Son günlerde yeni kasalı ancak yine standart 7S26 mekanizmalı, tel maşa klipsli, kalitesiz bilezikli, hardlex camlı işçiliği standart denilebilecek Seiko marka saatlerin korkunç fiyatlarını görünce gerçekten bir gülme geliyor.
Zamanında 2017'de SARB033J saati, ki 45000YEN japonya fiyatı vardı, 1100 küsür liraya almıştım. Safir camlı, 6R15 mekanizmalı ve bilen bilir Japon malı SARB033. Şimdi eşdeğeri olsa 15000TL'den az fiyata satılamaz.
Eski fiyatlara referans vermeyelim artık geçti ama artık bu fiyatlandırma ile orta sınıf Seiko falan alınmaz. Neden mi? Görebildiğim kadarı ile çok daha iyi üretim kalitelerine çok daha ucuza Çin homage markaları çıkıyor. Arkadaşım Pagani Design marka bir homage aldı, 1 saat bütün dikkatimle inceledim ve çok şaşırdım doğrusu. Meğer baya da ünlü bir markaymış youtube'a bakınca şaşırdım. NH35 Seiko mekanizma, safir cam, kaliteli bir klips ve gayet kaliteli bir bilezikle 2000TL...
Ben Seiko'nun geleceğini iyi görmüyorum şahsen. Umarım sonları hantal yönetilen diğer bazı Japon markaları gibi olmaz.