TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay de 10 Dolara Listeledi 66 Bin Dolara Sattı / Rolex 5510

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Ebay de 10 Dolara Listeledi 66 Bin Dolara Sattı / Rolex 5510

Mesaj Eterna » 11 Ara 2010, 10:44

İnternette bir saat 10 dolara satışa konuldu; 66 bin dolara alıcı buldu. Peki bu saatin sırrı ne?

Resim

50 yıl önce denizcilerle yaptığı bir takasla aldığı saati eBay'de 9.95 dolardan satışa koyan donanma doktoru, eBay'deki son teklifi görünce gözlerine inanamadı; 66,100 dolar.

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz beyaz saçlı adamın kolundaki saatin fiyatı öncelikle kısa zamanda 30 bin dolara fırladı. Daha sonra oğluyla konuşan adam saatin aslında koleksiyoncular tarafından çok aranılan bir parça olduğunu öğrendi. Rolex Submariner Ref 5510 isimli saatin aynı modeli, Dr.No isimli James Bond filminde Sean Connery'nin kolundaydı.

9.95 dolardan satışa koyduğu saatin 66 bin dolardan satılmasına yaşlı adamın çok sevindiğini düşünüyoruz. Ancak saati satın alan koleksiyoncunun da bu modeli ucuza kapattığını söyleyebiliriz. 2008 yılında yapılan bir açık arttırmada aynı model saat 100 bin dolardan alıcı bulmuştu.

Ayrıca fotoğraftaki varlığını fark ettiniz mi bilmiyoruz ama, Superman filmlerinden çok iyi tandığımız Cristoper Reeve'i de buradan bir kez daha anıyoruz.

Alıntı : http://www.chip.com.tr/konu/10-dolara-koydu-66-bin-dolara-satildi_23997.html
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Ebay da 10 dolara koydu 66 bin dolara sattı

Mesaj winterdrops » 11 Ara 2010, 16:45

Helal olsun. Güzel olmuş.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Re: Ebay de 10 Dolara Listeledi 66 Bin Dolara Sattı / Rolex 5510

Mesaj Clk » 11 Ara 2010, 17:43

Iste ben böyle amcalari ariyorum :D Cöpleriniz !!!! iyi fiyata satin alinir :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 11 Ara 2010, 17:52

Bu kadar karlı bir iş olacağını bilsem kredi bile çekerim :lol:

İlginç bir durum olmuş...
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj 2fast4u » 11 Ara 2010, 21:40

clk bu alımları sızın gızlı rolex spekulatorlerınız yapmıyorsa ne oluyım .kendı kendıne efsane yaratıyorlar :))hadı burdan yak ..:)nerden yak bılıyormusun cıgar camıasında da ıse yaramaz ıcılmez durumda 20 30 senelık habanoslar anlamsızca el degıstırır ve yuksek para odeyende bılerek acık arttırmada alır fakat ne yazık kı bu endustrı de boyle ayakta kalır ....
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 11 Ara 2010, 21:43

hadı artıran yokmu epeydır forum tartısmasız dokulun beyler 108.rolex meydan muhaberesını bu vurusla baslattım ...clk hakıkaten taşlama da yapsam bıraz duyalım bir seyler yoksa ebay de donen dolaplar gercekten balonmu???
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 11 Ara 2010, 21:51

Piranha geldi :D

aslinda olay sundan ibaret. Koleksiyon dedigin bir iki saat ile basliyor ve hastalik halini aliyor. Istedigin saatler var ama alamiyorsun (maddi nedenlerden) yada hep baska saatler aldigin icin erteliyorsun. Bir gün geliyor paran var ama saat yok olan saatte inanilmaz yüksek fiyatlar ile satiliyor. Bunlari alanlar bu isi 1-2 senedir yapan adamlar degil. Arti denizde kum bunlarda para... Bak mesela ben Bond'a gecen sene Sub LV gelecek kusak icin bugün ki 1665 double red olacak demistim. Piyasadan daha yeni kalkti ama su anda bile en kötü fiyatlisi yeni parasina satiliyor, piyasada ki saatlerden bazilari ise hali hazirda yeni fiyatindan %20 daha yüksek v.s.

Ben firmanin bunlari speküle ettigini zannetmiyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj uncass » 12 Ara 2010, 11:55

clk şu sub lv meselesini biraz derinleştirsek! neden double red olacak mesela?
bir de şunu merak ediyorum birgün koleksiyonerlerin yana döne arayacağı bir quartz olur mu acaba?
saygılar.
Kullanıcı avatarı
uncass

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ringrang ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners