deha » 10 Kas 2009, 18:12
Aynı soruyla yola çıkmıştım ben de yıllar önce, bunun için çıraklık okulları var her şeyden önce. Zamanları uysa halen de gitmeyi düşünüyorum. Eğer sizin de bu tür bir sıkıntınız varsa önerim, bir ustanın yanında her hafta belirli bir süre zaman geçirmektir. Ustaya bana bu işi öğret derseniz başından kovacaktır, önce bir kaç iş, sonra başka bir kaç iş yaptırıp sürekli izleyin onu, farketmez ne yaptırdığınız, sohbet ederken mutlaka bir şeyler öğreneceksiniz. Ardından da ilk önce basit makinalar AS 1030, UTE 6325 gibi makinaları sökmeye başlayın, ilk denemeleriniz başarısız olabilir moraliniz bozulmasın, bir süre sonra eliniz alışacak ve hızlanacaksınız, söküp taktığınız mekanizmaları çalışır hale getireceksiniz. En çok zorlanacağız yer balans olacaktır, bunda çoğu amatör ben dahil zorlanıyor, ama onun da zamanı vardır. Internette bol miktarda saat mekanizmalarını inceleyin, dağılmış halde parçaları tanımlayın, hatta kendinize bir pano yapın ( ben öyle yapmıştım, panonun üzerine parçaları yapıştırıp ustama götürmüştüm ve isimlerini bilmediğim parçaları öğrenmiştim ). Göreceksiniz bir süre sonra makinalar size basit gelmeye başlayacak. Size bu güzel uğraşınızda başarılar dilerim.