TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kol saatlerine ÖTV geliyor

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Kol saatlerine ÖTV geliyor

Mesaj ogeday » 11 Eki 2024, 16:21

Selamlar,

Devletimiz sağ olsun, yeni bir düzenleme daha getiriyor. Saat fiyatlarına bu durum ne kadar yansır bilemiyorum. İlgili haberle sizi baş başa bırakıyorum:

Savunma sanayii yatırımlarına ilave kaynak için yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Buna göre; Özel Tüketim Vergisi'nde de drone’lar ve ÖTV matrahı 5.000 TL üzerinde olan kol saatleri vergi kapsamına alınıyor.

"VERGİ DEĞİL, HİZMET BEDELİ"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu düzenlemelerin vergi değil işlem hizmet bedeli olduğunu söyledi.
Kullanıcı avatarı
ogeday

Re: Kol saatlerine ÖTV geliyor

Mesaj Eterna » 11 Eki 2024, 16:27

Bugün bir haber daha düştü internete. Doğru yanlış bilmiyorum. Ben ne üstteki habere ne de buna şaşırmam açıkcası.

Kredi kartı kullanıcılarına savunma sanayii katkı payı;
Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj ogeday » 11 Eki 2024, 16:29

Evet şaşırmadık. Sadece saatte değil birçok kaleme vergi geliyor. Haberin detayları şöyle:

Savunma Sanayi Fonu'nun gelirini artırmak amacıyla taslakta yer alan düzenlemeler şu şekilde:

Vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar,

Gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira,

Tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 lira,

Noterlerde yapılan; sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci araç alım satımında 1.500 lira, diğer işlemlerden 75 lira,

Limiti 100 bin lirası ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira,

Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katılma payı alınmasına ilişkin düzenleme yapılıyor.
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj Merdo » 11 Eki 2024, 16:34

%20 gibi bir oran olacaksa ülke içinde saat işi büyük darbe yer, gilder yurtdışından alır yanımızda getiririz olacağı o.
Kullanıcı avatarı
Merdo

Mesaj hlkshnr » 11 Eki 2024, 16:51

bu hükümetten vatandaş hayrına hiç bir şey beklemeyim bundan sonra.
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Mesaj mturann » 11 Eki 2024, 16:58

DRONE VE SAATLERE EK VERGİ
Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, insansız hava taşıtları (dron), matrahı 5 bin lira ve üzerinde olan kol ve cep saatleri ile yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış motorlu uçan oyuncaklar (dron) için yüzde 20 ÖTV uygulanacak.

KAynak: https://www.haberler.com/ekonomi/limiti ... 17-haberi/
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj mecako52 » 11 Eki 2024, 16:58

hlkshnr yazdı:bu hükümetten vatandaş hayrına hiç bir şey beklemeyim bundan sonra.
Bundan önce bekliyor muyduk [emoji23][emoji23][emoji23]

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecako52

Mesaj kens » 11 Eki 2024, 17:08

ben hep 50 liralık alıyorum sorun olmuyor :lol: :lol: :lol: şaka bir yana sorgulayan eden yok.gerçi benimki de mantık işte ne sorgulaması ne hesap sorması dimi. bu millet malın ötv'sini ödemeyi kabul etmiş, kdv'sini kabul etmiş. malın ötv'sinin de kdv'sini ödemeyi kabul etmiş. kabul etmeyeceği bir şey yok yani ve olmayacakta böyle gidecek maalesef.
Kullanıcı avatarı
kens

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, pozex, smhhhh ve 245 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners