beri sadece 3 sn ileri gittiğini söyleyen kullanıcılar bile mevcut(eta C01.211 makina için) Bu makina benim yukarda belirttiğim Tissot Couturier'den PRC 200 serisine kadar birçok saatte kullanılmakta.Saatin Sapma Süreleri standart değildir.Özellikle de Otomatik makinalar için.Quartz'da bile farklı kullanıcılar aynı mekanizma için farklı sapmalar ölçmekte.Biraz da şansa kalmış bir şey.

Otomatik saat almamdaki en büyük neden içerdiği mükemmeliyetlik.Nasıl olur da sadece mekanik parçalardan oluşan bir sistem zamanı bu kadar mükemmel ölçebilir.Çok çok yüzeysel ve basit olarak olarak düşününce : bir yay,yayı döndüren rotor,bir kaç çark,birkaç vida,bir kaç mücevher nasıl olur da zamanı bu kadar mükemmel bir şekilde ölçer.Insanın inanası gelmiyor :D :super: :super: :super: :super:

Bir diğer sebep de Kayar Saniyenin akıcılığını izlemenin verdiği haz:D ve tekrar mükemmel işçilik.Yüzlerce parçanın el ile tek tek yerleştirilmesi.Dediğim gibi saat yapımı hakkında daha fazla bilgi edinirseniz inanın quartz,kronolu olması umrunuzda olmayacak:D

Bu yüzden kararım otomatik saatten yana oldu. :thumbup: Otomatik Kronometreler'den de vazgeçtim çünkü eta 7750 Valjoux 'da bile saniye göstergesi küçük göstergededir.Kayar Saniyeyi de çok sevdiğimden Kronometrelerden vazgeçtim.

Standart ETA 2824 'ın sapma süresi +/- 12 sn 'dir.Elobrated,Top ve Chrono Grade'lerde bu süre +/- 3-4 saniyeye kadar düşmektedir.Forumlarda Çeşitli Marka ve modellerde kullanılcıların ölçtüğü sapma süreleri ilk ölçümlerde +/-10-17 arasında değişmektedir eta 2824 makina için.Şansız olanlar da bu süre +/-30 saniyeye kadar çıkmaktadır. Zamanla makina oturacağında +/-5-7 saniyeye kadar düşen makinalar var.Bu konuda Şanslı olanlardanım.Çünkü benim ETA 2824 makinem ilk 24 Saatte ister inanın ister inanmayın ,nasıl olduğuna hala inanamıyorum ve inanılmaz heycanlı birşey timeanddate.com'a göre yaptığım ölçümde 1 saniyenin altında saptı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:champ: :champ: :champ: :champ: :champ: :champ: :champ: :champ: :champ: :champ: :champ: :champ: :champ:

Nasıl oluyor bilmiyorum.Şu an ölçümde 32.saatteyim ve sapma süresi hala 1saniye.:D:D 2. Başka bir siteden ölçcem.
2.bölümde Hamiltonumu incelerken sapma süresini tekrar veririm.Umarım hep böyle kalır ;)
Kullanıcı avatarı
myyuksek

Re: Eta2824 +1sn sapma!-Hamilton Jazzmaster Viewmatic Open Heart

Mesaj asymptote » 14 Şub 2011, 01:48

ne kadar heyecanlı bir arkadaş:)
güncel sapma değerlerini merakla bekliyoruz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj nickynick » 14 Şub 2011, 02:21

Öncelikle TSF'ye hoşgeldin myyuksek. Yazını keyifle okudum,çok güzel anlatmışsın bize bütün hikayeyi :) İncelemeyi de bekliyoruz :thumbup:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj gphoton » 14 Şub 2011, 20:38

Selamlar myyüksek,

Yazini zevkle okudum cidden. Hassasiyet demisken bendede şok sonuclar veren bir seiko 5 saatim var. Kendisi kolda tutuldugunda ayda +10 sn'yi gecmiyor. Diger bir seiko 5 saatim vardi, günde +20 sn yapiyordu onuda kemeraltinda hassasiyet ayar makinesi olan cok kuvvetli bir üstada götürmüstüm +5 sn/ gün'e kadar düsürmeyi basardi. En nihayetinde dedigin üzere bu tamamen sans olayi (hassasiyet iyi olan otomatik bir saat almak) ama hassasiyet ayari yaptirmak da cok mesakkatli bir is degil acikcasi. Onemli olan dogru ustayi arayip bulmak. Saat askinin gün gectikce artmasi temennilerimle :) İncelemelerini sabirsizlikla bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj Frax » 15 Şub 2011, 22:34

Destan olmuş bu ama olsun saatinizi iyi günlerde kullanın :D Faydalı bilgiler için teşekkür ederiz ayrıca :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic Open Heart ETA2824 +1sn Sa

Mesaj mhfel » 23 Eki 2013, 17:00

merhabalar saatinizi hangi sitenin dükkanından aldınız acaba çok yardımcı olacak bu bilgi :?:
Kullanıcı avatarı
mhfel

Mesaj Punch » 25 Eki 2013, 00:57

Allah razi olsun .super yazı mutlaka kolunda resimleri de ekle visodate hakkında görüşlerin ne acaba bununla fark olarak.
Kişinin lafına bakilmaz aynası iştir.
Kullanıcı avatarı
Punch

Mesaj seruvenci » 28 Eki 2013, 23:24

Yazı güzel:) Sapma değerlerine gelince, ben nedense pek önemsemiyorum. Tabii ki dakik olmak görevleri saatlerin ama ben ille de böyle her gün kontrol edicem, çıkarıcam kolumdan, şöyle bir dinleyecem, kurma kolunu çekicem şöyle 2 ileri 2 geri ayarlıyomuş gibi yapıcam. Herkesin ayrı bir derdi tasası var bu konuda. 5-6 yıldır çalışmayan bir saat takan arkadaşım var mesela. Beraber yüzerken su geçirdi durdu saat, halen aynı saat. Telefonuna bakıyor zaman için. Bu neden böyle dedim bir gün, çalışmayan bir saat milyonlarca şeye bahane dedi bana, aile saadetim bu saat dedi. Tam Bezgin Bekir:)
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners