TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mekanik Saatçilik Öğretimi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mekanik Saatçilik Öğretimi

Mesaj salt bath » 10 Kas 2009, 17:18

Hobi olarak ilgilenmek istediğim mekanik saatçilik konusunda eğitim veren bir kurum veya kişi var mı?
"saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır..."
Kullanıcı avatarı
salt bath

Re: Mekanik saatçilik

Mesaj deha » 10 Kas 2009, 18:12

Aynı soruyla yola çıkmıştım ben de yıllar önce, bunun için çıraklık okulları var her şeyden önce. Zamanları uysa halen de gitmeyi düşünüyorum. Eğer sizin de bu tür bir sıkıntınız varsa önerim, bir ustanın yanında her hafta belirli bir süre zaman geçirmektir. Ustaya bana bu işi öğret derseniz başından kovacaktır, önce bir kaç iş, sonra başka bir kaç iş yaptırıp sürekli izleyin onu, farketmez ne yaptırdığınız, sohbet ederken mutlaka bir şeyler öğreneceksiniz. Ardından da ilk önce basit makinalar AS 1030, UTE 6325 gibi makinaları sökmeye başlayın, ilk denemeleriniz başarısız olabilir moraliniz bozulmasın, bir süre sonra eliniz alışacak ve hızlanacaksınız, söküp taktığınız mekanizmaları çalışır hale getireceksiniz. En çok zorlanacağız yer balans olacaktır, bunda çoğu amatör ben dahil zorlanıyor, ama onun da zamanı vardır. Internette bol miktarda saat mekanizmalarını inceleyin, dağılmış halde parçaları tanımlayın, hatta kendinize bir pano yapın ( ben öyle yapmıştım, panonun üzerine parçaları yapıştırıp ustama götürmüştüm ve isimlerini bilmediğim parçaları öğrenmiştim ). Göreceksiniz bir süre sonra makinalar size basit gelmeye başlayacak. Size bu güzel uğraşınızda başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
deha

Mesaj adonis » 10 Kas 2009, 18:24

Çalışmalarınızı yaptığınız panoyu resimleri ile paylaşıp resim üzerinde montaj sıralamasını yazarsanız mekanik tamiri ile ilgilenen arkadaşlar için yararlı bir kaynak olur.
zaman sana uymazsa sen zamana uy...
saat gibi...
Kullanıcı avatarı
adonis

Mesaj deha » 10 Kas 2009, 18:40

Yapmaya çalışacağım, zamanlama olarak hazırlığı, resimlemesi vs.. uzun sürecektir, onun için hemen beklemezseniz, bittiğinde ayrı bir konu açıp resimleriyle berabe sizlerle paylaşacağım.

Teşekkür ederiz. Size biraz zahmet verdireceğiz sanırım ama çok faydalı olacağına eminim.
Kullanıcı avatarı
deha

Mesaj salt bath » 10 Kas 2009, 18:55

itiraf etmem gerekirse benim aradığım daha hazır sistem bir eğitim.. bugün herkesin bildiği gibi yelken, dalış, kayak, model araba özetle tüm hobiler inanılmaz yükselişte. amerika'da ve isviçre'de bu tip mekanik saatçilik hobi eğitim kursları olduğunu biliyorum. acaba dedim bizde de böyle birşey var mı? amaç şöyle iş çıkışı veyahut haftasonu gidip bir kaç saat kafa dağıtmak hemde keyifli bir uğraşı edinmek.

belki saatçiler odası ile falan irtibata geçilmeli. peki böyle isim yapmış iyi mekanik saat ustaları kimlerdir? bir kaç isim verebilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
salt bath

Mesaj deha » 10 Kas 2009, 19:08

İzmir'den verebilirim. Ancak diğer şehirlerde pek tanıdığım olduğunu söylemeyeceğim.
Kullanıcı avatarı
deha

Mesaj salt bath » 10 Kas 2009, 19:26

yok ben İstanbul'dayım :(
Kullanıcı avatarı
salt bath

Mesaj adonis » 10 Kas 2009, 19:36

Genel de sizin son da eklediğiniz satırdaki dili kullanırım yapım da odur. belki soğuk bulursunuz diye o şekil de samimi kısa ve öz yazmanın uygun olacağını düşündüm kaba olduysa özür dilerim.
zaman sana uymazsa sen zamana uy...
saat gibi...
Kullanıcı avatarı
adonis

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 86 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners