TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Epos

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Epos

Mesaj vervito » 16 Kas 2009, 11:20

yeni keşfettim bu markayı. oldukca da tuttum.
yeni bir marka değil köklü diye bileceğimiz kadar eski (1925). Quartz krizinde çalışmayı bırakmamış markalardan. ve en önemlisi Eta ve başka hazır mekanizmaları şu anki koleksiyonunda kullanmaları yanında in-house kalibreleri de halen üretmeye devam etmeleri.
ve Oldukca zengin bir koleksiyonları olması. Kullandıkları hazır mekanizmaları da iyice modifiye ederek kullanıyorlar. lop diye oturtalardan değilller. Turkiyede distributorleri yok galiba (araştırdığım kadarı ile). Koleksiyonlarına mutlaka göz atın. emotion serisinde bir skeleton saatleri var 3336 model, eta 2892-a2 kullanmışlar. 37.5mm diameter, 8mm de yükseklik. tam istediğim ebatlar. kolları fosforlu olsaydı Oris Artelier Skeleton'dan cayacaktım. o kadar yani :=)

http://www.epos.ch
vervito

Re: Epos

Mesaj bizantolog » 16 Kas 2009, 12:40

Başkaları da kafa yormuş bu işe:

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=218275
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Solestar » 16 Kas 2009, 14:15

Daha önceden incelemiştim bu markayı ve saatlerini, ama tercih yapmam gerekse Oris derdim. Bir kere tasarım olarak Oris daha güzel ve şık. Epos'un kullandığı çelik aşırı parlak görünüyor bu da ucuz çin saati izlenimi uyandırıyor. Deri kordonlular daha hoş. Ayrıca Oris kadar bilinen ve tutulan bir marka değil bildiğim kadarıyla. Epos'taki makinenin ETA olması belki insanlara daha fazla güven verebilir. Ama Oris'teki Sellita da ETA'nın muadili olarak görülüyor. Sayın vervito, Oris hedefine doğru emin adımlarla yürüyün bence:)
Kullanıcı avatarı
Solestar

Mesaj vervito » 18 Kas 2009, 15:40

Oris'in Lumisi yeter bana zaten Oris demem için.
vervito

Mesaj bizantolog » 18 Kas 2009, 16:02

Epos saatleri kaliteli olabilir ama tasarım anlamında Oris kadar iyi değiller bence.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj vervito » 18 Kas 2009, 17:03

tasarımları bence fena değil, koleksiyonları daha zengin, ve klasik kalibrelere yaptıkları modifikasyonlar açısından Oris'i hep ön plana çıkarırım (bilenler bilir, bu konuda Oris çok iyidir falan derim hep) ama şimdi aynı şeyi Epos için de söyleyebilirm. yaptıkları modifikasyonlar ciddiye alınacak düzeyde. artı in-house üretimler yapmaları gözümde saygınlık getirdi markaya.
vervito

Mesaj bizantolog » 18 Kas 2009, 17:18

Anlaşıldı. Pazar günü Oris'in 100. yıldönümü için hazırladığı mukaddes kitabımı yanımda getirmem şart oldu bu durumda.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Certus » 24 Kas 2009, 15:45

Arkadaşlar, pilot saatlerine tutkun musunuz... özelllikle IWC chrono pilot'a hastayım diyormusunuz...10 000 tl'niz olmadığı için artık üzülmeyin :) çünkü Epos pilot var :)
Operari sequitur esse
Certus

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 72 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners