TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Quartz Tissot mu yoksa otomatik citizen mi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Quartz Tissot mu yoksa otomatik citizen mi?

Mesaj batymeister » 28 Tem 2025, 17:15

Merhaba arkadaşlar. Saatlere yeni yeni ilgi duymaya, araştırmaya başladım. Bütçe kısıtlı olduğu için bu iki markadaki bazı modelleri seçtim ve bilgim olmadığı için danışacak birilerini arıyorum.

Tissot PR 100 quartz saati çok hoşuma gitti ama otomatik değil. Tisottta otomatikler benim bütçemi aşıyor.
Citizen tsuyosa hem çok şık hem de otomatik.

Kalite olarak aralarında ne fark var sizce hangisini almalıyım?
Kullanıcı avatarı
batymeister

Re: Quartz Tissot mu yoksa otomatik citizen mi?

Mesaj hellamer » 28 Tem 2025, 18:04

İkinci ele sıcak bakıyorsanız önerim 2.elde temiz tissot prx,hamilton khaki field vs bakmanız en kötü ihtimalle citizen tsuyosa 37 ve 40 mm çeşitli renk skalası ile bence daha iyi quartz tissottan.
Kullanıcı avatarı
hellamer

Mesaj recklesstr » 28 Tem 2025, 21:02

Merhaba, saatlerin çalışma mekanizmasının çeşitliğinin yanı sıra erkek ve kadınlar için önemli bir aksesuar olduğu yani estetik görünüşlerinin de kıymetli olduğunu hatırda tutmak gerektiğini düşünen biri olarak öncelikle bilekte duruşuna bakmanızı öneririm. Citizen 37mm kasa çapıyla daha ince bilekler için güzel bir seçim olacaktır, Tissot ise 40mm ile nispeten biraz daha kalın bileklerde kendini gösterecektir. Kordon olarak Citizen daha ışıltılı entegre bir kordono sahip ancak Tissot'nun da artısı aftermarket kordonlarla uyumlu olabimesi, daha çok çeşit alternatif kordonlarla kullanabilme imkanı. Tissot'nun pilli olması zaman tutmada ve olası tamir durumunda maddi açıdan zorlamayacaktır ama sürekli pil masrafını da hesaba katmak gerekli. Citizen ise uzun yıllar hiç bakım görmeden sorun çıkarmayacak bir mekanizmaya sahip fakat mekanizmasından dolayı quartz bir saate nazaran daha narin kullanmanız gerekmekte. Ben otomatik veya kurmalı saatlerle daha kolay bağ kurabiliyorum ayrıca çelik kordonu daha göz alıcı bulduğum ve hem retro hem modern bir duruşu bir araya getirdiğini düşündüğümden Citizen benim daha çok lgimi çekti ancak fırsatınız varsa iki saati de bileğinizde deneyip öyle karar verin derim. Hayırlısı olsun
Kullanıcı avatarı
recklesstr

Mesaj mturann » 28 Tem 2025, 21:27

Otomatik Citizen
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj kesikparmak » 28 Tem 2025, 22:37

Normalde iki farklı tarzda saat olsa, mekanizmaya hiç takılma hangisi daha çok hoşuna gidiyorsa onu tercih et derim ancak tarz olarak birbirine yakın iki model oldukları için otomatik Tsuyosa'yı öneririm.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj depechemode » 29 Tem 2025, 09:01

Zenshin yada Tsuyosa, otomatik alman daha iyi olur.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners