TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Farkl覺 Dayan覺kl覺l覺k zelliklerine Sahip Saatler

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Farkl覺 Dayan覺kl覺l覺k zelliklerine Sahip Saatler

Mesaj pavese » 01 Eki 2010, 10:45

Merhaba,

Kol saatlerinin tan覺t覺mlar覺nda genellikle rand覺manl覺 癟al覺ma aral覺覺 olarak -10 C / + 50 C aral覺klar覺 verilir. Acaba sizlerin de bildii baz覺 markalar bu limitleri geniletmek i癟in 繹zel dizayn, malzeme kullan覺mlar覺 ile modeller 羹retiyorlar m覺, varsa hangi markan覺n modelleri bilenlerin paylamas覺n覺 rica ediyorum.

rnek olarak forumda 繹zellikle Rolex gibi bir iki markan覺n lansmanlar覺nda kutuplar gibi souk b繹lgeleri se癟tiini g繹r羹yoruz. O b繹lgelerde de s覺cakl覺klar覺n -10 C'nin 癟ok 癟ok alt覺ndad覺r...
Kullan覺c覺 avatar覺
pavese

Ya: 51
Kay覺t: 27 Au 2010, 09:30

Re: Saatlerin D羹zenli al覺mas覺na Y繹nelik S覺cakl覺k Aral覺klar覺

Mesaj drk » 01 Eki 2010, 14:29

襤lk akl覺ma gelen Omega Speedmaster Alaska Project. Saatin etraf覺na tak覺lan k覺rm覺z覺 kap sayesinde -148 ile +260 santigrat derece s覺cakl覺a direnebiliyor. Tabii 繹nce koruyucu bir elbise giymemiz gerekiyor. :)

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj pavese » 01 Eki 2010, 14:39

:D
Kullan覺c覺 avatar覺
pavese

Mesaj Redliner » 01 Eki 2010, 14:42

Sorduun soruya teknik olarak 癟ok ayr覺nt覺l覺 bilgi verecek bilgiye sahip deilim ben. Ama seninde yukar覺da belirttiin gibi rand覺manl覺 癟al覺ma aral覺覺 -10 +50 aras覺 ise bu deerlerin alt覺nda ve 羹st羹nde sapma miktarlar覺 癟ok deiiyordur heralde ama genede 癟al覺maya devam edeceklerini d羹羹n羹yorum ben kendimce :) Rolex in o kutupta 癟ekilmi resimleri SDDS (sea dweller deep sea) adl覺 bir profesyonel dalg覺癟 saatine ait fotolar. Sonu癟ta o saat 3900 m WR si olan bir saat ve tahminimce -20 lerde filan 1-2 saat kal覺nca 癟ok zarar g繹rmez. Zaten dalg覺癟lar覺n kendiside kutuplarda dalarken 30 40 dakikay覺 ge癟irmemeye 繹zen g繹sterirler s覺cakl覺k kayb覺ndan etkilenmemek yada hipotermi yaamamak i癟in.
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Mesaj pavese » 01 Eki 2010, 14:46

@ drk

Spesifik ve g羹zel bir bilgi, teekk羹rler.. :thumbup:

Baka kat覺l覺mlar da bekliyorum :champ:
En son pavese taraf覺ndan 01 Eki 2010, 14:52 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
pavese

Mesaj pavese » 01 Eki 2010, 14:51

Redliner yazd覺:Sorduun soruya teknik olarak 癟ok ayr覺nt覺l覺 bilgi verecek bilgiye sahip deilim ben. Ama seninde yukar覺da belirttiin gibi rand覺manl覺 癟al覺ma aral覺覺 -10 +50 aras覺 ise bu deerlerin alt覺nda ve 羹st羹nde sapma miktarlar覺 癟ok deiiyordur heralde ama genede 癟al覺maya devam edeceklerini d羹羹n羹yorum ben kendimce :) Rolex in o kutupta 癟ekilmi resimleri SDDS (sea dweller deep sea) adl覺 bir profesyonel dalg覺癟 saatine ait fotolar. Sonu癟ta o saat 3900 m WR si olan bir saat ve tahminimce -20 lerde filan 1-2 saat kal覺nca 癟ok zarar g繹rmez. Zaten dalg覺癟lar覺n kendiside kutuplarda dalarken 30 40 dakikay覺 ge癟irmemeye 繹zen g繹sterirler s覺cakl覺k kayb覺ndan etkilenmemek yada hipotermi yaamamak i癟in.

Asl覺nda benim kastettiim sadece deniz s覺cakl覺覺 deil ayn覺 zamanda hava s覺cakl覺覺. 羹nk羹 o b繹lgelerde hava s覺cakl覺klar覺 da s覺kl覺kla -10 C'nin alt覺na d羹羹yor. Bizde de mesela Erzurum civarlar覺nda uzun ge癟en k覺 aylar覺nda s覺cakl覺klar -30 C'lere var覺yor. O zaman normal saatler g羹nl羹k kullan覺mda da sorun olabilir. Muhtemelen b繹yle souk b繹lgelerde yaayan veya bulunacaklar i癟in de iyi markalar 繹zel saatler 羹retiyorlard覺r diye d羹羹nd羹m. Nitekim Drk'nin cevab覺ndan en az覺ndan bir tane olduu anla覺l覺yor. ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
pavese

Mesaj pavese » 01 Eki 2010, 17:53

Ben internetten bir bilgiye ulat覺m.

Casio G-Shock Professional Serisi - 20 C'ye kadar dayan覺kl覺
Kullan覺c覺 avatar覺
pavese

Mesaj Redliner » 02 Eki 2010, 17:04

Erzurum da askerlik yapt覺m 羹stelik k覺sa d繹nem ve yaz olmas覺na ramen kas覺m ay覺nda terhis olmutum ve son 2 ayd覺r 羹羹yordum geceleri :) K覺覺n orda bulunmu olan arkadalar覺mdan duyduum baz覺 geceler dereceler patl覺yormu -35 -40 lar覺 g繹rd羹羹 oluyormu ve n繹betlerde 4 e ve 8 e b繹l羹n羹yormu askerler donmas覺n diye. Saat filan dayanmaz bence oralarda abi. Zaten dayanabilecek saatleri de bizim millet alamazki g羹c羹 yetmez ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners