ElPadron yazdı:Merhabalar.Ben saati aksesuar olarak kullanmayı seviyorum.Çok fazla zaman takıntım yok düzgün çalışması yeterli benim için.Günlük olarak quartz saat kullanmayı tercih ediyorum.Casio bu yönden beni modelleri ve kalitesi olarak tatmin ediyor baya.Yemeğe veya bir özel güne gittiğimdede otomatik saat kullanmayı tercih ediyorum.Bu yüzden aldığım otomatik saatim genelde herzaman enerjisi boş olarak duruyor.Yani bazel inceliyorum enerjisini depoluyor sallayınca ama sonra yerine koyuyorum.Özel bir güne gidince takıyorum o zaman saati ayarlayıp kullanıyorum sadece ve tekrar yerine koyuyorum enerjisi bitiyor.Bunun bir zararı yoktur değilmi.Sürekli saati kurulu olarak tutmak durumunda değilimdir diye düşünüyorum.
sonradangorme yazdı:ElPadron yazdı:Merhabalar.Ben saati aksesuar olarak kullanmayı seviyorum.Çok fazla zaman takıntım yok düzgün çalışması yeterli benim için.Günlük olarak quartz saat kullanmayı tercih ediyorum.Casio bu yönden beni modelleri ve kalitesi olarak tatmin ediyor baya.Yemeğe veya bir özel güne gittiğimdede otomatik saat kullanmayı tercih ediyorum.Bu yüzden aldığım otomatik saatim genelde herzaman enerjisi boş olarak duruyor.Yani bazel inceliyorum enerjisini depoluyor sallayınca ama sonra yerine koyuyorum.Özel bir güne gidince takıyorum o zaman saati ayarlayıp kullanıyorum sadece ve tekrar yerine koyuyorum enerjisi bitiyor.Bunun bir zararı yoktur değilmi.Sürekli saati kurulu olarak tutmak durumunda değilimdir diye düşünüyorum.
merhaba, bildiğim kadarıyla yeni otomatik saatlerin sürekli olarak çalışması pekte önemli değil. karşınıza çıkabilecek sorunun mekanizmada bulunan yağların kuruması olabileceğini düşünüyorum. saatinizi kullandığınız sıklığı tam olarak bilmemekle beraber aylarca hareketsiz durmuyor ise bu sorunla da kolay kolay karşılaşacağınızı düşünmüyorum. bu durum sizi çok rahatsız ediyor ise internet üzerinden watch winderlara bakabilirsiniz.
yağları kurur diyorlar saatçiler bu bi tahmin mi yani teori mi?hareketli parçaların yağlanması gerekli diyorlar bende düşündüm acaba tahmin mi yurutuyorlar diye.Kakashi yazdı:Saatçinin vitrininde deposunda yıllarca kullanılmadan durabiliyor. 'Saat kullanılmalı, sürekli çalışmalı' diyenler üreticiler ve bazı tamirciler, işleyen saat eskir çünküUygun ortamda saklandıktan sonra yılda bir kere 24 saatliğine kullanmak gayet yeterli.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: MrPandül ve 208 misafir
|