TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik saati sadece belli zamanlarda kullanmak zararlımı ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Otomatik saati sadece belli zamanlarda kullanmak zararlımı ?

Mesaj ElPadron » 10 Mar 2022, 16:45

Merhabalar.Ben saati aksesuar olarak kullanmayı seviyorum.Çok fazla zaman takıntım yok düzgün çalışması yeterli benim için.Günlük olarak quartz saat kullanmayı tercih ediyorum.Casio bu yönden beni modelleri ve kalitesi olarak tatmin ediyor baya.Yemeğe veya bir özel güne gittiğimdede otomatik saat kullanmayı tercih ediyorum.Bu yüzden aldığım otomatik saatim genelde herzaman enerjisi boş olarak duruyor.Yani bazel inceliyorum enerjisini depoluyor sallayınca ama sonra yerine koyuyorum.Özel bir güne gidince takıyorum o zaman saati ayarlayıp kullanıyorum sadece ve tekrar yerine koyuyorum enerjisi bitiyor.Bunun bir zararı yoktur değilmi.Sürekli saati kurulu olarak tutmak durumunda değilimdir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
ElPadron

Re: Otomatik saati sadece belli zamanlarda kullanmak zararlı

Mesaj prx » 10 Mar 2022, 16:49

Selamlar Otomatik saatlerin saat ustasindan edindigim bilgiye göre kaynağım sağlam haftada bir kez tam şarj edilmesi gerekli diye uyardı beni :thumbup:
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj sonradangorme » 11 Mar 2022, 01:36

ElPadron yazdı:Merhabalar.Ben saati aksesuar olarak kullanmayı seviyorum.Çok fazla zaman takıntım yok düzgün çalışması yeterli benim için.Günlük olarak quartz saat kullanmayı tercih ediyorum.Casio bu yönden beni modelleri ve kalitesi olarak tatmin ediyor baya.Yemeğe veya bir özel güne gittiğimdede otomatik saat kullanmayı tercih ediyorum.Bu yüzden aldığım otomatik saatim genelde herzaman enerjisi boş olarak duruyor.Yani bazel inceliyorum enerjisini depoluyor sallayınca ama sonra yerine koyuyorum.Özel bir güne gidince takıyorum o zaman saati ayarlayıp kullanıyorum sadece ve tekrar yerine koyuyorum enerjisi bitiyor.Bunun bir zararı yoktur değilmi.Sürekli saati kurulu olarak tutmak durumunda değilimdir diye düşünüyorum.

merhaba, bildiğim kadarıyla yeni otomatik saatlerin sürekli olarak çalışması pekte önemli değil. karşınıza çıkabilecek sorunun mekanizmada bulunan yağların kuruması olabileceğini düşünüyorum. saatinizi kullandığınız sıklığı tam olarak bilmemekle beraber aylarca hareketsiz durmuyor ise bu sorunla da kolay kolay karşılaşacağınızı düşünmüyorum. bu durum sizi çok rahatsız ediyor ise internet üzerinden watch winderlara bakabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sonradangorme

Mesaj ElPadron » 11 Mar 2022, 10:39

sonradangorme yazdı:
ElPadron yazdı:Merhabalar.Ben saati aksesuar olarak kullanmayı seviyorum.Çok fazla zaman takıntım yok düzgün çalışması yeterli benim için.Günlük olarak quartz saat kullanmayı tercih ediyorum.Casio bu yönden beni modelleri ve kalitesi olarak tatmin ediyor baya.Yemeğe veya bir özel güne gittiğimdede otomatik saat kullanmayı tercih ediyorum.Bu yüzden aldığım otomatik saatim genelde herzaman enerjisi boş olarak duruyor.Yani bazel inceliyorum enerjisini depoluyor sallayınca ama sonra yerine koyuyorum.Özel bir güne gidince takıyorum o zaman saati ayarlayıp kullanıyorum sadece ve tekrar yerine koyuyorum enerjisi bitiyor.Bunun bir zararı yoktur değilmi.Sürekli saati kurulu olarak tutmak durumunda değilimdir diye düşünüyorum.

merhaba, bildiğim kadarıyla yeni otomatik saatlerin sürekli olarak çalışması pekte önemli değil. karşınıza çıkabilecek sorunun mekanizmada bulunan yağların kuruması olabileceğini düşünüyorum. saatinizi kullandığınız sıklığı tam olarak bilmemekle beraber aylarca hareketsiz durmuyor ise bu sorunla da kolay kolay karşılaşacağınızı düşünmüyorum. bu durum sizi çok rahatsız ediyor ise internet üzerinden watch winderlara bakabilirsiniz.

şu anki saatim sadece kola takınca kurulabiliyor hareket ettirerek o yüzden haftada 1 çıkarıp koluma takıyorum çalışması için.Günlük kullanmadığım için anca böyle çalıştırabiliyorum saati ama sorun olmaz herhalde dediğiniz gibi.
Kullanıcı avatarı
ElPadron

Mesaj hknmtn » 12 Mar 2022, 02:20

Saatin dinlendiği yer tozdan nemden güneşten uzaksa kolay kolay bir şey olmaz. Sizin kullandığınız sıklık gayet iyi. Hafta bir takın gitsin zevkine. Bütçeniz varsa winder alın ama tek saat için de ne biliyim pek de gerek yok gibi.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj Cagrie » 16 Mar 2022, 18:54

En az haftada bir kullanılması gerikiyor benim bildiğim
Kullanıcı avatarı
Cagrie

Mesaj Kakashi » 17 Mar 2022, 09:24

Saatçinin vitrininde deposunda yıllarca kullanılmadan durabiliyor. 'Saat kullanılmalı, sürekli çalışmalı' diyenler üreticiler ve bazı tamirciler, işleyen saat eskir çünkü :) Uygun ortamda saklandıktan sonra yılda bir kere 24 saatliğine kullanmak gayet yeterli.
Kullanıcı avatarı
Kakashi

Mesaj prx » 17 Mar 2022, 17:39

Kakashi yazdı:Saatçinin vitrininde deposunda yıllarca kullanılmadan durabiliyor. 'Saat kullanılmalı, sürekli çalışmalı' diyenler üreticiler ve bazı tamirciler, işleyen saat eskir çünkü :) Uygun ortamda saklandıktan sonra yılda bir kere 24 saatliğine kullanmak gayet yeterli.
yağları kurur diyorlar saatçiler bu bi tahmin mi yani teori mi?hareketli parçaların yağlanması gerekli diyorlar bende düşündüm acaba tahmin mi yurutuyorlar diye.
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MrPandül ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners